Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Családi vitánkban kinek van...

Családi vitánkban kinek van igaza?

Figyelt kérdés
Szerintem a mi családunkat az én anyám, én, a gyerekek és a férjem alkotjuk. Tehát nem része a családnak a férjem anyja, az anyósom. A férjem szerint viszont mi ketten és a gyerekek vagyunk egy család. Kinek van igaza?

2015. febr. 4. 08:31
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
67%

Hogy is énekelték Mézgáék az átkosban?

"Papa, mama, gyerekek, csupa szív, szeretet"

Hun látsz te itt anyóst?!

2015. febr. 4. 12:28
 22/29 anonim ***** válasza:
91%
Vagy mindkettőtök szülei, vagy egyikőtöké sem.
2015. febr. 4. 12:42
 23/29 anonim ***** válasza:

15# vagyok

"Még mindig azt mondom h szerintem azért mert van férjem meg gyerekem még a szüleim a családom részei maradt. És a hülye kérdésedben meg csak provokálsz,mert én nem mondtam azt h anyós nem családtag. De számomra ő csak rokon,férjemnek a családtagja inkább"-utolsó mondatod a butaság..

Anyósod neked csak rokon a férjednek családtag, akkor ez fordítva is igaz nem?

Nekem az anyósom(habár nem szeretem -családtagOM az enyém) nem a férjemé hanem a MI családunk tagja. Nem teszek különbséget az anyám meg az anyja között. hiszen a két családból lett nekünk egy, a szűk család persze mi és a gyerekeink

2015. febr. 4. 13:15
 24/29 anonim ***** válasza:
42%

Ezert talaltak ki azokat a kifejezeseket , hogy a "szuk" es "tag" csalad.

Szuk csalad=anyu+apu+gyerekek

Tag csalad=nagyszulok, testverek,bacsik/ nagynenik, unokatesverek

Rokonok= a tobbi

De, ki hogy erzi. Nem is ertem ezert miert kell leszolni a masikat.

2015. febr. 4. 13:42
 25/29 anonim ***** válasza:

Igen,fordítva is igaz. Beszéltünk erről párommal h ő hogyan gondolja. Neki az én anyám,csak rokon. Végül abba egyeztünk ki h a családunk többi tagja a másiknak a tágabb családba tartozó rokon-párom mondta igy :)

Jah,és amúgy egyikünknek sincs baja a másik anyjával.

De tök mindegy,kár ezen vitatkozni,mert az itteni a kérdező az én kérdésemnél abba kötött bele,h engem rosszul érint h a családom többi tagja keveset látja majd a babánkat.

Biztos akkor a kis lelke megnyugodott volna és nem pörögne ezen még ma is,ha ugy kérdeztem volna h rosszul érzem magam attól,hogy a rokonaim alig fogják látni a gyerekemet.

Mert szerintem tök feleslegesen ezen vitatkozni h kire mondjuk azt h családtag,kire meg azt h csak rokon. Attól még h anyósra én nem azt mondom h családtag,hanem rokon,még ugyanúgy a családhoz tartozik mert ő is gyerekünk nagymamája lesz.

És még egyszer mondom,nem erről szólt a kérdésem h kit hogyan kell nevezni.

2015. febr. 4. 13:43
 26/29 anonim ***** válasza:

Nálam a szűk családi kör anyuból, apuból és a tesómból állt. A tág családi kör meg anyuból, apuból, tesóból és a mamából. A papák már nem éltek, a másik mamámat pedig én sem tekintettem a család részének. Nyilván ennek oka van. Szóval nem egyedi eset.

Érdekes, hogy itt csak a te anyukád a vitás pont, az ő anyukáját ő sem tekinti a család részének.

2015. febr. 4. 18:59
 27/29 anonim ***** válasza:
Feribátya! A Mézga azt is mondja, hogy "A családhoz tartozik még köb-ükunokai fokon egy harmincadik századbeli rokon." Ne belőlük induljunk ki, mert elég tág lesz a meghatározás! :D MZ/X, MZ/X, jelentkezz!
2015. febr. 5. 10:46
 28/29 anonim ***** válasza:
Van a szűk család: apa, anya, gyerekek, és van a tágabb család: az anya és az apa szülei és a testvérek.
2015. febr. 5. 14:09
 29/29 anonim ***** válasza:
Természetesen neked van igazad mindenben
2015. szept. 24. 17:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!