Hogy lehet figyelmen kívül hagyni az ilyen "kedves" rokonokat?
Az előbb mentem át nagymamámékhoz, aki épp egy "kedvességéről" híres nagynénémmel beszélgetett. Tudni kell a nőről, hogy gyermektelen és özvegy 60 körüli nő, aki előszeretettel éli mások életét. Köszöntem, de annyira el voltak merülve a beszélgetésbe, hogy ezek szerint nem hallották. Elvettem azt, amiért átmentem és szépen hazajöttem. Erre jön anyukám, hogy a néni milyen hisztit csapott nekik, mert nem köszöntem neki... Fogadjunk, hogy holnapra az egész közösséget megtölti azzal, hogy ő mennyi segít nekünk és én még köszönni sem vagyok képes. Az ő véleménye nem izgat, de ez nem az első alkalom, amikor marhaságokat terjeszt rólam, és meggyőződése, hogy ő nem tesz rosszat ezzel. Legutóbbi híresztelése szerint a férjem vert engem, aminek azért kis közösségben nem örül az ember. Csodálkoztam miért néznek hirtelen a férjemre görbe szemmel az emberek, aztán kiderült, hogy ezért. Letolni nem akarom, mert nagyapám számára az egyetlen élő rokon és nagyon szívén viseli a mamát...
Hogy lehet az ilyen kedves rokont figyelmen kívül hagyni?
Á, nekünk a szomszédnéni volt hasonló panelben. Minden kis neszre kint volt még hajnali 3kor is, de ha köszöntünk mintha meg se hallotta volna. És persze terjesztette is, hogy milyen bunkók vagyunk. Aztán egyszer akkor nem köszönt vissza mikor pont vele volt a lánya, aki hallotta, hogy köszönünk, mert vissza is köszönt, na akkor gondolom elbeszélgetett a fejével, mert utána ugyan úgy köszönt, mint akinek a fogát húznák, de észrevett végre minket. Szóval én azt a taktikát alkalmazom, hogy akiről tudom, hogy rossz a füle, annak hangosabban köszönök alapból, ha ketten vannak és legalább egyről tudom, hogy jó hallású, akkor a normál hangerőnél picivel erősebben, ami még nem zavaró, így ha legalább az egyik meghallja máris nem vagyok bunkónak titulálva. Így ha legalább nagymamád hallotta volna, hogy köszönsz most nem lenne pletyka.
De egyébként pedig leszarom tabletta. Ha neki így jó hajrá. A rossz bevonzza a rosszat így nem kell sokáig aggódni a "kedves" néni miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!