Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Akinek van nyaralója, ott...

Akinek van nyaralója, ott nyaral az összes rokon?

Figyelt kérdés

Férjemmel vettünk egy kis házat egy balatoni településen. Földazinten egy szoba, konyha fürdő, emeleten még egy szoba, kis zuhanyzó, teakonyha, és egy bazi nagy kert.

Iszonyú sok munka van/lesz vele, úgy tervezzük, mivel idén még itthon vagyok a fiúnkkal, leköltözünk ha jó idő lesz, a férjem 1 óra alatt beér melóba, én meg tudok kapirgálni, rendezgetni.

A szük család kb 3 hete tudja, hogy megvettük. Erre ma a kb 4 éve nem látott nagybátyám rámírt fészbukon, hogy júliusban ettől eddig "szabad-e a ház", mert ők akkor lesznek szabin, a szomszéddal mennek nyaralni, ès akkor jönnének hozzánk, "legalább nem kell a szállásért fizetni, több marad elverni".

Azóta se kerül az állam a helyére úgy leesett. Nyilván szívesen látnánk a szűk családot, szülőket, tesókat, de nem így, hogy akkor én húzzak el, mert idegenek ott akarnak nyaralni...

Írtam neki, hogy mi a nyarat ott töltjük, mert rengeteg a meló, így idegeneket (szomszédja) semmiképpen nem szertnék kerülgetni! Öt és az unokatesóimat természetesen szívesen látjuk egy hetvégére, egy szobát fel tudunk ajánlani, illetve a kertben lehet sátrazni akár.

Azt válaszolta, rohandjak akkor bele a házamba a pereputtyommal együtt :(

Akinek van nyaralója, nálatok mi a szokás családon belül? Közeli-távoli rokonok jogosan váhatják hogy én menjek el onnan, hogy ott nyaraljanak?

2016. jan. 22. 11:29
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
100%

teljesen igazad van!

nem. nem jon hozzénk senki, csak, amikor mi meghivjuk oket!!! szuletésnapokat, névnapokat mindig lent tartjuk, akkor jonnek a rokonok, barátok. egyébként meg mi ajánljuk fel. pl. a keresztszuleimnek, hogy mit szolnának, ha nyáron lejonnének 1 hétre pihenni. egyébként a tobbi idoszakban ki van adva a nyaralo.

2016. jan. 22. 12:35
 12/32 anonim ***** válasza:
100%

Hú de pofátlan, egyből megtalált évek múlva, se nem is telefonon vagy személyesen, hanem facebook-on..

Én visszaírtam volna a belerohadós beszólásra, hogy köszönöm, hasonlókat nektek is.

2016. jan. 22. 12:41
 13/32 anonim ***** válasza:
100%
előző (10.) vagyok, azt akartam még írni, hogy nem, nem engedném a rokonokat oda. Mondjuk az én rokonaim alapból nem is ilyen pofátlanok.
2016. jan. 22. 12:42
 14/32 anonim ***** válasza:
90%
Én ki is posztolnám a levelet Facebookon, hadd lássa a teljes rokonság.
2016. jan. 22. 12:43
 15/32 A kérdező kommentje:
Igen, ez a másik fele, hogy semmi kapcsolat nincs velük, max esküvőn, temetèsen futottunk össze velük évek óta!
2016. jan. 22. 12:47
 16/32 anonim ***** válasza:
100%

Nekem van nyaralóm (rokonaim is), de én már leszoktattam őket arról, hogy nyáron mindenki odajárjon. Volt olyan, hogy én már nem is tudtam volna menni, mert a rokonok foglalták le a teljes nyarat. Aztán behúztam a kéziféket, az egyik évben megmondtam, hogy mennyi lesz az ára a nyaralónak, érdekes módon azóta senki sem zaklat ezzel.

Egyetlen unokatestvérem van, aki akkor megy amikor akar (kulcsa is van) és nem kérek tőle egy fillért sem, igaz érdekes módon ő volt az egyetlen, aki felajánlotta, hogy segít a felújításokban, a takarításban, fűnyírásban, télen ha arra jár ránéz a házra stb... (nem csak felajánlotta, hanem ténylegesen rengeteget segít)Szerintem ez így tisztességes.

Barátaim közül van olyan, aki szintén odajár nyaralni, ők felajánlották, hogy fizetnek bérleti díjat, amit természetesen nem fogadtam el, de a rezsiköltségről nem tudtam őket lebeszélni, pedig nekik egy fillér nélkül szívesen átadtam volna a nyaralót.

Én mindig azon az elven voltam, hogy csak használni szabad a lehetőségeket, de kihasználni nem.

2016. jan. 22. 12:58
 17/32 anonim ***** válasza:
100%

Én már csak a kérdés feltevésnél arcon röhögtem volna messengeren keresztül egy "Parancsolsz?" válasszal, hogyan ugyan már fejtse ki, hogy miért gondolja, hogy ezt a hangot megütheti.

Amúgy ja, el kellett volna titkolni :D.

2016. jan. 22. 13:08
 18/32 A kérdező kommentje:

No, igen, majd kíváncsi leszek ki fog jelentkezni segíteni tavasszal, ha elkezdjük a munkákat...

Köszönöm a válaszokat!

2016. jan. 22. 13:25
 19/32 anonim ***** válasza:
100%

Ne legyenek illúzióid.

Volt olyan rokonom, aki lecseszett amiatt, hogy (miután leautóztam 130 km-t) reggel 8-kor ne álljak neki fűnyírózni, mert ők ide pihenni jöttek. Az persze egyiküknek sem jutott eszébe, hogy kitolja a kisházból a nyírót és esetleg a nyaralás cserébe végigtolja egyszer az udvaron. Volt, aki ki sem takarított maga után, redvásan, koszosan hagyta ott a nyaralót, sőt még azt is szóvá tették, hogy miért nem tartok ott tiszta ágyneműt a vendégek számára.

Az emberi pofátlanságról én is tudnék mesélni...

2016. jan. 22. 14:52
 20/32 anonim válasza:
100%

Nálunk sem igazán divat. Sőt, pár rokonnak felajánljuk néha és ingyen sem jönnek el... :D Mondjuk a miénk nincs ideális helyen Balaton viszonylatban, de kikapcsolódni tökéletes.

Ha felajánlotta volna, hogy fizet érte, az oké, de ingyen??

2016. jan. 22. 15:17
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!