Titeket nem zavarna, a párotok testvére nem kínálna meg a nasijából?
Nem..
De valószínűleg én sem kínálgatnám...
Nálunk mindenki saját magának veszi a dolgot. Mármint persze, családi kasszából, de úgy, hogy "ez akkor az enyém". Egyrészt, mert mindenki mást szeret, másrészt, hogy elkerüljük az ilyen félreértéseket. Én csokim van, meg te csokid.
Persze, ha kap a család együtt valamit, akkor azt elosztjuk, de amúgy nálunk ez nem így megy.
Ha viszont nálatok igen, akkor szóljatok neki. Vagy kérjétek meg szépen, hogy kínáljon meg titeket. Nem tudom elképzelni, hogy valaki kérésre se adjon a nasiból, amit eszik. Főleg, ha az elvileg családi.
Nálunk is mindenkinek megvan a saját nasija a családban, amit magunknak veszünk.
Igaz, javarészt mindenki mást szeret.
Nem kínálgatjuk egymást nyakra-főre, főleg ha mondjuk étcsokit eszem, és tudom, hogy tesóm nem is szereti az étcsokit.
Egymásét sem eszük meg, ha valaki valamit megkíván, megkérdezi a másikat, hogy vehet-e belőle.
Ha olyat kapok, amit nem szeretek, akkor odaadom annak, akiről tudom, hogy megeszi.
Ha párod tesója nem kínál meg, akkor te se tedd. Mellesleg párod erre mit mond?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!