Megkértünk egy rokont locsolásra, míg távol vagyunk, tönkretette a fél lakást. Szóvá tennétek?
2 hétig nem voltunk a lakásunkban, mert elutaztunk vidékre a szülőkhöz. A lépcsőházunban lakik egy rokon házaspár a 25 éves fiúkkal és mivel sok a növénykém meg akartam kérni a hölgyet, hogy heti egyszer locsoljon meg nálunk. Én is megtenném neki. Mivel ők is elutaztak a fia elvállalta(aki amúgy a párom haverja is valamilyen szinten), mondta, hogy persze, szívesen. Amúgyis van náluk lakáskulcs, ha bármi történne, a biztonság kedvéért.
Arra jöttünk haza, hogy minden növény konkrétan áll a vízben. Az a kisebb gond, hogy kirohadt a fele, de szétfolyt a víz mindenhol. 2 polcunk felázott, púpos lett és repedezett, ahogy folyt le a víz a polcokról a falon végig látni a nyomot. A konyhában méteres felszáradt tócsa nyomai voltak a kövön. A nappaliban felázott egy fél négyzetméteren a parketta, tiszta ronda.
Elvileg a fiú édesanyja előbb jött haza, mint mi és én beszéltem vele, hogy még pár napot maradnunk kell, nézzen rá a lakásra csak. Azt mondta rendben.
3 napra rá meg erre jöttünk haza. Most tegyem szóvá, hogy mégis mit csináltak? Ha látta, miért nem szólt, hogy ez és ez van, sajnálják, a fia elszúrta?
Egyáltalán szóvá tennétek ezt hasonló helyzetben? Mégiscsak család, ráadásul a páromé. De ez rengeteg kár, már csak a parkettát ha nézzük....
Egyértelműen nem kérem meg őket soha többé, de őszintén nem gondoltam volna, hogy egy 25 éves ember azt nem veszi észre, hogy ömlik a víz. Én egyszer locsoltam túl véletlenül az egyiket, mert nekem jött a párom és hallani, ahogyan csöpög le a víz. Ráadásul a fele nem lyukas aljú cserépben van(tudom, nem a legjobb, de ennek megfelelően öntözöm és szépek), ami csak úgy tud kifolyni, ha teletölti a cserepet és még tovább. Azt csak látja?
Szóval ez nem csak a hozzáértés hiánya.
Nem a növényeim zavarnak a legjobban, az pótolható.
Valószínűleg cs.szett 2 hétig meglocsolni, és a végén jól megáztatta a növényeket.
Nehéz kérdés, hiszen egyrészről rokonok, másrészről szomszédok, de kárt is okoztak.
Szerintem beszéljetek a családdal nyugodtan. Talán pénzt kevéssé kérnék, de a munkában segítsen a fiú. Pl. fessétek ki vele együtt a szobát, tegyétek rendbe vele együtt a parkettát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!