Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Gondolkodnátok komolyan egy...

Gondolkodnátok komolyan egy olyan kapcsolatba ahol a párotok direkt eltitkol kényes családi kérdéseket?

Figyelt kérdés

A kérdésem ehhez kapcsolodik: http://www.gyakorikerdesek.hu/felnott-parkapcsolatok__egyutt..

3 éve vagyunk együtt, mégis 2 hete "kényszerből" elmondta a nővére és a leendő veje problémáját.

Pont a születésnapom volt és másfél óra maradt csak a közös programra, mert szükség volt az autóra. Sietni kellett ezért haza, hogy a nővére menjen a párjáért munka után. Volt még két autó otthon náluk sőt létezik taxi is,de ez az autó kellett.

Azóta komolyabban elkezdtem gondolkodni azon hogy ennek a férfinak az egészségügyi problémája hosszútávon befolyásolhatja az én kapcsolatom és életem is.

A barátom mindenben segíti a nővérét, a nőnek elsődleges támasza az öccse. Közös telken épitett lakásokban laknak, napi kapcsolatban vannak. Pl.a barátom nem is vásárolhat kutyát mert ezt a férfit zavarja a kutya.

Én attól tartok hogy ha komolyan gondolom ezt a kapcsolatot, az évek múltán sok probléma alakulhat ki ebből a helyzetből. Külföldre sem tudna költözni a barátom, mert lehet hogy a nővére nem bírna az idős szüleivel és a férjével is. Itt az én életem és kapcsolatomat is befolyásolja.

Túlreagálom, vagy igazság is van abban amin rágodom napok óta? Riasztó az is hogy direkt lett eltitkolva előlem ezt a tény.

2015. dec. 18. 22:47
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
Késön ébredtem az 9.30, de nem tudtam előzetesen hogy 7 kor kell kellni. Nem szólt előre.
2015. dec. 19. 00:38
 12/22 anonim ***** válasza:
Mióta vagytok együtt? Nem tűnik komolynak a kapcsolatotok. Egyébként meg mért nem ülsz le a pároddal és beszéled meg vele a problémát?! Itt hiába mondjuk neked, hogy persze jogos, vagy nem nem az. Biztos van igazad is a dologban, de túl is reagálod. A párod sógora pedig rájátszik az epilepsziára. Amúgy fordított helyzetben, ha a te tesódról lenne szó te nem segítenél? Gondold át a másik oldalát is a dolgoknak.
2015. dec. 19. 07:30
 13/22 anonim ***** válasza:
68%

Jövendő veje? Max sógora. ... A vej a lányának a férje lenne...

A párodnak abba kellene hagynia a folyamatos támogatást. Oldja meg a nővére a dolgokat.

2015. dec. 19. 08:01
 14/22 anonim ***** válasza:

leülnék vele és megbeszélném ezt

ha nem akar változtatni akkor szevasztavasz

én biztos nem vállalnám be h ugráltassanak

2015. dec. 19. 08:03
 15/22 anonim ***** válasza:

én azt tanácsolom neked, hogy még most az elején szedd össze magad, és szakíts meg minden kapcsolatot ezekkel az emberekkel.

de azért tudasd velük előtte, hogy egy szánalmas alakulat ez egész úgy ahogy van.

neked itt nincs jövőd, de ahogy elnézem még múltad és jelened se sok, fiatal vagy, keress korod béli férfit akinek a családja is normálisabban áll hozzád.

egyébként meg a barátod egy töketlen p*cs.

2015. dec. 19. 09:39
 16/22 anonim ***** válasza:

Ha neked megfelel, hogy mindenben hozzàjuk kell alkalmazkodni, a párodat ( aztán majd téged is) úgy ugráltatnak ahogy nekik tetszik, és egyáltalán nincsenek tekintettel rátok, akkor maradj vele.

Próbáld meg kideríteni, hogy a párod mennyire hajlandó változni. Pl.vedd rá, hogy költözzetek el minél távolabb tőlük, legyen saját életetek. Ha erre nem hajlandó, akkor ne pazarolj rá több időt.

2015. dec. 19. 12:09
 17/22 anonim ***** válasza:
100%

Máskor is volt már, hogy valami előre megbeszélt dolog borult a nővére miatt?

Szerintem alapvetően rendes dolog, hogy ennyire számíthat rá a családja, és nagyon szép, hogy támogatja a nővérét. Tényleg. De valahol tudnia kell egyensúlyt teremteni a saját élete (kapcsolata) és a nővérével kapcsolatos feladatok között. Itt nem az az alap probléma, hogy segít neki, ahol tud, hanem az, hogy ez esetben a segítség a ti programotok rovására ment, és még csak meg sem próbált más alternatívát javasolni a nővérének.

"A barátom mindenben segíti a nővérét, a nőnek elsődleges támasza az öccse. Közös telken épitett lakásokban laknak, napi kapcsolatban vannak. Pl.a barátom nem is vásárolhat kutyát mert ezt a férfit zavarja a kutya. "

Lehet, hogy le leszek szavazva, de én jogosnak érzem a kérdező aggályait. Egyrészt egy fontos infót eddig nem osztottak meg vele. Másrészt túl közel van a család.

Nem egészséges, ha ennyire bele tud folyni valaki az életünkbe.

Kedves Kérdező! Nem reagálod túl, sőt sok nőhöz képest nagyon okosan állsz a témához. Mennyire lesz majd a párod kompromisszumra kész, ha már gyerekeitek lesznek?

Mennyire befolyásolná a férfi betegsége a gyerekeid életét? Nem lehet kutyájuk, az még rendben. Lennének más korlátok is, amihez alkalmazkodniuk kellene?...stb.

Beszélj az aggodalmaidról a pároddal.

2015. dec. 19. 13:57
 18/22 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek aki megtisztelt válaszával!

A baj az hogy a barátom szemében a nővére szent és sérthetetlen. Ebből az ideologiából már volt problémája a barátomnak harmadik féllel.

Mivel nekem olyan "semilyen" a kapcsolatam a nővérével eddig, igy nem volt még összetűzésünk de ahogy idővel közelebb kerülünk úgy érzem eljön majd a pillanat amikor nem fogunk egyetérteni mindenben. Boritékolom most, hogy nekem nem fog igazat adni.

Eddig - talán - a szerencse úgy hozta hogy nem kellett közös programot a nővére miatt elhalasztani. Volt már példa arra hogy a nővére összekoccant egy másik autóval a városi forgalomba és azonnal az öccsét hívta hogy menjen érte. Nem beszélve arrol hogy naponta 5x felhívja telefonon a nővére.

Alternatívaként megemlítette a másik két autót vagy a taxit de legutolsó pillanatban amikor nem volt biztos hogy haza tudunk érni időben. Utolsó pillanatban volt ez, szóval az elejétől fogva a saját autójához ragaszkodott a nő.

Elsőre nagyon egyszerűnek tűník a helyzet, talán azt gondolja a barátom a koromnál fogva nem gondolkozok még azon hogy milyen problémákat rejthet mindez, ezért nem is beszél róluk.

Sajnos egyébb információm nincsen, ezért más korlátokkal még nem vagyok tisztában. Úgy vélem biztosan van még 1-2 dolog amit ügyesen eltitkol előlem. A "minél kevesebbet tud annál jobb" elvén.

Elfelejtettem, ugyanezen a telken laknak a barátom szülei is.

2015. dec. 19. 15:19
 19/22 anonim ***** válasza:
100%

''Pl.a barátom nem is vásárolhat kutyát mert ezt a férfit zavarja a kutya.''

És ha gyereket akartok, de a nővére párját zavarja? Akkor nem lesz?

Ahelyett, hogy elvinnétek egy olyan orvoshoz, aki hatékonyabb gyógyszereket ír fel... De persze akkor nem lehetne mindenkit ugràltatni, dolgozni kellene, önállóan közlekedni, intézni a dolgait...

2015. dec. 19. 16:12
 20/22 anonim ***** válasza:
100%
A fazonnak valószínűleg félrekezelik az epilepsziáját, rendesen beállított gyógyszerekkel elmúlna ez a gondja.
2015. dec. 19. 17:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!