Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Baj ha házasságon kívül...

Baj ha házasságon kívül születtem? Mennyire ciki?

Figyelt kérdés
Nem is tudom eddig még nem igen foglalkoztam a dologgal. De meghallottam nem rég ezt a szót és utána olvastam kicsit hogy azokat hívják fattyúnak akik házasságon kívül születtek. Nos, én szintén házasságon kívül születtem és kissé bánt ez a dolog. Régen ugye az ilyen gyerekeket lenézték stb. Így valahogyan bánt a dolog hogy én ilyen úgymond "rossz, törvénytelen" lány vagyok.

2015. júl. 12. 21:44
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
22%
Ma már teljesen általános az, hogy élettársi kapcsolatból születnek gyerekek, amik gyakran gyorsan felbomolnak. Azért finomabb körökben ezért még az anyát ma is kicsit lenézik, ha nem feleségként szül gyereket, azért meg nagyon ha férfi akarata ellenére, vagy még az apában sem biztos.
2015. júl. 12. 23:08
 12/19 anonim ***** válasza:
70%
Ez egy baromság. Ma már nincs olyan hogy zabigyerek. Ne törődj vele.
2015. júl. 12. 23:20
 13/19 anonim ***** válasza:
Veled együtt még rengeteg fattyú van ezen a világon, kit érdekel ez szerinted?
2015. júl. 12. 23:29
 14/19 anonim ***** válasza:
70%
Régen a zabigyereknek nem voltak jogai az apja felé, de semmilyen tekintetben, és azért volt szégyen, mert csak "törvényes" kapcsolatokat ismertek el férfi és nő között. Ma ez már nincs így, a gyerek az gyerek ugyanolyan jogokkal és kötelezettségekkel, szóval semmi jelentősége, max a nagyon bigottak szemében, hogy házasok voltak-e a szülők vagy sem. Régen az elváltakat is megbélyegezték, gondolj erre, ma már ki nem sz..ja le azt is...
2015. júl. 13. 06:18
 15/19 anonim ***** válasza:
max az ilyen elvakultan vallásos emberek szemét szúrhatja az ilyen, de azoknak meg ki ad a véleményére? :D
2015. júl. 13. 08:04
 16/19 anonim ***** válasza:
100%
11-es, "finomabb körökben" pont leszarják, esetleg ha falun a vallásmániás nénike számít finomabb körnek, ott nem.
2015. júl. 13. 22:17
 17/19 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem az csak akkor számítana, ha ismeretlen lenne az apa. Akkor is csak azért, hogy tudni lehetne, vagy kiderülhetne akármi, ami örökletes. Meg, hogy tudni lehessen, hogy kivel nem tanácsos "összejönnöd", mert rokon lehet.

Ha biztosan tudod, hogy ki a papád, szóval a szüleid csak nem kötöttek házasságot ezért vagy azért, akkor nemigazán számít.

Régen sem annyira lenézték, mint inkább nem közösködtek velük, mert inkább olyannal házasodtak, aki örökölhetett valamit.

Az egyház, vagy lehet, hogy inkább a papok segítették őket, bár lehet hogy okuk volt rá...

2015. júl. 14. 17:58
 18/19 anonim ***** válasza:
100%
2015-ben még ez számít? Ilyan van még, pedig én sem vagyok fiatal. Sok nő egyedül is vállal gyermeket, eszében sincs a férfivel házasságra lépni, és anyagilag is független.
2015. júl. 27. 10:51
 19/19 Pupszi válasza:
100%
én is házasságon kivül születtem éés le se szarom hoy mit gondolnak,semmi közük nincs hozzá
2015. aug. 8. 07:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!