Akinek van nyaralója, ott nyaral az összes rokon?
Férjemmel vettünk egy kis házat egy balatoni településen. Földazinten egy szoba, konyha fürdő, emeleten még egy szoba, kis zuhanyzó, teakonyha, és egy bazi nagy kert.
Iszonyú sok munka van/lesz vele, úgy tervezzük, mivel idén még itthon vagyok a fiúnkkal, leköltözünk ha jó idő lesz, a férjem 1 óra alatt beér melóba, én meg tudok kapirgálni, rendezgetni.
A szük család kb 3 hete tudja, hogy megvettük. Erre ma a kb 4 éve nem látott nagybátyám rámírt fészbukon, hogy júliusban ettől eddig "szabad-e a ház", mert ők akkor lesznek szabin, a szomszéddal mennek nyaralni, ès akkor jönnének hozzánk, "legalább nem kell a szállásért fizetni, több marad elverni".
Azóta se kerül az állam a helyére úgy leesett. Nyilván szívesen látnánk a szűk családot, szülőket, tesókat, de nem így, hogy akkor én húzzak el, mert idegenek ott akarnak nyaralni...
Írtam neki, hogy mi a nyarat ott töltjük, mert rengeteg a meló, így idegeneket (szomszédja) semmiképpen nem szertnék kerülgetni! Öt és az unokatesóimat természetesen szívesen látjuk egy hetvégére, egy szobát fel tudunk ajánlani, illetve a kertben lehet sátrazni akár.
Azt válaszolta, rohandjak akkor bele a házamba a pereputtyommal együtt :(
Akinek van nyaralója, nálatok mi a szokás családon belül? Közeli-távoli rokonok jogosan váhatják hogy én menjek el onnan, hogy ott nyaraljanak?
Nálunk is ez volt. Megvettük, rá 2 hónapra hirtelen megjelent olyan rokon a családjával, akikkel már vagy 8 éve nem tartjuk a kapcsolatot, és köszönni sem bírtak soha az utcán. Miután előadták, hogy jaj milyen jó lenne nyáron pár hétre ott lakni (természetesen ingyen), meg jaj rokonok vagyunk, ennyit igazán megtehetnék értük, akkor nyugodt hangnemben megkérdeztem tőlük, hogy nem érzik-e magukat szánalmasnak, hogy amikor haszonról meg ingyen láblógatásról van szó, akkor egyből eszükbe jut, hogy rokonok vagyunk, de az utcán még köszönni sem hajlandóak? Lett is csend egyből.
Majd a hebegés-habogásuk közepette megmondtam, hogy felejtsenek el.
Én az ilyen gusztustalan, számító embereknek még pénzért sem adnám ki. Szerencsére a többi rokon nem kapott vérszemet, volt aki megkérdezte, hogy lehet-e pár hétig ott, de ő fizet is érte rezsivel, mindennel együtt. Vele meg tudtunk egyezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!