Hogy segítsek a rokonomnak észhez térni ebben az abszurd költözési ügyben?
Leírom az én sztorimat :)
Magyarországon megismerkedtem egy külföldi sráccal (igaz, európai, de teljesen mindegy abból kiindulva, hogy több óra repülőút és más nyelv, más kultúra). Fél év után összeköltöztünk az ő országában, előtte 2 hetente hétvége repültünk egymáshoz.
Nem beszéltem a nyelvet előtte, kimentem, beiratkoztam nyelviskolába, mellé mindenféle egyszerű munkát elvállaltam (takarítás, gyár, stb.).
2 évvel a kiköltözés után már jó állásom volt az itthoni diplomámhoz kapcsolódóan. 4 évre rá a továbbképzést is befejeztem, amit a cég fizetett, és előrébb léptem. 5 évre rá házat építettünk...
Szerinted mit mondtam azoknak, akik szerint nem kellett volna jönnöm? Hát azt, hogy a jó k*.r.va anyjukat :) Na ennyire lesz hasznos a te tanácsod is a "barátnődnek". Jobban tenné szegény, ha olyan barátok után nézne, akik a háta mögött is barátok...
Figyelj, nyelvtanfolyamon 1 hónap alatt felszed annyi alapnyelvtudást napi órák mellett, hogy elmehet aljamunkázni, ha rászorulnak a pénzre. Ha nem, a középfok kb. 1 év.
Ha jól megvannak a párjával semmi gond, annyi, hogy a biztonság kedvéért hagyjon 1 repülőjegyre valót a számláján. Kész.
lehet, hogy épp ö van észen.
mi baja lehet? max. nem ugy alakul a kapcsolat, ahogyan azt gondolta? hazamegy vagy vissza Németországba. talál majd másik melot az élet meg megy tovább. egy tapasztalattal többet szerez, ráadásul még az idö alatt meg is tanulhatja valamilyen szinten a nyelvet.
De ez miért a te problémád? Nem felnőtt nő a barátnőd?
Ne akard megmenteni a saját életétől, ne akarj helyette dönteni, hogy mi jó neki, és mi nem.
Vond ki magad ezalól.
Felsőfokú német nyelvtudással, ha megtanulja a brazil portugált is, egész biztosan kap munkát szerintem. Szakmája is van gondolom?
Plusz még annyit, hogy Brazíliában a lakosság 4-5%-a munkanélküli, Magyarországon 8%. Most akkor miről is beszélünk? Németországban is 4-5%. Köhömm.
Kilences, Dániában 12%.
Köhöm...
Én itt élek, és látom. Rengeteg dán ismerősöm küzd anyagi problémával, alig tudnak kijönni a fizetésükből / segélyből. A földszinten lakó ismerősöm csütörtökön feljött megkérdezni, hogy van-e esetleg egy falat ennivalónk, mert hétfőn kap csak pénzt, és semmit nem evett már egy napja.
Úgyhogy én mindig nagyon jót nevetek akkor, amikor a magyarok azt hiszik, hogy külföldön (pláne nyugaton) minden ezerszer könnyebb, minden sokkal egyszerűbb és mindenki kőgazdag.
De nem offolok, csak a kilencesnek írtam, hogy egy kicsit képben legyen a dolgokkal.
A kérdezőnek pedig: azt megteheted, hogy elmondod az aggályaid, de a döntését fogadd el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!