Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » A kisebbik unokám egyre...

A kisebbik unokám egyre ellenszenvesebb ami az anyja hibája. Ilyenkor, hogy ne tegyek különbséget a két unoka?

Figyelt kérdés

A történet egyszerű. Az új menyemnek soha nem tetszett, hogy jóba maradtam volt menyemmel és a tőlem telhető módon próbáltam segíteni neki és a nagyobb unokámnak( nincs se családja,sem egy normális rokona, nehezen is jött rendbe az élete a válás után). Próbáltam őt elfogadni, tényleg. De amióta ismerem egy kiállhatatlan, hülye liba és a kisebbik unokám kezd a kiköpött mása lenni. Nem tettem különbséget soha a két lányka között , de most úgy érzem kezd bennem vmi megváltozni, és ez nagyon rossz.

Tudom, hogy nem Ő tehet róla, a fiammal is beszéltem erről, de szerinte csak ilyen a kamaszkor és majd lesz ez így se. Hát nem tudom...eddig még senki sem vágta földhöz az általam elkészített ajándékot és sértődött meg a szülinapi összegen( ajándékutalvánnyal együtt ,40. ezer ft.)

2015. ápr. 17. 12:02
1 2 3 4
 21/40 A kérdező kommentje:
40. 000 ezer ft-ot meg hál'istennek megtehettem, bár eddig harmincat kaptak ,de figyelembe vettem, hogy a nagyobb most mit kapott.
2015. ápr. 17. 13:19
 22/40 anonim ***** válasza:
0%
Már bocsi, de ez hogy került 40ezerbe? Nem értem, aranyból volt?
2015. ápr. 17. 13:19
 23/40 anonim ***** válasza:
31%
NEM az anyja hibája. A neveléséért a fiad és a menyed, felesben tehetők felelőssé. A többi szerecsenmosdatás.
2015. ápr. 17. 13:20
 24/40 anonim ***** válasza:
75%
Ez volt sajat kezzel keszitett ajandek es ez MELLE kapott penzt, ajandek u. egyutt.
2015. ápr. 17. 13:24
 25/40 anonim ***** válasza:
63%
Engem amigy nem erdekelne tobbet. Tiszta hulye a kis csaj, ahelyett, hogy megbecsulne.
2015. ápr. 17. 13:27
 26/40 anonim ***** válasza:
85%
Én vissza vettem volna a 40.000et is, a szatyrot is, és duzzogjon ha akar, de az ilyen hálátlan, szemtelen gyerek tőle nem kapna semmit. Én is emlékszem a még a saját kamasz koromra, dacos, szabályokat megszegő, rossz kamasz voltam, de soha nem lett volna pofám földhöz vágni egy ajándékot. Ez nem a kamaszkori dac, hanem mérhetetlen bunkóság és neveletlenség.
2015. ápr. 17. 14:02
 27/40 anonim ***** válasza:
33%

Én az idősebb lány szemszögéből látom a dolgot, mert az én nagymamám is ilyen volt... nekem mindent, a féltesómnak jóval kevesebbet adott... egy idő után sajnos tönkre is tette ez a húgommal való kapcsolatomat, ami annak fényében szomorú, hogy egy év alatt elvesztettem az édesanyámat, majd édesapámat is, és csak ő maradt rokonom :(

Elhiszem, hogy ellenszenves a menyed, hogy a másikat jobban szereted, de gondolj a gyerekekre. Tény, hogy bármit kap, illene megköszönni és tisztességesen viselkedni, de 14 évesen az ember ritkán viselkedik ésszerűen, ha csalódás éri.

2015. ápr. 17. 14:09
 28/40 anonim ***** válasza:
24%

Barátnő, ugyan már. Kérdező, nekem ennyi idősen azok, akiket barátaimnak hittem egyik szülinapomra torta formában feltornyoztak egy csomag Pilóta Kekszet, míg mások legalább egy olcsó tortát kaptak a közösségben egymástól (és én is beszálltam a többiekébe is). És jópofának tartották, de nekem rosszul esett, hogy ennyi vagyok nekik, pár darab keksz.

Lehet, hogy a barátnő se ismeri elég jól, mire vágyott volna az unokád igazából, és lehet, hogy nem is azon a pénzen múlt. Egyébként biztos nagyon jópofa, amit csináltatok, csak ő most egy másféle korszakát éli. És nyilván más, mint a féltesója, mert nincs két egyforma ember. Nekem van egy tesóm, de mi is sokban különbözünk, pedig mi együtt nőttünk fel.

2015. ápr. 17. 14:30
 29/40 anonim ***** válasza:
66%

Én 10 évig énekeltem egy gospel kórusban (14 évesen kezdtem), a nagymamám egyszer jött el meghallgatni minket, de akkor is csak azért, mert püspöki mise is volt, de neki mindig fontosabb volt, hogy ő a kántornő. Nem került volna neki semmibe, hogy vonatra szálljon, és eljöjjön csak miattunk, el is engedték volna a kántorkodásból, de nekem sokat jelentett volna.

Most táncolok, a szüleim majdnem ugyanezt játsszák, nem érdeklem őket annyira, hogy megnézzenek (és még a fizetős műsorainkra is max. 2000Ft egy jegy, de még ennyit se - telne rá -, anyu egyszer jött el összesen). Nemsokára ismét lesz egy fellépésünk, és most se lesznek ott. Majd nézem, hogy másoknak ott lesznek a szüleik, testvére, gyereke, unokája (vegyes korosztály vagyunk)...

2015. ápr. 17. 15:11
 30/40 anonim ***** válasza:
20%
Úgy látom, ha nem neked tetsző válasz jön, aki más oldalról is látja a dolgot, még ha segítő szándékú is, azt lepontozod. Nézz magadba egy kicsit, és próbáld megérteni mindkét unokádat. Majd változnak ezek a dolgok, de nem jó, ha hozzájárulsz az elmérgesítéshez.
2015. ápr. 17. 15:13
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!