Családi vitánkban kinek van igaza?
Hogy is énekelték Mézgáék az átkosban?
"Papa, mama, gyerekek, csupa szív, szeretet"
Hun látsz te itt anyóst?!
15# vagyok
"Még mindig azt mondom h szerintem azért mert van férjem meg gyerekem még a szüleim a családom részei maradt. És a hülye kérdésedben meg csak provokálsz,mert én nem mondtam azt h anyós nem családtag. De számomra ő csak rokon,férjemnek a családtagja inkább"-utolsó mondatod a butaság..
Anyósod neked csak rokon a férjednek családtag, akkor ez fordítva is igaz nem?
Nekem az anyósom(habár nem szeretem -családtagOM az enyém) nem a férjemé hanem a MI családunk tagja. Nem teszek különbséget az anyám meg az anyja között. hiszen a két családból lett nekünk egy, a szűk család persze mi és a gyerekeink
Ezert talaltak ki azokat a kifejezeseket , hogy a "szuk" es "tag" csalad.
Szuk csalad=anyu+apu+gyerekek
Tag csalad=nagyszulok, testverek,bacsik/ nagynenik, unokatesverek
Rokonok= a tobbi
De, ki hogy erzi. Nem is ertem ezert miert kell leszolni a masikat.
Igen,fordítva is igaz. Beszéltünk erről párommal h ő hogyan gondolja. Neki az én anyám,csak rokon. Végül abba egyeztünk ki h a családunk többi tagja a másiknak a tágabb családba tartozó rokon-párom mondta igy :)
Jah,és amúgy egyikünknek sincs baja a másik anyjával.
De tök mindegy,kár ezen vitatkozni,mert az itteni a kérdező az én kérdésemnél abba kötött bele,h engem rosszul érint h a családom többi tagja keveset látja majd a babánkat.
Biztos akkor a kis lelke megnyugodott volna és nem pörögne ezen még ma is,ha ugy kérdeztem volna h rosszul érzem magam attól,hogy a rokonaim alig fogják látni a gyerekemet.
Mert szerintem tök feleslegesen ezen vitatkozni h kire mondjuk azt h családtag,kire meg azt h csak rokon. Attól még h anyósra én nem azt mondom h családtag,hanem rokon,még ugyanúgy a családhoz tartozik mert ő is gyerekünk nagymamája lesz.
És még egyszer mondom,nem erről szólt a kérdésem h kit hogyan kell nevezni.
Nálam a szűk családi kör anyuból, apuból és a tesómból állt. A tág családi kör meg anyuból, apuból, tesóból és a mamából. A papák már nem éltek, a másik mamámat pedig én sem tekintettem a család részének. Nyilván ennek oka van. Szóval nem egyedi eset.
Érdekes, hogy itt csak a te anyukád a vitás pont, az ő anyukáját ő sem tekinti a család részének.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!