Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Jobb ha inkább nem kérünk a...

Jobb ha inkább nem kérünk a pénzből?!

Figyelt kérdés

Most építkezünk és a bátyámnak az utóbbi időben jól megy a szekér, karácsonykor nálunk járt és látta a házunkat ,hogy hogy halad, egy olyan 2-3 millió kellene ,hogy kész legyen, lassan,de biztosan haladunk.

A bátyám felajánlotta,hogy 600 ezer forinttal segít, örültünk neki, úgy volt,hogy 20.-án átutalja a pénzt, de ma felhívott,hogy gond lenne e ha inkább csak 150 ezret adna és majd a következő hónapban is ad 100-150 ezret, kérdeztem,hogy gond van e, és mondta hogy egyáltalán nincs csak a 600 ezer az nem kis pénz, de ő szívesen segít, csak mégis, a 600 az 600 és nem 150 blabla.

Nem mondanám,hogy nem akar segíteni, de úgy érzem sajnálja a pénzt, tehát egyszerre szeretne segíteni is, de mégsem, nem kényelmes neki.

Biztos hogy nem jött közbe semmi, megvan ő anyagilag, mesélt dolgokat bár semmi konkrétat de azt mondta,hogy egyre többször fordul elő,hogy havi 1 millió pluszt profitál, tehát nem erről van szó.

Én tudom,hogy sok pénz a 600 főleg nekünk, de ha egyszer azt mondta,teljesen önként, akkor...nem akarok telhetetlen lenni, de szerintem inkább megmondom neki,hogy hagyja csak, de nem azon "sértődök meg" hogy nem ad 600-at hanem inkább azon,hogy mellébeszél, meg,hogy nem mondja meg,hogy figyelj b+ sokat mondtam, ez van.

Nem szeretem az ilyet és ezt ő is tudja.

Nem tagadom, fejben elköltöttük már a pénzt ezért is rosszul érint, de tényleg megleszünk nélküle is, haladunk lassan a magunk tempójában.

2015. jan. 7. 22:45
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
58%
Ezek után nem fogadnám el a pénzt,az mindig csak vitát szül még rokonok között is.Legyen kész lassabban,önerőből.
2015. jan. 8. 20:15
 12/13 anonim ***** válasza:
79%

Még meg sem kapad, de már vita van, hogy hova költöd, stb.

Akkor gondold el, mi lesz ebből, ha odaadja.

Jaj, belegondolni is rossz.

Ha megvagytok így is, akkor hagyd a fenébe inkább.

2015. jan. 9. 08:12
 13/13 anonim ***** válasza:
Szerintem köszönd meg, de ne fogadd el. Valaki bogarat ültetett a fülébe. Ne sértődj meg, vedd semmisnek a felajánlást.
2015. jan. 10. 10:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!