Akinek van nyaralója, ott nyaral az összes rokon?
Férjemmel vettünk egy kis házat egy balatoni településen. Földazinten egy szoba, konyha fürdő, emeleten még egy szoba, kis zuhanyzó, teakonyha, és egy bazi nagy kert.
Iszonyú sok munka van/lesz vele, úgy tervezzük, mivel idén még itthon vagyok a fiúnkkal, leköltözünk ha jó idő lesz, a férjem 1 óra alatt beér melóba, én meg tudok kapirgálni, rendezgetni.
A szük család kb 3 hete tudja, hogy megvettük. Erre ma a kb 4 éve nem látott nagybátyám rámírt fészbukon, hogy júliusban ettől eddig "szabad-e a ház", mert ők akkor lesznek szabin, a szomszéddal mennek nyaralni, ès akkor jönnének hozzánk, "legalább nem kell a szállásért fizetni, több marad elverni".
Azóta se kerül az állam a helyére úgy leesett. Nyilván szívesen látnánk a szűk családot, szülőket, tesókat, de nem így, hogy akkor én húzzak el, mert idegenek ott akarnak nyaralni...
Írtam neki, hogy mi a nyarat ott töltjük, mert rengeteg a meló, így idegeneket (szomszédja) semmiképpen nem szertnék kerülgetni! Öt és az unokatesóimat természetesen szívesen látjuk egy hetvégére, egy szobát fel tudunk ajánlani, illetve a kertben lehet sátrazni akár.
Azt válaszolta, rohandjak akkor bele a házamba a pereputtyommal együtt :(
Akinek van nyaralója, nálatok mi a szokás családon belül? Közeli-távoli rokonok jogosan váhatják hogy én menjek el onnan, hogy ott nyaraljanak?
RÉgebben volt nyaralónk, már eladtuk, de minden nyáron akadt 1-2 ember, aki úgy érezte: az, hogy ilyen-olyan szintű rokonság van köztünk, automatikusan nyaralókulcsot eredményez neki.
Nagymamám még buzdította is őket, hogy hát persze, családtagok vagytok, menjetek bátran, nem, nem kell egy fillér sem érte.
Egyszer aztán a párom levezette neki papíron, hogy mennyibe került nekünk az, hogy egész nyáron hetente autóztunk le kitakarítani a házat, ágyneműt mosni, pótolni a tönkretett gumimatracokat, napozóágyat, egyebet a rokonok után... a rezsiről nem is beszélve, mert fűtés nem volt és az áramfogyasztás is elenyésző volt, de a vízdíj, hát az bizony nagyon sok volt, miután a kánikulában napi 2-3-szor is zuhanyzott mindenki (ami OK, csak hát nálunk se fán terem a pénz), a kerti fúrt kút helyett a vezetékes vízről töltötték fel naponta a gyerek medencéjét és még sorolhatnám.
Arról nem is beszélve, hogy a végén már nekem kellett könyörögnöm, hogy egy-egy hét maradjon szabad, ne menjen oda senki, mert mi is mennénk.
Na, a lényeg: megoldódott a helyzet, nagyi megértette a mi álláspontunkat is, nem szervezte oda többé a közeli-távoli családot, aztán pár évvel később el is adtuk a házat.
Ami a Kérdezőt illeti: szerintem teljesen igazad van. Akinek úgy gondolod, majd te felajánlod a nyaralót, akinek nem, de szeretné használni, az pedig kérdezzen rá nálad és a férjednél, hogy esetleg milyen feltételekkel vehetné igénybe a házatokat. És a NEM-et, mint választ nekik is el kell fogadniuk. Ne legyen rossz érzésed emiatt egy percig sem, nem ők dolgoztak meg a házért, nem ők spórolták össze az árát.
Ott nyaral az összes barát.
Nem a rokonság.
Szia. Mi is vettünk egy nyaralót, közvetlenül a Balaton parton, szóval saját stéggel és lejáróval.
Hirtelen millió rokonunk lett!!!
Mindenki jönni akart nyaralni/sátrazni/bográcsozni/horgászni/csónakázni... Ingyen, természetesen.
Kettőnk közül én vagyok, aki bevállatam a rokonság szarva letörését..
Egyszerűen megmondtam, hogy nem és kész. Nekünk is pénzbe kerül és igen, hiába van sok, akkor sem fán terem, ha én igazán megdolgozzunk érte és mellesleg, ha eddig nem voltunk haverok most sem leszünk.
Előzmény, volt a párom nagyon beteg, nem halálos, de nagyon lassan és iszonyat költségesen gyógyítható, kicsi voltam még, nem volt elég pénzünk, nehéz időszak volt, én egyetemre jártam, őt kirúgták, könyörögtünk kölcsönért, lepapírozva bármi, egyikünk se volt hitelképes..
Senki nem adott, eladtuk mindenünket és amikor napi egyszer ettünk sírva kínunkban.. Megfogadtuk, ahogy meggyógyul én pont befejezem az egyetemem és megütjük a jackpotot mindenki orra alá. Sikerült is. Nálunk csak a szülők nyaralnak és az unokaöcsém.
Szülők mindig mellettünk álltak, unokaöcsém a kis kedvencünk ő mindig lehozhatja 1-2 barátját is, mi álljunk nekik. Ők szegények, de a gyereket csipázuk :)
én még csak tervezem a vásárlást de már bejelentkeztek páran :-DDD
persze mint ezer éve nem látott "családtag"
igaz azt sem tudom még h hol veszem de az nekik pont megfelelne :-)
érdekes h anyám és a húgom egyből mondta h ha mehetnek az alap h a rezsit kifizetik - és ahogy anyámat ismerem tuti rend tisztaság marad utána
a másik húgom megsértődött h mi az h ki kell fizeti amit használ ...
szal még nincs is meg de már szinte teli a szezon :-D
egyébként meg, ha nincs engedélyed a ház kiadására, akkor ha olyan van ott, aki nem tulaj vagy haszonélvező, jól meg is büntethetnek! Ezt kell velük közölni és kész...
amúgy meg jó nagy tuskó a kedves rokon...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!