A kisebbik unokám egyre ellenszenvesebb ami az anyja hibája. Ilyenkor, hogy ne tegyek különbséget a két unoka?
A történet egyszerű. Az új menyemnek soha nem tetszett, hogy jóba maradtam volt menyemmel és a tőlem telhető módon próbáltam segíteni neki és a nagyobb unokámnak( nincs se családja,sem egy normális rokona, nehezen is jött rendbe az élete a válás után). Próbáltam őt elfogadni, tényleg. De amióta ismerem egy kiállhatatlan, hülye liba és a kisebbik unokám kezd a kiköpött mása lenni. Nem tettem különbséget soha a két lányka között , de most úgy érzem kezd bennem vmi megváltozni, és ez nagyon rossz.
Tudom, hogy nem Ő tehet róla, a fiammal is beszéltem erről, de szerinte csak ilyen a kamaszkor és majd lesz ez így se. Hát nem tudom...eddig még senki sem vágta földhöz az általam elkészített ajándékot és sértődött meg a szülinapi összegen( ajándékutalvánnyal együtt ,40. ezer ft.)
Én pedig máshogy látom, mint az utolsó válaszoló :)
Nálunk anyám! kap mindig mindenkitől nagyobb ajándékot mint a többiek a családban, kaptam rossz tinimkoromban egy félreértésből mindenkitől borzalmas ajándékot karácsonyra, mégsem vágtam semmit földhöz, sőt, meg sem sértődtem.
Annak a lánynak tényleg kibírhatatlan természete van.
Afölött mindenki átsiklott, hogy az a bizonyos laptop most ballagásra is volt egyben. A leányka már kinőtt abból a korból amikor meg kell sértődnie rajta, ha valaki akkor is kap ajándékot, amikor ő nem.
A szatyor valóban nem olyan szerencsés ajándék, a 40 ezer viszont kárpótolhatta volna annyira, hogy nem játszik hisztérikát.
Én ennyi idős koromban bősz metálos voltam, de ha nagyanyó matyómintás szatyrot csinált volna nekem a saját kezével, akkor örömmel hordtam volna a fekete cuccaimmal együtt, annyira szerettem őt.
Ballagásra egy csokor gyöngyvirágot hozott nekem, amit reggel szedett a kertjében - nekem volt a legszebb csokrom. És a legillatosabb. :)
A 14 éves leányka a nagy önmegvalósításban nem veszi észre, hogy éppoly szürke és jelentéktelen, mint a többi kitűnni vágyó, egyforma kis egérke.
Kedves szülei pedig igazán nevelhetnék, mert ennyi idősen azért legyen már annyi önuralma az embernek, hogy nem csapkod földhöz dolgokat. Kíváncsi lennék, amikor ez az öntelt, neveletlen lány elkezd dolgozni, vajon akkor hogy fog viselkedni. Nyilván az első "pofontól" padlóra fog kerülni. Hajrá szülők, csak így tovább, hasznos kis lényt "neveltek"!
Ezeknek a gyerekeknek nem a "pénz" kell, ők még nem úgy bánnak vele (kevés kivétellel), mint egy felnőtt, nekik figyelemre van szükségük, ők már kezdenek felnőni, de még nem felnőttek, kezdenek önállóan gondolkodni. Szoktál te beszélgetni az unokáddal? Nem leereszkedően. Szoktál érdeklődni a szokásos "nagyis" témákon kívül másról is? Mi érdekli, mit szeret... Te milyen voltál ennyi idősen, lázadtál vagy nem? Ha lázadtál, érdekelheti, mert abból azt látná, hogy nem csak egy idős ember vagy, hanem te is voltál fiatal, olyan, mint ő. Milyen hülyeségeket csináltál fiatalon? Mesélj neki róla. Én pl. (30 elmúltam) nemrég láttam anyám egyik több, mint 30 éves iskolai puskáját (életemben először, nem is tudtam, hogy írt ilyeneket, nem ezt a képet festette magáról).
Meg lehet ezeket a kamaszokat fogni, ha megtalálod az utat hozzájuk. Ő most a "senki nem ért meg engem" korszakát éli. Próbáld innen közelíteni. Legyél kíváncsi rá, és arra, amiért ő most rajong. Legyél egy kicsit olyan, mint egy jó pedagógus, akit a gyerekek (még az "elvetemültek" is) szeretnek, lesd el tőlük, mi a titkuk, és használd.
Nekik nem a pénz kell, jó az, de cél nélkül megfoghatatlan egy gyereknek, jobban örülnek a feléjük irányuló (nem majmoló, nem leereszkedő) őszinte érdeklődésnek. Tekints rá egyenrangú félként.
Érdekes, ha olyan kérdés van, hogy anyós különbséget tesz a lánya meg a menye között, és a lánya családja értékesebbet, szebbet, jobbat kap, akkor szemét az anyós, mert hogy képzeli, és a kérdező jogosan háborog, mert az ő gyerekei pont olyan unokák.
De elvárnátok, hogy egy 14 évesnek ne essen rosszul, hogy a nagyanyja őt kevésbé szereti, az anyja miatt, és ezt ki is mutatja még az ajándékozásnál is...
Érdekes, én még mindig azt olvasom, hogy a két gyerek mindig ugyanakkorát kap, és most ballagási ajándékként is funkcionált a laptop. Ha a nagymama tényleg nem ad ballagási ajándékot, a hisztis kölke meg majd a maga idejében kap ballagási ajándékot, NEM VOLT KIVÉTELEZÉS.
Szövegértés? Valaki?
A másik oldala...
Az én anyám is kivételezett velünk, de ez érdekes mód nálam sosem ajándékozásnál tört elő.
Ilyen annál lehet probléma, aki eleve anyagilag közelít a dolgok felé.
A nagyanyám is pénzt osztogat nekünk ha hozzá megyünk, gyakran nem ugyanannyit, de egyikünket sem zavar, mert nem azért megyünk oda.
Egyszerűen nincs az az Isten hogy nekem elmagyarázza valaki, hogy szegény lány azért verte földhöz az ajándékát, mert annyira rosszul esik szegénynek a kivételezés... normálisa hazamegy max. bőgni egyet, de ajándékot nem vág földhöz.
Vagy eleve nem tartja a kapcsolatot a gonosz kivételezős nagymamájával, és nem megy tartani a markát a szar ajándékáért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!