Furán venné ki magát, ha a huszonéves gyereketek nem töltené otthon a karácsonyt? Rosszul esne?
Párom 26/F, én 21/L, 4 éve vagyunk együtt. 3. éve már, hogy összeköltöztünk, de eddig mindig otthon töltöttük az ünnepeket. Egy városban lakik a családunk, mindössze néhány utcányira. Szenteste délelőttjén mindenki otthon volt, intézte a maga dolgát, délután ő átjött hozzánk, megvolt a vacsora, ajándékozás, aztán mentünk hozzájuk, ott is szoktam aludni ilyenkor. Náluk egyébként különösebben nem csinálnak nagy ügyet a dologból. Van fa, de kb. ennyi. Nálunk zene szól fadíszítés alatt, sütünk illatos dolgokat, kidekoráljuk az egész lakást, van egy rendes menü, csillagszórózunk... Meg hát nálunk még vannak kisebb gyerekek is, és így sokkal élvezetesebb! A pároméknál vannak a szülők, a sógorom és a sógornőm. Van egy kis süti, egy koccintás. Utána semmi társasozás... Csak beszélgetnek olyan emberekről, akiket én nem is ismerek, és halálra unom magam. Amúgy a párom is. Nem mondom, hogy ez így rossz, mert mindenki úgy ünnepel, ahogy akar, de mi el szeretnénk kezdeni a saját karácsonyunkat. :) Ebben az évben végre meglett a saját kis lakásunk (80 km-re tőlük), és nagyon szeretnék fát díszíteni, karácsonyi menüt sütni-főzni... Plusz meg szeretném hívni a kistesóimat is, mert ha elhozom őket, nevelőanyukám az igazi családjával tudná tölteni 7 év után először az ünnepeket (nevelőszülői hálózatról van szó, abban nevelkedtünk a tesóimmal). Viszont ha elhozzuk húgomékat, akkor nem tudunk hazamenni, csak legfeljebb 6-án, de lehet, hogy még akkor sem, mert nem tudom, nevelőanyám hogy venné ki a szabadságát... Másfelől meg tudom, hogy habár nem tökéletes a párom kapcsolata a szüleivel, szeretne velük lenni. Plusz tavaly karácsonykor halt meg az anyukájának az anyukája, úgyhogy a család most fokozottan érzékeny az ünnepekre... Kicsit tanácstalan vagyok... Nehéz összehangolni, hogy a tesómék is itt legyenek, nevelőanyukám is haza tudjon menni, de közben mi is a pároméknál lehessünk kicsit.
Mit gondoltok?
Gyönyörű dologra készülsz, nálatok az igazi szeretetről fog szólni a karácsony. Kívánom, hogy a lehető legjobban sikerüljön!
Gyakorlati oldalról, aki felnőtt családtag kíváncsi rátok, az másod- harmadnap, vagy szilveszterig valamikor, átugorhat karácsonyfa-nézőbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!