Ha beadtam a válási papírokat, de mielőtt még kimondták volna a válást, meghalt a férjem, akkor ki az örököse?
Nem ártana értelmesen kérdezni. Az örökség minden esetben visszautasítható. (ha pozitív az elöjel, ha negatív)
A visszautasítás vagy az elfogadás az eg´szre kell hogy vonatkozzon. Szóval ha van pl. -500 Ezer Forint a számlán, de valahol van egy 10milliós hajó, vagy mindkettöt viszi az örökös vagy mindkettöröl lemond.
Az öröklés ténye szempontjából mindegy, hogy adósságot örököl-e az ember.
A kérdésem arra vonatkozik, hogy örököse vagyok-e a elhunyt házastársamnak, ha már benyújtottam a válókeresetet, de még nem mondták ki a válást.
Értelmes válaszokat várok.
Örökös vagyok vagy nem?
Igen? Nem?
Két lehetőség van.
Az a baj hogy a jog nem ilyen tiszta, hogy vagy igen vagy nem. Elvileg alaphelyzetben az vagy. De ha megtámadja más lehetséges örökös (szülö vagy akárki) a fent említett körümény miatt(válás elkezdése), akkor bármi kijöhet belöle.
Nálunk a ismeretségben is volt olyan hogy az egyetlen szülött gyerek alól unokatestvérek ki próbálták játszani az örökséget. Szerintem ha ügyvédet kérdezel, akkor Sem kapsz tiszta igent vagy nemet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!