Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Titeket nem zavarna, a párotok...

Titeket nem zavarna, a párotok testvére nem kínálna meg a nasijából?

Figyelt kérdés
Részletesen: egy házban lakok én és a párom,anyukájával és testvérével.Akárhányszpr veszünk valami édességet,legyen az táblacsiki vagy vödrös nápolyi stb.,párom mindig mondja,h ne csak mi együk meg,adjukn a tesójának,anyukájának,ez így okés is,így helyes!De!Amikor a tesója vesz magának valami nasit,ő még csak meg sem kérdezné,illendőségből sem,hogy nem e kérünk esetleg belőle??Ez kicsit rosszul esik!
2014. aug. 8. 11:16
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
23%

Akkor már te se kináld meg és igy észreveszi magát.

Nekem a férjemnek van egy furcsa szokása, ha családjánál vagyunk, én nem szeretek csak ugy hozzányulni ha az asztalon van valami.Mivel leteszik az asztalra és nem is kinálnak.A lényeg az, hogy a férjem pl. elvesz egy narancsot, megtisztitja és eszi-eszi majd 2-3 gerezdnél eszébe jutok én, és odaadja nekem.Többször szóltam már neki, de falrahányt borsó.

2014. aug. 8. 12:08
 12/22 anonim ***** válasza:
52%

Meglepett, hogy hány embernél van még ugyanez az "én-te nasid" rendszer.

Nálunk is így működik, ha pedig esetleg más dolgára fáj a fogunk, csak megkérdezzük, hogy vehetünk-e belőle és nincs semmi probléma.

Igazából, én csak akkor találom illetlenségnek, hogyha előttetek is nyammogja el.

Ha annyira zavar felhozhatod a párodnak, vagy rögtön a testvérének.

2014. aug. 8. 12:20
 13/22 anonim ***** válasza:
47%
Nem zavar. Ilyen hülyeségeken nem akadok fent, nem vagyok már óvodás. Mi a sógornőmmel élünk együtt, millió dolgon ki tudnék akadni(pl bevásárol olyan romlandó dolgokat, ami van itthon, majd megy a kukába, mert nem fogyott el, kenyeret vesz, mikor itthon sütöm, csirkével eteti a kutyát, pedig allergiás rá, szennyestartó helyett a mosógépbe gyűjti a szennyest, fűszeres kajákat főz, pedig tudja, hogy a párom nem ehet fűszeres dolgokat a gyomorfekélye miatt) de nem teszem, mert akkor egész nap ideges lennék.
2014. aug. 8. 12:25
 14/22 anonim ***** válasza:
100%
Komolyan téma az egy családban, hogy ki eszi a "nasit" (már a szótól is feláll a hátamon a szőr)? Hát szerintem ez valami magánóvoda lehet, nem felnőtt emberek együttélése.
2014. aug. 8. 13:39
 15/22 anonim ***** válasza:
53%

Lehet úgy van vele, hogy ha ti megkínáljátok az a ti dolgotok. Ezért, ha ő nem kínál vissza, az az ő szíve joga, ez az ő döntése, tietek meg az, hogy önzetlenül adtok, de ha nekem ez nem önzetlen, akkor az a te bajod. Ha csak azért adsz valamit, mert viszonzást vársz, ebben semmi önzetlen sincs.

Engem nem zavarna, én volt, hogy megkínáltam Párom tesóját, de nem azért, hogy viszonzást várjak, csak simán önzetlen voltam. Az már régen rossz, ha valaki azért ad, vagy azt nézni kinek mit adott, s ebből mennyi jött vissza! Szomorú kezd kihalni az önzetlenség?! :-(

Ha felnőtt, érett vagy elfogadod, hogy ő ilyen.

2014. aug. 8. 13:49
 16/22 anonim ***** válasza:
#11 ahol eddig én megfordultam, nem kevés helyen, ha az asztalra kitesznek valamit, ételt, üdítőt, az azt jelenti, és nem kínálnak, hogy lehet venni belőle nyugodtan. Azt meg, hogy a férjed csak akkor ad, nem azt jelenti, hogy csak akkor jutottál eszébe, ezt felejtsd el. Ez egy gesztus, hogy ad neked, férfiak másként gondolkoznak, ő kedveskedik, megkínál és ebből azt szűröd le, ha csak akkor jutottál eszébe, neki ez meg sem fordul a fejében. Az, hogy még szóvá is teszed, úgy van/lehet vele, ha kérnél vegyél magadnak és nem érti/heti mért esik ez olyan nehezedre. Nem bántani akarlak, csak rávilágítani, ez van/lehet a háttérben.
2014. aug. 8. 14:00
 17/22 A kérdező kommentje:
Természetesen nem azért kínálgatom meg a másikat,hogy viszonzást várjak tőle,de az hogy előttünk eszi,és még csak meg sem kérdezi,hogy nem-e kérünk belőle(lehet,hogy nem ennénk belőle).De attól lehetne annyira kedves,és megkérdezhetné!nekem ez a véleményem! :)
2014. aug. 8. 14:11
 18/22 A kérdező kommentje:
A párommal és anyukájával,így hárman úgy voltunk és vagyunk,hogy ha vezsünk,vagy kapunk valamit,akkor elosztjuk,hogy mindneki kapjon belőle!persze,van olyan,amikor valamit csak ketten eszünk meg a párommal!Csak én a sógorom hozzáállást,vagy minek nevezzem,nem nagyon értem,de tény,hogy még egyikőnk se jelezte ezt neki,de Lehet h csak engem zavar ez,és nem kellene ennyire felhúznom magam ezen,hiszen vannak nagyobb bajaim is a sógorommal!
2014. aug. 8. 14:14
 19/22 anonim ***** válasza:

Akkor viszont egyszerűen fel sem merül benne, hogy esetleg más is kérne belőle, vagy úgy van vele, ha akar valaki kér, nem hiszem, hogy olyan nehéz lenne kinyitni a szád.

Ha más is bántja a "csőröd" vele kapcsolatban, ami ettől úgymond súlyosabb, akkor ez csak még egy ürügy, hogy hibát keress/találj benne, de lehet azt is csak felfújod.

2014. aug. 8. 14:23
 20/22 anonim ***** válasza:
54%

Nem zavarna. Én gyerekkoromtól kuncsorgás-ellenes vagyok.

Nem adok senkinek semmiből, de nem is kérek soha senkitől semmit. A kaját mindenki magának szerzi.

Joey nem ad a kajájából.

2014. aug. 8. 22:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!