Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Ha megnyernéd a lottó főnyerem...

Ha megnyernéd a lottó főnyereményt, adnál a rokonaidnak belőle? Ha igen, kinek, mennyit, és miért?

Figyelt kérdés

2014. aug. 2. 17:46
1 2 3 4
 11/39 anonim ***** válasza:
74%

Én 200 millióból is adnék, és mivel 6 helyre adnék, így 10-10 milliót. De ezek csak a közvetlen család. Anyu, apu, anyósék, és a 3 testvér a férjemmel.

Senki másnak. Apukám egyedül van, anyukám beteg, a többieknek is adnék, de ennyi.

A férjem egyébként nem adna, legalább is nem ennyit, de azt gondolom, hogy maradna elég, szívesen segítek.

Ettől függetlenül azt gondolom, hogy nem szórnám ész nélkül a pénzt, lekötném a többit, házat és kocsit vennék és pont.

Ha az 5-öst nyerném meg, akkor sem adnék többet. De én elfogult vagyok, mindig segítek, ha kell és ha tudok.

Viszont pl. az egy szem unokatesómnak nem adnék, mert évek óta alig beszélünk, az esküvőmre sem jött el, pedig meg volt hívva, még a telefont sem vette fel. Ha hirtelen előkerülne, kiröhögném.

2014. aug. 2. 19:59
 12/39 anonim ***** válasza:

senkinek nem mondanám el, hogy megnyertem.

bevallanám, hogy valamennyit nyertem, hisz azért valószínűleg az életemben lesz változás, és ezt az ismerősök is észrevennék.

viszont mindenki kapna valait, amire szüksége van..(pl kifizetném a hitelüet, vagy iylesmi...)

2014. aug. 2. 20:00
 13/39 anonim ***** válasza:
Én a szüleimnek és a testvéreimnek adnék,mert mindig segítettek ha bajban voltam,mindig számíthattam rájuk,és tudom mindenkinek jól jönne egy kis pénz.
2014. aug. 2. 20:08
 14/39 anonim ***** válasza:
74%

Igen. Nem tudom, most mennyi a lottó nyeremény...

De hugoméknak, anyumnak, anyósoméknak és sógornőmnek, sógoromnak adnék jó pár millát. Aztán, hogy ők mit kezdenek azzal a pénzzel..engem nem érdekel. Ha elisszák, ha befektetik, ha házat vesznek...ő dolguk, de többet nem adok. Mindnek szüksége lenne pénzre..és tőlem kapnának egy lehetőséget..a kérdés csak az, ki hogyan élne vele...

Magamnak házat építenék, kocsit vennék...a maradékot meg betenném a bankba és a kamatokból vígan eléldegélnék a férjemmel és a leendő gyerekünkkel... Ugyanis ha végre lenne anyagi fedezet, belefognánk a baba projektbe.

2014. aug. 2. 20:20
 15/39 anonim ***** válasza:
63%

most egyik sem olyan hatalmas összeg, az ötöset épp most vitték el, az is csak 192 millió, úgy elmegy mindarra amit szeretne magának az ember (ház/lakás, autó, nyaralás, ne kelljen dolgozni) nem még adni másoknak is belőle, főleg nem milliókat

én még tök fiatal vagyok, hogy ne kelljen egész életemben dolgoznom és olyan átlagos életet éljek elég sok pénz kell, főleg ha majd lesznek gyerekeim

nem adnék egyik rokonomnak sem, néha biztos jótékonykodnék, de inkább befektetném, mert a pénz inflálódik, nyugdíjas koromra már nem annyit fog érni 200 milla, mint most és nyilván költök is belőle

2014. aug. 2. 21:37
 16/39 anonim ***** válasza:
Édesanyámnak,és apósomnak biztos adnék belőle,mert Ők segítettek és segítenek ha kell,más rokonomnak nem adnék inkább egy -két barátomnak.
2014. aug. 3. 08:27
 17/39 anonim ***** válasza:
59%

Nem. Nem azért, mert önző vagyok, hanem mert nem érdemli meg jóformán senki a családból, a szüleim és az öcsém sem, a többi rokon nagy részével alig tartom a kapcsolatot. Két unokatesóim családjának adnék, de mivel ők nem tudják, hogy a szüleimmel ilyen rossz a kapcsolatom, mert a szüleim ugyebár játszották az agyukat mindenki előtt, hogy mi milyen szuper család vagyunk, ezért rákérdeznének, hogy honnan a pénz, anyáék kaptak-e, így meg borulna a bili - vagy a szüleim tudnák meg, és szekálnának halálra, hogy milyen gennyláda vagyok, a botrányt meg nem szeretem, vagy amiatt lenne botrány, hogy milyen rossz a kapcsolatom velük, és mind a két szülőm tuti elkezdené kimagyarázni, hogy én hisztériázom, amikor ők ollllllyan jó szülők. Szóval nekik sem adnék, vagy a nyereményhez képest minimális összeget (max. ilyen 300e-t), amiből még nem lenne világos, hogy honnan szedhettem.

Nagyimnak adtam volna bármennyit, akár az egészet, de ő már sajnos nem él :(.

2014. aug. 3. 10:01
 18/39 anonim ***** válasza:
76%
Jelentős részét anyámnak adnám, ő az egyik legfontosabb személy az életemben, na meg nélküle éhen is gebedtem volna, szóval ez a minimum. Nagynénémet még kisegíteném tisztességesen. A többi rokonom soha életembe felém se nézett, kb. egy cukorkát se kaptam soha semelyiktől, részemről kapcsolattartás sincs más rokonnal.
2014. aug. 3. 11:25
 19/39 Csomorkány ***** válasza:
59%

Az attól függ, el tudnám-e titkolni, hogy én voltam az adakozó. Arra költenék egy jelentős összeget, hogy létrehozzak egy külföldi alapítványt, amely úgy tud adakozni, hogy a megsegített ne tudja hozzám kötni a dolgot.

Ezen túlmenően a 3. hozzászólónak adok igazat: a maradékot betenni a bankba, és nem változtatni az életformámon.

2014. aug. 4. 08:52
 20/39 anonim ***** válasza:
52%

Én a nyeremény 35%-át odaadnám anyáméknak, és megmondanám, hogy ha a rokonságnak akarnak segíteni, azt oldják meg ebből a pénzből, de gondoljanak magukra is azért. :) Ők jobban tudják nálam, hogy a családban kinek milyen az anyagi helyzete, és kinek mennyi pénzre van szüksége.

15%-nyi összeget pedig a barátaimra költenék, akinek a baráti körömből nincs lakása, annak vennék egyet, illetve az adósságukat is kifizetném, bár nem tudok róla, hogy valamelyikőjüknek lenne tartozása.

A maradék 50%-ot pedig befektetném, és a kamatokból élnék, illetve ha valakinek még további pénzre lenne szüksége, azt is a kamatokból spórolnám össze.

2014. aug. 4. 09:28
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!