Az élettársi viszony, és a házastársi viszony miben különbözik egymástól?
Valaki említette az első válaszolók közül, hogy ez csak egy papír, akkor miért nem csináltatják meg,.
Engem az érdekelne, hogy ha valaki tényleg szereti a másikat (és viszont) , azt miért kell bizonygatni egy fecnivel?
aki igazan szereti a masikat az gondol arra mi lesz vele ha o mar nem lesz.
Egy hazassag alatt elhunyt hazastars oroklesi statusza mindig tiszta es egyertelmu sok sok kellemetlen perctol kimel meg az a franya papir.
baratnem nem intezett el semmit ,,minek a franya papir szertjuk egymast,, aztan parja egy hirtelen balesetben elhunyt.
Se ozvegyi nyugdijat se semmi mas nem jart neki automatikusan mindenert kuzdednie kellett mindenhol ferden neztek ra.
A csalad nem engedte hogy az o kerese szerint legyen a temetes hiszen o ,,csak,, elettars volt nem hivatalos hozzatartozo nem feleseg.
Nem volt eleg a banata a berlakasbol is mehetett mert a volt parja vette ki es o hiaba volt bejelentve a szerzodes nem a neven volt es a tulaj masnak akarta gyorsan kiadni.
Tobb szazezreket koltott jogi vitakra stb stb
Szerintem a franya papir ovja es vedi jogilag erositi a kapcsolatban eloket ERRE talaltak ki eleve ez volt a celja ket ember szerelmenek eletkozosegenek hivatalossa tetele jogi elismerese.
Szerintem eléggé ciki azokra nézve akik "csak egy fecni" jeligével indokolnak. Tehát szimplán csak gyávák a teljes elköteleződéshez? Vagy csak nem biztosak a kapcsolatukban ennyire?
Ha "csak egy fecni" akkor pont elvileg nem is számít, hogy van.
Én a magam részéről lenézem az élettársi kapcsolatot. Elfajzott dolog. Alátámasztja az emberek állandó hezitálását, döntés képtelenségét és a probléma megoldási alkalmatlanságot.
"Ha "csak egy fecni" akkor pont elvileg nem is számít, hogy van. " - van akinek számít, és van, akinek nem számít. Az én szememben például a "rendpárti, értékelvű, konzervatív" dzsuvának való behódolást jelképezi. Én meg nem ismerem el se egy államnak, sem egy egyháznak semmiféle jogát a kapcsolatom felett, nem kívánok megfelelni egyik elvárásának se.
Mindamellett eszem ágában sincs lenézni a házasokat, mert azt gondolom, hogy az meg az ő magánügyük, és én csak úgy várhatom el - de úgy elvárhatom! - a saját véleményem tiszteletben tartását, ha én is tiszteletben tartom másokét... ld #21 pl.
Kedves #24, már nem azért, de ha ez a probléma, még mindig egyszerűbb elővenni egy papírt meg egy tollat, és írni egy végrendeletet. És úgy ráadásul sokkal több jogot adhatsz a másiknak, mint a házassággal.
És ahhoz még öltönyt-nyakkendőt se kell húzni... nem hogy egy szokvány esküvő-szervezés összes kreténségét elviselni... és még a rokonok se tudnak besértődni rajta, legfeljebb majd ha felbontják a végrendeletet:)))
Én élettársi viszonyban élek a párommal 6 éve. A házasság az csak egy kötelék, valójában egy szerződés a felek között. A modern kor vivmánya..
Ha szeretek valakit és elfogadom akkor teljesen mind1 h van szerződés vagy nincs.
Az már régen rossz, ha az élettársi viszony nem tartalmazza ugyanazt az elköteleződést mint a házastársi viszony. Inkább éljenek az élettársak házastársi szerelemben, mint hogy két embert egy papír tartson össze.
Számomra az élettársi viszony egy és ugyanaz mint a házastársi. Ugyanúgy feleségemként kezelem a barátnőmet és Ő is a férjeként kezel engem. Elválni meg úgyse fogunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!