Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Megkértünk egy rokont locsolás...

Megkértünk egy rokont locsolásra, míg távol vagyunk, tönkretette a fél lakást. Szóvá tennétek?

Figyelt kérdés

2 hétig nem voltunk a lakásunkban, mert elutaztunk vidékre a szülőkhöz. A lépcsőházunban lakik egy rokon házaspár a 25 éves fiúkkal és mivel sok a növénykém meg akartam kérni a hölgyet, hogy heti egyszer locsoljon meg nálunk. Én is megtenném neki. Mivel ők is elutaztak a fia elvállalta(aki amúgy a párom haverja is valamilyen szinten), mondta, hogy persze, szívesen. Amúgyis van náluk lakáskulcs, ha bármi történne, a biztonság kedvéért.

Arra jöttünk haza, hogy minden növény konkrétan áll a vízben. Az a kisebb gond, hogy kirohadt a fele, de szétfolyt a víz mindenhol. 2 polcunk felázott, púpos lett és repedezett, ahogy folyt le a víz a polcokról a falon végig látni a nyomot. A konyhában méteres felszáradt tócsa nyomai voltak a kövön. A nappaliban felázott egy fél négyzetméteren a parketta, tiszta ronda.

Elvileg a fiú édesanyja előbb jött haza, mint mi és én beszéltem vele, hogy még pár napot maradnunk kell, nézzen rá a lakásra csak. Azt mondta rendben.

3 napra rá meg erre jöttünk haza. Most tegyem szóvá, hogy mégis mit csináltak? Ha látta, miért nem szólt, hogy ez és ez van, sajnálják, a fia elszúrta?

Egyáltalán szóvá tennétek ezt hasonló helyzetben? Mégiscsak család, ráadásul a páromé. De ez rengeteg kár, már csak a parkettát ha nézzük....

2013. aug. 28. 21:06
 1/10 anonim ***** válasza:
53%
Mi az, hogy szóvá tenném?! Ha nem fizetik ki a kárt, úgy beperelném őket, hogy csak úgy csörögne!
2013. aug. 28. 21:09
 2/10 anonim ***** válasza:
17%
legközelebb mást kérsz meg a locsolásra. Messze nem biztos, hogy aki vállalta végül, az értett is hozzá.
2013. aug. 28. 21:10
 3/10 anonim ***** válasza:
94%
Ahhoz aztán nagy hozzáértés kell, hogy ne folyjon mindenhol a víz...
2013. aug. 28. 21:12
 4/10 A kérdező kommentje:

Egyértelműen nem kérem meg őket soha többé, de őszintén nem gondoltam volna, hogy egy 25 éves ember azt nem veszi észre, hogy ömlik a víz. Én egyszer locsoltam túl véletlenül az egyiket, mert nekem jött a párom és hallani, ahogyan csöpög le a víz. Ráadásul a fele nem lyukas aljú cserépben van(tudom, nem a legjobb, de ennek megfelelően öntözöm és szépek), ami csak úgy tud kifolyni, ha teletölti a cserepet és még tovább. Azt csak látja?

Szóval ez nem csak a hozzáértés hiánya.

Nem a növényeim zavarnak a legjobban, az pótolható.

2013. aug. 28. 21:14
 5/10 anonim ***** válasza:
89%
Mindenképp. Rendben, hogy rokon, de ne foglalkozz vele. Ők sem foglalkoztak, mikor szétáztatták a lakást. Menj le és kérdezd meg, hogy mi történt. Ha akadékoskodnak és nem sikerül normálisan megbeszélni, akkor nyugodtan fizettesd meg a kárt. Van az a pont, amikor a család sem minden.
2013. aug. 28. 21:25
 6/10 anonim ***** válasza:
Okos fiú egyszer bement és adott jócskán vizet mindenhova.Az édesanyja meg talán át sem ment, hanem adott a fiának a szavára, hogy rendben van minden.Lehet kártérítést kérni, de kétlem, hogy kapsz tőlük. Max egy rokonnal kevesebbel fogod tartani a kapcsolatot.
2013. aug. 28. 21:59
 7/10 anonim ***** válasza:
25 éves "fiú" :D Na mind1. Szóval én vele beszélnék, hogy mégis mi a túrót csinált és megtéríti a kárt, vagy fel lesz jelentve vagy akármi.
2013. aug. 29. 10:07
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
2-es, már nem azért, de egy 25 éves embertől már elvárható, hogy alapszinten tudjon locsolni úgy, hogy nem romhalmazt hagy maga után. Nem azt mondom, hogy mindenki legyen perfekt botanikus, aki minden növényfajról tudja, hogyan kell locsolni, de annyit azért illik tudni, hogy szobában nem slaggal szoktunk.
2013. aug. 30. 02:12
 9/10 anonim ***** válasza:
85%
mi amúgy ilyenkor összehordjuk az összes növényt a konyhaasztalra, a szomszédnak sem kell bejárnia az egész lakást, nem marad ki növény véletlen, meg az se baj, hogy melléfolyik.
2013. aug. 30. 02:13
 10/10 anonim ***** válasza:
87%

Valószínűleg cs.szett 2 hétig meglocsolni, és a végén jól megáztatta a növényeket.

Nehéz kérdés, hiszen egyrészről rokonok, másrészről szomszédok, de kárt is okoztak.

Szerintem beszéljetek a családdal nyugodtan. Talán pénzt kevéssé kérnék, de a munkában segítsen a fiú. Pl. fessétek ki vele együtt a szobát, tegyétek rendbe vele együtt a parkettát.

2013. szept. 5. 11:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!