Most tényleg megalázott a nagynéném, vagy csak túllihegem a dolgot?
"bárki tud mások hajaban turkalni ne rohogtess"
Ja, akkor v.színű én járok hülye helyre, mert nekem a fodrász nem a hajamban turkál, hanem levágja... Nem is tudom eddig miért nem jöttem rá, hogy valamit rosszul csinál.
:DD
És mit szól ahhoz, ha valaki, aki az ő mércéjével mérve felsőbbrendű (mondjuk három diplomája van) őt szólja le?
Pl. Gizi, neked csak egy diplomád van és csak raktárosi ügyintéző technikumot végeztél? Ez komoly? Milyen példát mutatsz így a gyerekeidnek, hisz a valamirevaló normális embereknek legalább két diplomájuk van. Én a közeledbe sem megyek többet, Csabikám, te se menj Gizi nénihez, ő egy alsóbbrendű lény, nem kell emberszámba venni. Te majd iparkodj három diplomát szerezni, én elsüllyednék szégyenemben, ha csak annyira vinnéd, mint ő.
pont hogy a szakemberek felé kéne a világnak mennie. sok érettségizett emberrel mire menne a világ, de nem értenek semmihez...
megélni meg bármiböl meg lehet csak jol kell csinálni.
Amikor a nagynénéd végezte az iskoláit, a szakközép után plusz egy évnyi képzéssel lehetett technikumi végzettséget szerezni, vagy szakmunkás iskola plusz két évvel...
Az se nagy durranás.
Egy jó szakmával, jó szakemberként nagyon sokra viheted.
Meglesz a gyakorlatod, vendégköröd, későbbiekben akár saját vállalkozást, szalont is indíthatsz, a magad ura lehetsz, amíg a sok látszatdiplomás állást keres vagy egy multinál kénytelen tűrni a szarságokat.
Jön majd még a nagynéni, hogy ugye drágám, levágod/fested/megcsinálod a prüntyőke haját?! Természetesen, ingyen és bérmentve.
Ne törődj vele, jön még kutyára teherautó...
A mi családunk mind diplomás, orvos, ügyvéd, jogász, mérlegképes könyvelő.
Az én szüleim orvosok. Én mégsem az orvosi pályát választottam, hanem fodrásznak mentem. A nagyapám komoly orr-fül gégész professzor, de még ő is azt mondta, hogy örül a szakmámnak mert végre lesz valaki a családban aki minden haját megcsinálja :)
Bizony ez így van. A szüleim támogattak, ma már egy kis szalon boldog tulajdonosa vagyok, sok vendéggel, sok munkával. Soha nem bántam meg, hogy nem mentem egyetemre.
Te se foglalkozz a nagynénéddel. Ha azt tanulod, amit szeretnél, ha tudod, hogy fodrászként szeretnél dolgozni sok sok éven át, akkor ne búsulj a nagynénéd idétlensége miatt. Nem éri meg. Sok sikert a továbbiakban
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!