Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Hogyan fejezhetném ki az...

Hogyan fejezhetném ki az utálatomat szavak nélkül?

Figyelt kérdés
Az egyik rokonomban mindig is megbíztam, de kb. 2 hónapja nagyon csúnyán hátbadöfött, amiért én nagyon haragszom rá, amit nem is titkolok, de bizonyos okok miatt még "csendben kell maradnom". Láthatóan sejti, hogy tudom, hogy mit tett a hátam mögött, de a viselkedése alapján még nem esett le neki, hogy végtelenül megbántott, a bizalmamat örökre elvesztette. Hogy tudnám szavak nélkül a tudtára adni, hogy nálam nagyon elásta magát, és felesleges nyaliznia? Nem a nonverbalitásra gondolok, testtartásnál, mimikánál (stb) jóval egyértelműbb jelekkel szeretném kifejezni magam. (Felé mutatott viselkedés, hangsúly stb. - sajnos sokszor találkozunk más rokonok jelenlétében, így nyersen kimondva a véleményemet, és hogy tudom az igazságot, kirobbantanám a vitát.
2015. máj. 11. 17:21
 1/9 A kérdező kommentje:
Nonverbális eszköz is jöhet, de lehetőleg legyen egyértelmű bárki számára, aki ellen esetleg felhasználják.
2015. máj. 11. 17:25
 2/9 anonim ***** válasza:
Ne legyél ilyen félős, a vita miatt aggódsz mikor így kicseszett veled mondd meg a szemébe és kész. Ja és ha tudnám mit tett és mik azok a "bizonyos okok" amik miatt nem szólsz neki sokkal könnyebben tudnék segíteni.
2015. máj. 11. 17:27
 3/9 anonim ***** válasza:
Mi a gond azzal ha a szemébe mondod, az neki sokkal kellemetlenebb...
2015. máj. 11. 17:30
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem szeretem az ilyen játszmákat. Ha valakivel bajom van, nyíltan a szemébe mondom. Te is jobban jársz vele! Ha nem akarod mások tudtára adni, akkor mondd meg neki négyszemközt! De légy egyenes!
2015. máj. 11. 17:31
 5/9 A kérdező kommentje:
El fogom neki mondani, de bizonyos okok miatt erre még legalább egy hónapot várnom kell. Tudom, hogy nehéz bármit is mondani konkrét dolgok nélkül, de nem is a történet a lényeg, hanem, hogy olyan dolgot tett, amit belőle néztem ki volna utoljára.
2015. máj. 11. 17:56
 6/9 anonim ***** válasza:
Jó hát akkor elmondod amikor elmondod amúgy meg nem kell jópofizni vele.
2015. máj. 11. 17:56
 7/9 anonim ***** válasza:

Ignoráld.

Ha muszáj beszélgetni vele, akkor soha ne kérdezz vissza, tőmondatokban kommunikálj (pl: mi volt ma a suliban: semmi különös. Kaptál jegyet? igen. Hogy vagy? jól)

Neki legyen kellemetlen, hogy szinte vallat.

2015. máj. 11. 18:36
 8/9 anonim ***** válasza:
Ne szólj hozzá, ha kérdez, igen-nem-mel válaszolj, nézd levegőnek.
2015. máj. 11. 21:53
 9/9 anonim válasza:
mit tett ellened?
2015. máj. 13. 18:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!