Mit tegyek, ha irigy vagyok a noverem es a sogorom eletere?
Tudom, tanuljak tovabb, dolgozzak stb, de meg csak gimibe jarok. Eleg kesoi gyerek vagyok, 13 ev van koztem es a noverem kozott. Mindkettem jol keresnek, es a ferje csaladja es piszokgazdag, igy onnan is jon n4ha egy kis draga ajandek, ezen kivul nagy szep hazuk van, kerttel, medencevel, meno kocsijuk. Atmentem hozzajuk a minap, noverem kozben telefonalt a ferjevel, az volt a legnagyobb problemaja, hogy nem kapott az esti grillpartyhoz olyan fuszert, amit kereset es igy hogy csinaljon belszinsteaket.
Aztan nyaralni keszulnek, volt egy katalogus az asztalon, kinyitottam: Ibiza. Kerdezem oda mennek e. Ja nem az mar tok unalmas, mert voltak mar 5x, mosf valami izgisebb helyre vagynak. Kiruccannak egy hosszu hetvegere Becsbe, Parizsba stb. Jarnak sielni. Focimeccs van Angliaban? Masodik sorban ulnek. Sielni szeretnenek? Alpokba mennek luxusapartmanba. A hazban meg egy gardrobszoba is van. Noveremnek annyi ruhaja van mint szerintem az egesz tarsashazban az osszes lakonak egyutt veve. Amugy nagyon aranyosak, atjarnak ide, segitenek anyanak. A nagyinak segitenek bevasarolni, takaritani, fozni, orvoshoz kiserni stb. A ferje talpig uriember, jofej, nagyon kedvelem. A noverem mai napig a gyerekkori becenevemen hiv, birkozik velem a a kanapen(gyerekkori szokas) beszelget velem, szoval ugyanolyan, mint volt, de neha megis ugy erzem, hogy utalom. Az a baj, hogy bar kapok zoluk ajandekot, ha hazajonnek utazasbol stb, az nem olyan, nem az en eletem :( mit tegyek a tanulason munkan kivul persze,hogy lekuzdjem ezt az erzest?
Annyit tehetsz, hogy tanulsz, tanulsz, tanulsz, majd munkába állsz és te is meg tudod teremteni ezt az életszínvonalat.
Tudom milyen érzés, és elhiszem hogy neked ez most rosszabb.
Köztem és a nővérem között csak 6 év van. Dolgozott, jól keresett, nem volt gondja a pénzre, és most már van egy 1 éves kisfia. Néha piszkosul irigy vagyok, mert örülnék ha már ott tartanék, mint ő..helyette még 2,5 évig egyetemre járok..
Van egy csodás párom, haladok a tanulmányokkal, dolgozok is, erre nincs gondom. De szívesen tartanék már ott ahol ő. És ezzel nyilván te is így vagy. Ő 13 évvel előtted jár.
Egyszer te is eljutsz addig. Addig pedig élvezd az életet, biztos hogy neki sem minden fenékig tejfel. Mindenkinek megvan a maga problémája, és biztos nem csak annyi, hogy milyen fűszert vegyen. :)
Amikor elkap az irigység érése, áll meg egy pillanatra és nézz körül, hogy hány korodbeli van akinek még annyi se jutott mint neked.
Ezt most nem hiszed el nekem, de nem a luxus javaktól leszel boldog. Sokkal többet számít Te hogy érzed magad, milyen emberek vesznek körül, te magad mennyit értél el az életben amire büszke lehetsz. Nem minden a pénz.
Meg akkor is, ha oda jutsz, mint o, mindig lesz egy gazdagabb ember a nyaralason, vagy az autokiallitason, vagy akarhol, ahova mentek. Es ha nem a penzukert irigyled oket, akkor az egeszsegukert (felteve, hogy neked van valami akar kronikus betegseged), vagy a magassagukert vagy a szepsegukert, vagy akarmi masert...
Nem az a problema, hogy a novered, sem az, hogy gazdag. A problema benned van, mert ilyen filozofiaval nem tudsz boldog lenni az eletben. Mert olyan dolgokra fogsz vagyni, amiket nem is szeretnel igazan.
Azt javaslom, talald ki, hogy neked mi a fontos az eletben, es mit szeretnel elerni. Hogy ehhez mennyi penzre lesz szukseged, vagy mennyi idot kell belefektetned, hogy kiket kell ismerned es mit kell tenned. Hogy a TE eleted olyan legyen, amilyennek TE szeretned. Es ha latod, hogy fejlodsz, es magaddal elegedettebb vagy, mar nem fogsz ugy irigykedni masokra sem.
Csinald te is azt,amit a novered,tedd penzze a szepsegedet.Tan nem rossz ember a novered,hiszen segit nektek,de hogy Ibizat unni...en meg azt unom,hogy 300 orat dolgoztam otthon havonta 12
0 ert,abbol nem lett Ibiza...Az irigyseg termwszetes,de te is hssznald az adottsagaid ne menj egy szegenyhez!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!