Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Hogyan pattintsunk le egy...

Hogyan pattintsunk le egy ilyen rokont?

Figyelt kérdés
A probléma már idén két éves. Mamám felvette a kapcsolatot egy korabeli rokon nénivel a neten, aki amúgy a szomszéd tömbben lakik. Össze is barátkoztak. Eleinte minden jó volt, aztán egyre erőszakosabb lett, mindenféle szívességeket kért, hogy vigyék ide oda, cseréljenek nála izzót satöbbi. Állandóan beszélhetnékje van, felhív valamiért, aztán órákat beszél, pedig meg lett neki mondva hogy legalább délelőtt ne hívjon. Aztán rövidesen meghalt a Mama, akkor elült kicsit, de most megint hívogatja a Papát, még rosszabb mint volt. Vittem neki egy kijelzős telefont, de ha nem veszi fel a nyanyának, akkor átjön és felcsönget aztán lehet magyarázkodni. Nekem is folyton írogat Facebookon. De azt sem érti, ha rávágod a telefont, visszahív. Mit csináljunk vele? A Papának sem hinném hogy erre van szüksége 70 évesen ilyen nehéz időszakban.
2014. szept. 15. 17:27
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Az előzekkel abszolút egyetértek: erőszakos ember ellen keményen kell fellépni. Humánusan is lehetsz kemény.

Amit én hozzátennék: a mi házunkban volt egy nyanya, aki egyszerűen ránk szállt. Szó szerint vadászott minket, hogy mikor vagyunk otthon, még a napirendünket is "megtanulta". Nyolc lakásos régi társasház, ő a legfelső szinten lakott. Iszonyat meló volt lepattintani, de végülis sikerült. Ő nem volt a FB-on hála istennek, de mindenféle egyéb módszerrel zaklatott. Nagyon keménynek kellett lenni vele szemben. Pl. ki kell kapcsolni a csengőt, ha lehet (nálunk lehet).

Ha nincs más megoldás, akkor a rendőrség a legjobb módszer. Ha a papa gyászol, akkor kisebb gondja is nagyobb szegénynek, sem hogy ilyen embert a nyakába szedjen. Elhiszem, hogy ez a nő nagyon magányos, ezért vadászik rátok, de ez nem ok arra, hogy bármikor zaklasson titeket.

Ps: az ilyen fokú zaklatás miatt kialakulhat az emberben súlyos paranoia. A házastársamat ezzel kezelték egy ideig, annyit zaklatta a nyanya. (Még a halála után is jó ideig halálfélelme volt.) Nem tudtam mindig megvédeni, mert nagyon sokat dolgozom.

2014. szept. 15. 19:24
 12/14 A kérdező kommentje:
Azt azért remélem, hogy nem leszünk paranoiások emiatt. Arra gondoltam, nem lenne jó ötlet megkeresni a gyerekeit, unokáit, hátha tényleg van valami baja, csak nem tudjuk? Mielőtt még ráhívom a rendőrséget.
2014. szept. 15. 19:37
 13/14 A kérdező kommentje:
Amúgy nem is tudtuk hogy van gyereke, erről soha nem beszélt, most délután mondta egyik rokonom.
2014. szept. 15. 19:42
 14/14 anonim ***** válasza:

Én elküldeném a fszba, és megmondnám, hogy ha még egyszer zaklatni mer, ráhívom a zsarukat.

És rá is hívnám! Nehogy már...!

2014. szept. 16. 15:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!