Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Odaadjam sógoromnak a kocsit...

Odaadjam sógoromnak a kocsit discoba?

Figyelt kérdés

Sógor (fiatalabb) mostanában egyre gyakrabban járna el, haverokhoz, disco-ba, stb. Rendszerint a mi autónkkal megy.

Csak annyi részeg fiatal mászkál manapság szombat esténként autóval, hogy félti az ember. :(

2014. nov. 22. 20:53
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
9-es, az fasza. Ne add oda!
2014. nov. 22. 21:15
 12/16 anonim ***** válasza:

Nem. Bulizni, habár mi már nem vagyunk az ivós kategória, mi sem kocsival megyünk.

Egyrészt a húgom egyszer elvitte a kocsinkat, és ugyan ő tényleg nem ivott, mesélte, mikor leadta a kocsit, hogy végig piszkálták, hogy na, csak egy pohárral igyon, meg hogy ennyit Németországban még lehet vezetés előtt, meg aztán az úton is macerálták, hogy menjen gyorsabban... Még ő volt a rosszarc, mert nem vagánykodott az éjszaka közepén az úton az én kocsimmal. Mi inkább érte megyünk éjjel, vagy aludjon ott (itt nem tanácsos fiatal, szemre való lányzóknak éjjel az úton flangálni).

Másrészt valóban sok az állat olyankor az utakon, ismertem olyat, akit a saját testvére ölt meg egy ilyen részegen vezetek ütközésben - beleértve a másik autóban ülőket is. Azt gondolom, nem éjszaka kell megtanulni vezetni. Húgomnak egy éve van jogsija, majd ha már 10 éve vezet, talán nem fogok félteni szombat/szilveszter éjszaka sem. Ilyenkor én is forgalmatlan kis utcákon jövök, ha muszáj.

Ez az egyik oldal. A másik viszont, hogy ha nem a te kocsiddal jön haza, ahol ő vezet, akkor nagy eséllyel ül be egy arcoskodó majom mellé...

2014. nov. 22. 21:23
 13/16 anonim ***** válasza:
Kizárt. Ráadásul a képedbe is mondja, hogy nehogy már a haver kocsiját törjék/okádják össze, mikor ott a tiéd is? Lófasszzt. Menjenek csak szépen busszal meg gyalog.
2014. nov. 22. 21:35
 14/16 anonim ***** válasza:
48%
Nem adnám oda. De szívesen felajánlanám, hogy elviszem és érte megyek.
2014. nov. 22. 22:41
 15/16 anonim ***** válasza:

Oda biztos hogy nem adnám, szerintem az autó alapvetően nem egy olyan dolog amit csak úgy bármikor bárkinek odaadunk.

Meg ahogy el lett mondja, vég a saját kocsijaikat is féltik, képzeld mit tennének egy idegen autójával. Egyik haverom legutóbb mesélte, hogy egyszer vállalta a sofőr szerepét, egy hazaút alatt tönkre vágták az ablaktekerő kilincsét, letörték a biztonsági övek csatját, és kivágták a kárpitot, pedig még csak nem is valami utolsó cigányokról van szó.

Sőt, részeg embert még a taxis is csak ritkán visz haza.

2014. nov. 23. 00:21
 16/16 anonim ***** válasza:
100%

Én sem adnám oda. Huszonéves vagyok, 6 éve van jogosítványom, de soha, mégcsak eszembe sem jut autóval menni bulizni. Vidéken élek, itt éjszaka már nincs tömegközlekedés, de mindig sikerült valahogy megoldani. Ha "sofőrrel" mentünk, akkor is volt olyan, hogy ivott és én úgy döntöttem így inkább nem megyek vele haza. Persze egyben hazaértek és azóta is halálra vagyok cikizve, ha szóba kerül, hogy akkor én inkább úgy döntöttem, hogy megvárom az első buszt, de ez van. Egy kósza pillanat elég ahhoz, hogy egy életnek vége legyen, én nem kockáztatok. Éppen elég ilyen balesetről hallani.

Hozzá tartozik, hogy én nem voltam soha az a mindenhétvégénrúgjunkbe típus és anyuék komolyan belém nevelték, hogy akármi is történjék, inkább töltsem az éjszakát egy hideg kukoricatábla közepén és fázzak meg/fel, minthogy beüljek egy részeg sofőr mellé és soha ne érjek haza. Biztosítottak arról is, hogyha gond van, akkor őket mindig hívhatom, akár az éjszaka közepén is eljönnek értem. Ergo, mindig megbeszéltük, hogy ott alszunk a környéken valakinél, tényleg nem iszik valamelyikünk, a reggeli buszig bulizunk, avagy valamelyikünknek megkérjük a szüleit, hogy jöjjenek el értünk. Soha nem volt ebből gond és egy kezemen megtudom számolni, hányszor mentünk autóval. Az azért a sofőr részéről nagyon nem buli és tényleg hatalmas a kísértés.

Mellesleg megjegyzem, anyu olyan idős korában, mint én, egy disco balesetben vesztette el egy barátnőjét. Nekem is van már két közeli ismerősöm is, aki discoból hazafelé menet balesetezett, bár ők megúszták. Egyikőjük könnyebben, a másiknak 24 évesen ripityára tört a medencéje és szétszakadt az összes alsó belső szerve. Sosem lesz már teljes értékű ember. Tehát NEM, NEM adnám oda az autómat senkinek, aki buliba igyekszik, pláne nem úgy, hogy ilyenek hangzanak el a baráti társaságban! Még egy kiselőadást is tartanék sóginak, hogy észnél legyen, mert ugye fiatalság bolondság, de nem mindegy milyen élménnyel zárul az a parti!

2014. nov. 23. 12:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!