Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Ha beadtam a válási papírokat,...

Ha beadtam a válási papírokat, de mielőtt még kimondták volna a válást, meghalt a férjem, akkor ki az örököse?

Figyelt kérdés
Vagyon
2015. jún. 12. 11:22
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
70%

Nem ártana értelmesen kérdezni. Az örökség minden esetben visszautasítható. (ha pozitív az elöjel, ha negatív)

A visszautasítás vagy az elfogadás az eg´szre kell hogy vonatkozzon. Szóval ha van pl. -500 Ezer Forint a számlán, de valahol van egy 10milliós hajó, vagy mindkettöt viszi az örökös vagy mindkettöröl lemond.

2015. jún. 15. 09:44
 22/27 A kérdező kommentje:

Az öröklés ténye szempontjából mindegy, hogy adósságot örököl-e az ember.

A kérdésem arra vonatkozik, hogy örököse vagyok-e a elhunyt házastársamnak, ha már benyújtottam a válókeresetet, de még nem mondták ki a válást.

Értelmes válaszokat várok.

Örökös vagyok vagy nem?

Igen? Nem?

Két lehetőség van.

2015. jún. 15. 15:10
 23/27 anonim ***** válasza:
100%

Az a baj hogy a jog nem ilyen tiszta, hogy vagy igen vagy nem. Elvileg alaphelyzetben az vagy. De ha megtámadja más lehetséges örökös (szülö vagy akárki) a fent említett körümény miatt(válás elkezdése), akkor bármi kijöhet belöle.

Nálunk a ismeretségben is volt olyan hogy az egyetlen szülött gyerek alól unokatestvérek ki próbálták játszani az örökséget. Szerintem ha ügyvédet kérdezel, akkor Sem kapsz tiszta igent vagy nemet.

2015. jún. 15. 15:58
 24/27 anonim ***** válasza:
06-12 12:06-ban ott a jó válasz továbbra is.
2015. jún. 15. 16:54
 25/27 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a segítő szándékkal írtakat.
2015. jún. 15. 18:40
 26/27 anonim ***** válasza:
Nyilvánosan is elnézést kérek.:)
2015. jún. 16. 20:24
 27/27 anonim ***** válasza:
100%
legalább a férj kitartott holtomiglan.
2015. szept. 1. 01:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!