Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Jogosan haragszik a párom a...

Jogosan haragszik a párom a nagymamámra?

Figyelt kérdés

Minap küldött nekem "stafírungot"(ágynemű, konyha ruha). 7 év után.

A konyha ruhák felén kívül minden használt volt. Az ágyneműknél semminek nem volt meg a párja. És többön is kávé, illetve egyéb, már ki nem mosható folt volt.

Páromat amúgy sem szereti, mert egy picit idősebb tőlem és van egy gyereke az előző házasságából. Párom mindig segített neki, ha ott voltunk. Mindent megjavít, barackot szedett stb... De mamám még csak tegezni sem hajlandó őt.

Vissza akarta küldetni a stafírungot. Mert unoka tesóm feleségének adott 60 ezret, amikor szült. Öcsémnek laptopot vett karácsonyra, másik tesómnak meg szekrény sort, holott még otthon lakik.

Mikor mi költöztünk össze, évekkel ez előtt. Elmentünk, hogy kérjünk tőle, legalább 1-1 tányért, meg kanalat kezdésnek. (fazekakat vettünk meg kaptunk is néhány holmit) Adott ugyan, de azok úgy néztek ki, mint ha nem egészen 5 perce még gyerekek játszottak volna velük a homokozóban. Két tányért és egy kenőkést tudtunk csak megtartani. A többi rozsdásodott.

Gondoltam befestem az ágyhuzatokat, kutyákkal a házban úgy is mindegy annak. Én ritkán kapok akármit is. Zavar, hogy nem fogadja el a páromat, de attól még az ajándéknak örülök.

Hagynom kellett volna, hogy vissza küldje?

2014. okt. 21. 21:47
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
81%

Mindig így kivételezett veled vagy csak ebben a helyzetben. A párodat megértem, hogy utálja, hiszen ha a nagymamád, akkor idősebb nő. Máshogy gondolkodnak. Tudod mit mondana az én nagyim rátok (ha élne szegény)? Hogy 1.) elvált férfi gyerekkel = selejt, nem parti 2.) Te ennél jobbat érdemelsz, mind más elhasznált rongya, ez már nem igazi család sosem, mert neki van egy gyereke mástól 3) Te 7 éve vagy kapcarongya, el sem vesz, ez nem lehet komoly férfi, nem komoly kapcsolat, egy ágyassá + ingyencseléddé alacsonyítottad magad, a szemében Ti nem vagytok semmik, ad valamit, de azt, amit szerinte érdemeltek. Ócska együttélés, ócska cuccok. A másik unoka házas, tisztességesen él, a harmadik meg tisztességesen fog, és nem úgy, mint ti, és ehhez kapta a szekrénysort.

Máshogy gondolkodik, kész, a párod meg ne szóljon bele a kettőtök kapcsolatába. Nem tetszik, nem kell használni, majd ti is így viszonyultok hozzá, ha legközelebb segítségre van szüksége. Segítsenek neki a tisztes családtagok, akiket meg lenéz, attól elvárni sem kell. Ő már nem fog változni, max. megtanulhatjátok bevenni a lesz..om tablettát.

2014. okt. 22. 06:26
 12/13 anonim ***** válasza:
79%

Én nagyapámról úgy kellett leimádkozni a száz helyen szakadt kardigánját, mert szerinte jó az még csak meg kell varrni. Kínai piacon 1000 forintért veszek kettőt...de elég nehezen tudtam meggyőzni erről. Gyakorlatilag ha tőlünk nem kapott, akkor ő új ruhát nem vett.

Ezek után simán el tudom képzelni, hogy nagyid azt hiszi, ezeknek még van értéke. Tudod 50 évvel ezelőtt minden lyukas rongy számított. Az időseknél meg előfordul, hogy még a régi értékrendben gondolkoznak.

Szintén nagypapám akadt ki apumra, amikor mondta neki, hogy 800 forintot elvesztett kártyán. Azt hitte szegény, hogy az két havi fizetés.

Nagymamám pedig mindenféle cuccot felhalmozott. Több kiló cukor, só és mosószer figyelt a kamrában, amihez soha nem nyúlt.

Szerintem ha nagyon gázos a cucc amit kaptál, akkor max dobd ki, de ne küldjétek vissza. Annak semmi értelme. Ezt a párodnak is be kell látnia.

Ilyen idős korban már nem fog változni az ember, így kell elfogadni ahogy van. Ha nagyon nem jönnek ki, akkor a béke érdekében minimalizálják a találkozásokat. A többi nem számít. A haragnak meg semmi értelme, az aztán nem old meg semmit.

2014. okt. 22. 12:32
 13/13 anonim ***** válasza:
72%
Véletlen tévedtem ide, régi kérdés tudom, de még is csak reagálok. Totál egyértelmű, hogy itt nem arról van szó, hogy öreg, vagy hogy az idősek már csak ilyenek, hanem egyszerűen arról, hogy nem kedveli a párodat és ezt annak rendje módja szerint érezteti is veletek, esetlegesen igyekszik arra is törekedni, hogy szét menjetek. Hát ahogy elnézem talán lehet már azóta sikerült is elérnie, hisz te nem érted, hogy miért pörgött rá a párod, meg te örülsz ezeknek az ajándékoknak is, amikkel épp lealázott benneteket és veled is kivételezett. Most kérdező ebben a témában vagy nagyon álszent voltál, hogy te örültél ennek az ajándéknak is, vagy egyszerűen nem akarod észre venni, hogy mit művel nagyikád és inkább a párodat akarod hibáztatni. Párod helyében én is vissza küldtem volna, egyébként. Amúgy gyanítom, hogy a párodat sem az zavarja, hogy mit kaptatok, hanem a fentebb említett szándékok.
2015. febr. 10. 01:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!