Vérszerinti apa jogai?
De már nem is tudom hogy lenne-e értelme belemenni egy ilyen hercehurcába? Igazából a gyereket nem akarom összezavarni, egyszerűen csak kíváncsi vagyok rá. Beszélek az anyával.
Köszönöm a hozzászólásokat, ha valakinek még van javaslata, ötlete, szívesen veszem ezután is.
Mennyi idős a gyerek?
Egy "fellángolás" miatt bekavarni a gyerek életébe...ha a Tiéd, akarsz róla gondoskodni egész életedben? vagy nevelje más, Te meg néha látogatod? Szerintem alaposan gondold át...
Nem érdekem védeni a férfit, de az igazsághoz hozzátartozik, hogy nem arról szól a dolog, hogy „a fejébe vette” hogy márpedig ő csakazértis nevelni fogja azt a gyereket aki talán az enyém. Tud arról hogy a viszonyom volt a nejével. Látom hogy szereti, szépen neveli a gyereket, igyekszik mindent megadni neki. Egyenes embernek ismerem, biztosan nem akadályozná hogy lássam a babát.
Az hogy ezt csak most tudtam meg azért van mert a munkám miatt idáig az ország másik végén éltem, és amikor tudomást szereztem a gyerekről, akkor számoltam vissza, hogy akkoriban volt szexuális kapcsolatom az anyával.
A jog is, meg általában egy jóerkölcsű ember is a kisgyermek számára próbálja meg megteremteni azt a legjobb helyzetet, ami az érzelmi, lelki, fizikai növekedéséhez a legoptimálisabb.
Azok alapján amit leírtál, a gyermek biztonságban van.
Tényleg nem kellene bolygatni a helyzetet.
Várj még néhány napot, és higgadj le. Lehet, hogy az anyával sem kellene erről beszélni.
Azt is elmondom, hogy, miért. Feszült lesz tőle, és ideges. És a kisbaba ezt megérzi rajta, mert ő érzelmi lény. A 6 hónapos kisbaba is nyűgös lesz, emiatt a beszélgetés miatt. Ráérsz majd 5-10 év múlva erről beszélgetni az anyukájával, amikor már nincsenek ennyire összehangolódva, mint most...
Azért én mielőbb eldöntetném,hogy én vagyok-e az apa.Az anya tud mintát szerezni a gyerektől,te meg elviheted a vizsgálatra.
Attól,hogy biztos leszel benne,hogy a tied,nem kellene semmit tenned,amíg nem szükséges.
Az élet fura dolgokat produkál,nem tudni mikor lenne szüksége rád -vagy az egyik vesédre- .
Igen,jogi kötelességed nincs,de ha már abszolút biztos lennél benne,erkölcsi felelősséged lenne,hogy figyelemmel kísérd,hogy szüksége van-e rád.
Hogy áll a helyzet a hasonlósággal;van-e valami kiabáló jel a kapcsolatra,mondjuk lobogó vörös haj?Ami miatt nem is tudnál a háttérben maradni?
17-es az anya lehet attól is feszült, hogy nem biztos az apaságban...egy teszt, lehet neki se lenne ellenére...az egészséges neveléshez meg nem feltétlen a hazugság a legmegfelelőbb módszer...fog biológiát tanulni az a gyerek, jobb ha neki tűnik fel pl egy vércsoport különbözőség?
Persze nem kell mindent borítani hirtelen...de ki lehet alakítani egy egészséges állapotot....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!