Szerintetek nem felelőtlen egy kicsit?
Tegnap a hóesésben mentünk haza autóval, a sógorom vezetett, hátul az 5 éves unokaöcsém és a nővérem ült és a sógorom nagyon beteg, elkapott valamit, de olyan szinten,hogy remegett, verte a víz, ha megálltunk folyamatosan becsukta a szemét és kókadt le a feje, ijesztő volt de azt mondta,hogy hazáig kibírja.
Többször is mondtam,hogy majd vezetek én, és bár friss a jogosítványom, nem is nagyon vezettem még hóban, de azt gondolom biztonságosabb lett volna ha én vezetek, viszont nem engedte, és kikérte magának.
Erre fel éjjel ki kellett hozzá hívni az ügyeletet az orvos pedig azt mondta,hogy mentőt hív, de mivel a sógorom nem akarta az orvos azt mondta neki,hogy reggel az első dolga legyen a kórház és ne szórakozzon, így ma reggel bevitte őket édesapám, mert már vezetni sem tud.
Nem tudom mi van vele, de látható,hogy súlyos a helyzet és tegnap is az volt, nekem kellett volna már akkor is vezetnem és nem értem meg miért fontosabb neki a büszkeség(?), miért nem tudja azt mondani,hogy igen nem vagyok jól vigyetek orvoshoz...nem beszélve ha a vezetés közben eszméletét veszti vagy hasonló....
Nem.
Hidd el egy tapasztalt sofőr még betegen is sokkal jobban vezet, mint egy friss jogsis, főleg hóban.
Nem kicsit felelőtlen! Én kiszálltam volna a kocsiból és szóltam volna valakinek, hogy jöjjön értünk, ő meg hadd menjen az ő életét kockáztassa ne az enyémet és a gyerekét.
Gondolom a neje meg a gyereke nem nagyon akart volna kiszállni, de én biztos nem hagytam volna azt se szó nélkül. Ha meg megsértődött volna a férfiúi büszkesége akkor magasról leszrom, fontabb az én életem, meg a gyerekemé, mint az ő egojának az állása....
Az a baj a mai férfiakban, hogy beléjük van nevelve, hogy ha beteg és kimutatja, hogy gyenge akkor az mekkora szégyen. Ez leginkább a "kisfiúk nem sírnak" féle neveltetésből ered. Szánalmas dolgok, és felelőtlenség! Kockáztatta mindenki életét aki a kocsiban volt.
Ilyen allapotban nem ulhet autoba!
Drog, alkohol, bizonyos gyogyszerek hatasa alatt, valamint ilyen betegen nem szabad vezetni, talan tiltjak is.
Friss jogsival hidd el, jobb, hogy nem vezettél hóban!
Indulj ki abból, hogy a felesége be mert ülni melléje (neki eszerint nem volt jogsija?), és a gyereküket is be merte ültetni.
Neked, ha nem akartad volna, nem lett volna muszáj beülni. Végső soron akkor te is felelőtlen voltál önmagaddal szemben, nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!