Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Hogyan pattintsunk le egy...

Hogyan pattintsunk le egy ilyen rokont?

Figyelt kérdés
A probléma már idén két éves. Mamám felvette a kapcsolatot egy korabeli rokon nénivel a neten, aki amúgy a szomszéd tömbben lakik. Össze is barátkoztak. Eleinte minden jó volt, aztán egyre erőszakosabb lett, mindenféle szívességeket kért, hogy vigyék ide oda, cseréljenek nála izzót satöbbi. Állandóan beszélhetnékje van, felhív valamiért, aztán órákat beszél, pedig meg lett neki mondva hogy legalább délelőtt ne hívjon. Aztán rövidesen meghalt a Mama, akkor elült kicsit, de most megint hívogatja a Papát, még rosszabb mint volt. Vittem neki egy kijelzős telefont, de ha nem veszi fel a nyanyának, akkor átjön és felcsönget aztán lehet magyarázkodni. Nekem is folyton írogat Facebookon. De azt sem érti, ha rávágod a telefont, visszahív. Mit csináljunk vele? A Papának sem hinném hogy erre van szüksége 70 évesen ilyen nehéz időszakban.
2014. szept. 15. 17:27
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%

" De azt sem érti, ha rávágod a telefont, visszahív. "

Szóban még nem küldtétek el a búsba? Meg lehet fenyegetni, hogy feljelentitek zaklatásért.

Ennél többet nem lehet tenni.

2014. szept. 15. 17:46
 2/14 anonim ***** válasza:
2014. szept. 15. 17:48
 3/14 A kérdező kommentje:
De egyszer, amikor meghalt a Mama, a temetésen előadta a nagyhalált, akkor mondtuk hogy fogja vissza magát, nekünk kéne zokogni. Fél évig nyugi volt, aztán újrakezdte.
2014. szept. 15. 17:50
 4/14 anonim ***** válasza:
100%

Nincs esetleg valami agyi problémája?

Ha nincs, akkor szimplán ÉLŐBEN meg kell neki mondani, hogy köszönjük, de nem igényeljük többet a társaságát, a papa is pihenni szeretne, ne hívjon, és ne csöngessen. pont.

Ha nem érti, akkor rá lehet hívni egyszer (ijesztésképpen) a rendőrséget zaklatásért.

2014. szept. 15. 17:52
 5/14 anonim ***** válasza:
100%

Facebookon letiltod, felcsöngetéskor nem engeditek be.

Ezen mi olyan bonyolult?

2014. szept. 15. 17:55
 6/14 A kérdező kommentje:
Nem fogyatékos, csak erőszakos. Rendőrségnél humánusabb módszer kéne.
2014. szept. 15. 17:58
 7/14 A kérdező kommentje:
Ha nem engeded be akkor addig vár ameddig valaki be nem engedi a lépcsőházba és fennt csönget fél órát, mert ráér.
2014. szept. 15. 18:01
 8/14 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező ne haragudj, de humánusabb módszerrel nemigen lehet az ilyet lekoptatni.

Mondjátok meg neki, hogy ne csöngessen, ne hívjon, ne keressen titeket, mert nem tartotok tovább igényt a társaságára. Ennyi. Ezt így mondjátok meg neki, és nem kell magyarázkodni. Ha nem érti, vagy nem hajlandó elfogadni, akkor tényleg nincs más választás, mint zaklatásért való feljelentéssel fenyegetőzni, mert gondolom a papádnak is elege van már belőle, meg te is unjátok.

2014. szept. 15. 18:03
 9/14 anonim ***** válasza:
100%
Akkor kint marad. Jön a hideg, majd hazamegy.
2014. szept. 15. 18:05
 10/14 anonim ***** válasza:
83%

Én már rég megmondtam volna neki, hogy be lehet fejezni a zaklatást.

Facebookon tiltsd le, a telefonon tiltsd le a számát és akkor nem tud hívni. Felcsengetésnél meg közölni kell vele, hogy fejezze be, mert a papád pihenni akar, és nem akar most senkit sem fogadni egy jó darabig. Ha erőszakoskodik, vagy nem érti meg, én sem tudok már mást javasolni, fel kell jelenteni zaklatásért, mert ez tényleg annak minősül. De ha élőben nem akarod elmondani neki, akkor írd meg neki facebookon, hogy jobb lenne, ha hanyagolna innentől titeket, ha nem foglalkozna veletek semennyire. Nem kell magyarázkodni, így döntöttetek, és kész. Tartsa tiszteletben. Majd ezzel a lendülettel tiltsd is le. Szerintem ez hatásos lesz.

2014. szept. 15. 18:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!