Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Miért kell lefikáznia az...

Miért kell lefikáznia az érettségimet?

Figyelt kérdés
Pár napja meglátogattak minket anya nővéréék, de egy darabig elment a kedvem attól, hogy újra találkozzam velük. Jó, nem lett az összes tantárgyam ötös, mert a magyar 76% lett, de amúgy is mérnökit jelöltem be, a matek meg fizika viszont 90 fölötti lett. Amikor mondtam, hogy a magyar ilyen lett, szemrehányást tett nekem, hogy nem kellett volna így elrontanom, és jobban kellett volna tanulnom rá. A szóbeli maxpontos lett, az írásbeliben pedig a fogalmazás tanárfüggő volt, és a mi tanárunk több embert nem csípett köztük engem is.. Mégis ki ő, hogy engem fikázzon, holott az én érettségi bizim a suli legjobbjai között volt. Azt viszont nem hozta fel példának, hogy az egyetemista lánya már évek óta bukdácsol és már harmadjára készül szakot váltani, mert nem bírja.
2015. júl. 13. 00:31
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
92%

Már ne haragudj de ki a francot érdekel, hogy milyen az érettségi bizonyítványod eredménye? Felvettek az egyetemre? Ha igen, akkor innentől kezdve soha senki nem azt fogja nézni, hogy te magyarból 76%-os lettél, hanem csak azt, hogy van érettségi vagy sincs. Senkit nem fog érdekelni.

Ha te felveszed a nagynénéd kritikáját, akkor te sem vagy különb. Te is csak azon agyalsz, hogy az unokatesód milyen eredményt produkál. Ne foglalkozz vele.

2015. júl. 13. 00:39
 2/19 anonim ***** válasza:
87%
Savanyú neki a szőlő, szard le magasról.
2015. júl. 13. 00:41
 3/19 anonim ***** válasza:
100%
És kettesnél az igazság. :)
2015. júl. 13. 00:53
 4/19 anonim ***** válasza:
84%
Miért nem tetted helyre a pici lánya sikeres felsőoktatásbeli munkásságával? :D
2015. júl. 13. 01:04
 5/19 anonim ***** válasza:
80%

", hogy nem kellett volna így elrontanom, és jobban kellett volna tanulnom rá."

Fuuu, ez aztán nagyon kemény, nem is értem hogy tűrted el, én már agyba-főbe vertem volna.

Egyébként kamukérdés

2015. júl. 13. 01:10
 6/19 anonim ***** válasza:
100%

Mert egy bunkó. Tipikusan az, aki az élőfába is beleköt. Ráadásul neked ő senkid. (Jó, anyukád testvére... de nem közvetlen családtag, hogy bármi köze lenne hozzá.)

Nem kell nagy feneket keríteni a dolognak...

2015. júl. 13. 01:25
 7/19 anonim ***** válasza:
33%

"A szóbeli maxpontos lett, az írásbeliben pedig a fogalmazás tanárfüggő volt, és a mi tanárunk több embert nem csípett köztük engem is."

Blablablablabla. Persze, mindig a gonosz, aljas, pofára osztályozó tanár hibája. Mert ugye aki tanul, és tökéletes érettségit ír, annak is szándékosan le fogja rontani az írásbelijét a tanár. Nem érdekli a bizottságot sem, se az elnököt, se senki mást, mindenki mosolyogva nézi, hogy a te írásbelidet átjavítják. A tanárnak meg az az életcélja, hogy a TE életedet tönkretegye, és lerontsa a magyar érettségidet 2%-kal. Ezt nem gondolhatod komolyan. Ha ilyen agyatlan kölyke lenne valakinek a családban, én is megszólnám. Mások hibáztatása meg az önsajnálat nem visz ám előre. Ha olyan jó lennél, mint amilyennek képzeled magad, akkor kaptál volna elég elismerést. Ne vinnyogj a semmin.

2015. júl. 13. 01:29
 8/19 anonim ***** válasza:
57%

Jól van 7-es, nem kell játszani a hülyét.

Vannak ilyen tanárok.

Az én iskolámban is így állt a dolgokhoz a magyartanár és képzeld, nem tudtál vele mit kezdeni.

2015. júl. 13. 01:37
 9/19 anonim ***** válasza:
9%

Akkor pár dolog amit a sok kifogás ellen írnék.

Az érettségi nem teljesen tanárfüggő, mivel ha megnézed az érettségid(viheted magaddal a hivatalos megoldókulcsot!!) és te beleírtad amit a megoldókulcs kér, de nem kaptál rá pontot akkor van lehetőséged felülvizsgálatra, vagy a tanárt odahívni, hogy megbeszéljétek!

Szóbelin is ott az elnök, szóval nem az van amit ők akarnak...

Ha ennyire felhúztad magad, miért nem szedted össze a tökeid és magyaráztad meg neki, hogy otthon magyarázzon? Esetleg miért nem terelted át a témát a kislányára? Máris más lett volna a hangulat.

pl.: 'Tudom, hogy sikerült elrontanom a magyart, de nincs rá szükségem, mert nem kell majd 3x szakot váltanom' stb.

Amúgy sok az olyan ember aki más szemében a szálkát, a sajátjában a gerendát se veszi észre.

Jah és senkit se érdekel egyetemen az érettségi, mert 1 zh-ra 5x annyit kell tanulni, mint az érettségire.. ha egyáltalán van aki tanult rá. :)

2015. júl. 13. 01:48
 10/19 anonim ***** válasza:
60%

OFF: Nem értem honnan veszitek, hogy nem lehet lerontani az érettségit... Nekem a majd max. pontos írásbelik után a szóbelijeimet rontotta le 2 tanár, hogy ne legyen olyan jó. Nem kezdtem el pattogni, tudtam, hogy úgyis felvesznek oda, ahova menni akartam. Nem minden tanár az erkölcs és bölcsesség élő szobra, mint hiszitek...

ON: Kérdező, szerintem csak megkeseredett a lánya miatt, és úgy volt vele, hogy "te sem vagy jobb a Deákné vásznánál". Ezt ne vedd magadra, el kell fogadni, hogy vannak rosszindulatú emberek.

Az érettségidhez gratulálok, a ponthatárokhoz pedig sok sikert! :)

2015. júl. 13. 02:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!