Hihetetlen buntudat gyotor, minden este sirva alszom el. Mit tegyek?
Elore is elnezest az ekezetek hianya miatt
Szoval, tudni kell, hogy mindig is problemas gyerek voltam. Hirtelen haragu es szerintem egy borzaszto ember. Viszont nekem van a legjobb anyukam a vilagon, aki mindig mindent megadott nekem, mindig mindent ugy tett, hogy nekem jo legyen. Es nekem van a vilagon a legjobb ocsem is, aki onzetlen, jolelku, es o is mindig rendes volt velem. Mindkettojuket nagyon szeretem, de a tinedzserkorom alatt gyakran nem bantam veluk szepen. Anyaval sokszor veszekedtem, neha provokaltam, es volt, hogy mindenert ot okoltam. A tesomat sokszor csufoltam, olyan dolgokkal amirol o nem tehet. Es kihasznaltam, hogy onzetlen es segitokesz. Borzaszto ember voltam. Es most itt ulok az agyamban, es remegve sirok, hogy hogy banhattam igy veluk. Hogy lehettem ilyen? Erre nem mentseg az, hogy milyen feszult meg ideges gyerek voltam, erre nincs mentseg. De nem tudom feldolgozni, es tudom, hogy akkor lesz a legrosszabb, amikor ok mar nem lesznek itt velem. Szerencsere meg itt vannak, de ha belegondolok, akkor szinte rogton elkezdek remegve es ordibalva sirni. Hogy kuzdhetnem le ezt a hatalmas buntudatot? Attol is rettegek, hogy mi lesz ha egyszer megint igy fogok veluk viselkedni? Meg sem erdemlem oket.
Es ami faj, hogy apa is ezt csinalja veluk. Meg velem is. O meg durvabban, o elhord mindenkit mindennek ha kell. Ezert is faj annyira, hogy anyanak meg tolem is ezt kellett hallgatnia.
Mit tegyek? :(
igen, szerintem is már tizenéves, de ha jól értelmezem, ez évekig tartott. tizenéves koromban még én is bőven csináltam olyan dolgokat, amik számomra ma már vállalhatatlanok.
Nem arról van szó, hogy hárítani kell a felelősséget (és a kérdező esetében erről egyáltalán nincs szó), hanem, hogy meg kell tudnunk bocsájtani önmagunknak, különben egy életre tönkretesszük magunkat. A folyamatos, ráadásul túlzott bűntudat nagyon káros dolog. Ha valaki belátta, hogy mit hibázott, és próbál rajta javítani, az már óriási dolog, nem vezekelhet egy életen át, csak mert párszor kiabált az anyjával. Tovább kell lépni, és a lelki és testi egészségre, egyensúlyra kell törekedni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!