Kinek adtok igazat és miért?
Van egy egyetemista lány, aki otthon lakik (nagyszülőknél), saját költségeit diákmunkából fedezi (nem ad le otthonra semmit, de fizeti a havi bérleteit, ételét és a szükséges felszereléseket).
Vizsgaidőszak utolsó 2 hetében nem dolgozott, a mostani felajánlott állás pedig 22-06 óráig tartana minden hétköznap + néha hétvégén, de az oda-vissza út 4,5 óra.
És most ezen áll a balhé, mert a lány anyja "lepasszolná" az hatéves húgát a nagymamához, amibe ő bele is egyezett, hisz ő azt hitte, hogy a nagyobbik lány ugyanúgy, mint eddig heti 3 napot dolgozik majd, így ő vigyáz majd a húgára nagy részben (amiről elfelejtették tájékoztatni a nővért). Úgy volt, hogy minden péntek délután hazaviszi a kislányt, vasárnap este meg vissza.
A lány nem hajlandó lemondani a munkát, mert a macskájának a műtétjét egyébként nem tudnák kifizetni, csak esti műszakban van üres hely, így átkérni se tudja magát (már megérdeklődte).
A nagymama nem hajlandó bevállalni így a kislányt, mert eléggé nehéz természetű, az anyuka pedig dühöng és mindenki azt szajkózza, hogy ne merészelje elvállalni a munkát, találjon másikat.
Szerintetek mi a helyes megoldás ilyenkor?
Az anyuka nevelje a saját gyerekét.
Az egyetemista pedig szálljon be a költségekbe és ne a macskája műtétjére dolgozzon.
"Az egyetemista pedig szálljon be a költségekbe és ne a macskája műtétjére dolgozzon."
Talán hagyja meghalni? Többet érnek az állatok, mint sok ember.
Egyébként vannak orvosok akik hitelre is megcsinálják a sürgős műtétet.
Szerintem neked van igazad. Anyukád gyereke a tesód, nem a tiéd. Persze, lehet segíteni neki, de ne várja el, hogy azért nem dolgozol majd, mert neki úgy jó. A nagymama is gondolom nem okkal nem válalja el, mert nehéz természetű...
A másodiknak meg elég szegény lehet a lelkivilága..alap, hogyha egy állatért felelősséget vállalunk, akkor az nem csak az etetésben nyilvánul meg, hanem ha szüksége van akkor orvosi segítségben.
és nem értem, hogy miért kéne pénzt leadnia. legalább dolgozik, fedezi a szükségleteit, nem kér zsebpénzt , vagy nem kell venni neki a bérletet stb. mellette tanul is. nem látom okát, hogy miért kéne a kedves szülőnek elvennie a diákmunkázott pénzét. egyetem mellett nem a legkönnyebb dolgozni. aki szerint igen, az nem járt még egyetemre, vagy éppen egy ruhatáros szakra.
én tisztelem a kérdezőt. akár fesztivál bérletre, vagy piára is költhetné majd a megkeresett pénzét. de nem, a cicája műtétjére fogja költeni!
és az éjszakai műszak elég kemény, szóval ára van..anyukádnak nincs igaza. bár nem írtad, de gondolom okkal nem vele élsz.
szerintem dolgozz,mondd meg neki, hogy nem fogod tudni vállani a hugod, mert éjszaka melózol, nappal alszol
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!