Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Mit tegyek, ha irigy vagyok a...

Mit tegyek, ha irigy vagyok a noverem es a sogorom eletere?

Figyelt kérdés

Tudom, tanuljak tovabb, dolgozzak stb, de meg csak gimibe jarok. Eleg kesoi gyerek vagyok, 13 ev van koztem es a noverem kozott. Mindkettem jol keresnek, es a ferje csaladja es piszokgazdag, igy onnan is jon n4ha egy kis draga ajandek, ezen kivul nagy szep hazuk van, kerttel, medencevel, meno kocsijuk. Atmentem hozzajuk a minap, noverem kozben telefonalt a ferjevel, az volt a legnagyobb problemaja, hogy nem kapott az esti grillpartyhoz olyan fuszert, amit kereset es igy hogy csinaljon belszinsteaket.

Aztan nyaralni keszulnek, volt egy katalogus az asztalon, kinyitottam: Ibiza. Kerdezem oda mennek e. Ja nem az mar tok unalmas, mert voltak mar 5x, mosf valami izgisebb helyre vagynak. Kiruccannak egy hosszu hetvegere Becsbe, Parizsba stb. Jarnak sielni. Focimeccs van Angliaban? Masodik sorban ulnek. Sielni szeretnenek? Alpokba mennek luxusapartmanba. A hazban meg egy gardrobszoba is van. Noveremnek annyi ruhaja van mint szerintem az egesz tarsashazban az osszes lakonak egyutt veve. Amugy nagyon aranyosak, atjarnak ide, segitenek anyanak. A nagyinak segitenek bevasarolni, takaritani, fozni, orvoshoz kiserni stb. A ferje talpig uriember, jofej, nagyon kedvelem. A noverem mai napig a gyerekkori becenevemen hiv, birkozik velem a a kanapen(gyerekkori szokas) beszelget velem, szoval ugyanolyan, mint volt, de neha megis ugy erzem, hogy utalom. Az a baj, hogy bar kapok zoluk ajandekot, ha hazajonnek utazasbol stb, az nem olyan, nem az en eletem :( mit tegyek a tanulason munkan kivul persze,hogy lekuzdjem ezt az erzest?

2015. jún. 10. 14:11
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
18%

Sok mindent nem tehetsz. Neki több van, mint neked, az irigység sajna természetes érzés. Főleg úgy, hogy te egyelőre még maximum csak vágyhatsz ilyenekre.

Esetleg mondd el neki ezeket a dolgokat. Hátha tud segíteni abban, hogy idővel te is hasonló körülményeket teremthess magadnak.

2015. jún. 10. 14:17
 2/16 anonim ***** válasza:
68%

Én is hasonló helyzetben vagyok, ő az idősebb.Mindenük megvan, ház, nyaralás, szép esüvőjük lesz stb.

Én meg ettől még messze vagyok.

Az vigasztal, hogy ő is onnan indult, ahonnan én.

Persze, nővérednek szerencséje volt, hogy olyan férjet talált aki szereti és gazdag is. De ha jól olvastam mellette ő is jól keres, ami fontos, hogy nem csak a férjének köszönhet mindent.

Törekedj te is jó végzettségre, állásra, mást nem nagyon tudsz tenni, természetes, hogy irigyled

2015. jún. 10. 14:22
 3/16 anonim ***** válasza:
1%
Káin és Ábel is így kezdte.
2015. jún. 10. 14:40
 4/16 anonim ***** válasza:
93%

Az irigység valahol egy természetes tulajdonság. Az hogy úgy érzed utálod na az már gáz!

Szerintem örülj annak hogy annak ellenére hogy gazdag lett nem szállt el magától (segít anyukádnak, birkózik veled), nekem egy ilyen tesó a példaképem lenne. (itt a gyk-n volt már olyan hogy a hugica a férje által lett gazdag, amit folyton a tesója orra alá dörgölt, aki meg tanult és becsülettel dolgozik mérnökként)

Esetleg megkérhetnéd adjon tanácsot mivel érdemes foglalkozni mit érdemes tanulni, valószínűleg segítene! Nem úgy értem hogy bárhová az ő hátán próbálj felkapaszkodni!

Próbálj a pozitív dolgokra koncentrálni és arra, hogy ami neki, az neked is sikerülhet. Akár példaképként is tekinthetsz rá.

Komolyan tényleg jó fej a nővéred a férjével együtt, kár lenne a viszonyotokat elrontani!

2015. jún. 10. 14:42
 5/16 anonim ***** válasza:
32%

Egyszerű a képlet, ha csaj vagy mert az nem derült ki, akkor neked is csak fullos gazdag pasikkal kell járnod. Olyan helyeken kell illegetni magad majd ahová ezek a gazdagok járnak. Utána már csak okosan el kell vetetned magad és megvan a gondtalan milliomoslét.

Ha fiú vagy akkor részvétem. Agyondolgozhatod és tanulhatod magad akkor sem garantált a siker, lehet csak a sokadik diplomás munkanélküli leszel vagy kezdő fizetésed az albérletre sem lesz elég évekig és 20 év múlva sem éred el azt a szintet amit a nővéred..

2015. jún. 10. 14:43
 6/16 anonim ***** válasza:
55%

Ha ennyire jól kijöttök egymással, szerintem is elmondhatnád neki az érzéseid. Még az is lehet, hogy tervében van támogatni téged, várja, hogy leérettségizz.

Egy családtag sosem hagyja magára a családtagját jobb helyeken, legalább is az intelligensek körében. Márpedig a leírásod alapján ők azok.

Ha mégsem így lenne, akkor meg nem lenne mit vesztened. Egy jobb módú családtagnál fontos, hogy lássanak benned fantáziát. Érdemes volna feltálalni a terveidet, vágyaidat, de én azt mondom légy türelmes és várd ki a végét. Nem mondom, hogy alád tennék a jót, mert ostobaság lenne, viszont még tini vagy, és szeretnék, ha beérnél. Tekints vissza a nővéredre, hogy ő hogy élt ennyi idősen, valószínűleg neki sem az égből hullott, ha egyszer Te nem így élsz. Ha valóban szeret téged, akkor lehet azt akarja, hogy Te is járd végig az utat, de egész biztos ,hogy számíthatsz Rá. Értem a féltékenységed, de azt is értsd meg, hogy ő nem csak egy szomszéd, és nem valami híresség, hanem a nővéred. Helyedben nem féltékeny lennék, hanem örülnék, mert közelebb vagy a leveses fazékhoz, mint gondolnád, csak ahhoz előbb meg kell érned.

2015. jún. 10. 14:53
 7/16 anonim ***** válasza:
9%
Keressél egy jómódú vállakozót, menj hozzá, aztán éleheted te is a gazdagok gondtalan életét, ha ennyire írigy vagy!
2015. jún. 10. 15:52
 8/16 A kérdező kommentje:
Utolso tanulj meg olvasni. A noverem nem a hazassag reven gazdagodott meg, csak gazdagabb lett.
2015. jún. 10. 16:08
 9/16 anonim ***** válasza:
17%
Megkérdezhetem mit dolgozik a nővéred?:)
2015. jún. 10. 16:11
 10/16 anonim ***** válasza:
12%
Õszintén? Nem sok mindent. Megpróbálhatod elnyomni, vagy tesódnak elmondhatod, hátha tud valami okosat mondani, amitõl jobban érzed magad. Késõbb kevesebbet gondolsz majd erre, de ha messze nem így alakul az életed, nem biztos h elfog múlni. Sajna ez egy rossz emberi tulajdonság.
2015. jún. 10. 16:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!