Miért van az, hogy húsz évesen is dedósnak néznek?
Figyelt kérdés
Anya, ha elmegy itthonról, mindig mondja, hogy "Ne engedj be senkit!" "Ne gyújtsd fel a házat!" A nagyszüleim képesek áttelefonálni, ha esik vagy vihar van, hogy "Bezártad az ablakot? Bevetted a virágot?" Meg rám szólnak, hogy "Ne legyen tele a mosogató, mire hazajövök" Ha elmegyek valahová, akkor "hová mész? Mikor jössz? Kivel találkozol? Mit csinálsz?" És amikor meg nem akarom megmondani, akkor megsértődnek. Nem elégíti ki őket annyi, hogy "Bemegyek a városba", hanem megkérdezik, hogy "Mit fogsz bent csinálni?" Anya most is hazajött, esett az eső és bejön a szobámba leellenőrizni, hogy beszedje-e a virágot meg előtte nagypapám felhív, hogy bezártam-e az ablakot. Mindent meg tudok és meg is szoktam csinálni anélkül, hogy mondanák (Igen, takarítani is!), de állandóan ez megy.
Egy felnőtt letudja annyival, hogy "igen, köszi, hogy szóltál". Azt zavar ez, aki még nem nőtt fel, de nagynak akar látszani. Szerintem ideje helyretenned magadban a dolgokat.
2014. júl. 8. 16:42
3/11 anonim válasza:
:D :D :D Tudom ezt még nem értékeled, mert otthon laksz, de szerintem ez olyan aranyos dolog egy szülőtől. Valahol mindig a kisgyereke maradsz. Én 30 vagyok 10 éve elköltöztem már a szüleimtől, de a sors úgy hozta, hogy nemrég 1 hetet náluk laktam átmenetileg. Anya minden este figyelmezetett, hogy aludjak el időben, mert másnap dolgozni megyek, ne legyek fáradt. Ha mentem valahova este nekiállt pattogni, hogy 11-re legkésőbb jöjjek haza, és részletesen kikérdezett kivel, hova, stb. Olyan cuki volt, ilyenkor nevettem rajta mindig egy jót, és megölelgettem. Alapból nem csinálja ezt, tehát nem hív fel ilyenek miatt, de amíg ott laktam valahogy ez jött neki, úgy mint régen. Amíg otthon laksz sztem nem fognak leszokni róla. :)
2014. júl. 8. 16:46
4/11 anonim válasza:
Hát figyelj, az én anyám ha meglát a kezemben egy ismeretlen gyógyszert (pl találtam takarítás közben vagy ilyesmi), sivítani kezd, hogy nehogy bevegyem... 23 éves vagyok...
2014. júl. 8. 17:23
5/11 anonim válasza:
Mi ezzel a baj? Mindenre lehet normálisan válaszolni vagy egy "igen, anyá"-val elintézni. Felnőtt emberek az ilyet nem szívják mellre.
Együtt lakunk a párommal, mégis meg szoktuk egymásnak mondani, hova megyünk, kb. meddig leszünk, hogy tudja a másik. Meg mivel mindkettőnknek lyukas az agya, egymástól szoktuk kérdezgetni, hogy "lekapcsoltad a kávéfőzőt?" "kikapcsoltad a tévét?" "elaltattad a gépet?" "lekapcsoltad a sólámpát?"
Az ajtóból meg nem egyszer visszafordulunk még egyszer ellenőrizni a dolgokat.
24L
2014. júl. 8. 17:34
6/11 anonim válasza:
Utolsó. Ti altatjátok a gépet? Mi kikapcsoljuk....
2014. júl. 8. 17:45
7/11 anonim válasza:
Ha csak boltba megyünk, akkor altatjuk. :)
2014. júl. 8. 17:49
8/11 anonim válasza:
Nálunk is ez megy:) 5 éve külföldön élek, de mikor haza megyek és elmegyek kicsit otthonról, ugyan ezekkel a kérdésekkel bombáznak.
De ez van, el kell fogadni.
Köszi, hogy szóltál, már megcsináltam. Vagy a másik válasz. Az xynal megyek nem tudom hova, de mire reggel felkeltek, itthon leszek.
2014. júl. 8. 18:53
9/11 anonim válasza:
Csak jót akarnak,mert aggódnak érted. Te is ember vagy így felejthetsz el dolgokat.(pl.:bezárni az ablakot)Inkább örülj annak hogy veled foglalkoznak. Szerintem azért kérdezik meg hova mész és meddig mert ha valami baj van tudják hol keressenek meg azért is kérdezhetik hogy mikorra számítsanak hogy hazajössz. Lehet hogy kicsit idegesítő de, elkel viselned vagy mond meg nekik finoman hogy ,,Értékelem azt hogy aggódtok de, nem kell mindig megkérdezni hova megyek kivel és mikor, tudok vigyázni magamra".
2014. júl. 8. 20:11
10/11 anonim válasza:
Nálunk is ez van...pedig dolgozom már 2 éve...24 éves vagyok.
Ettél-e, Ittál-e, öltözz fel jól s társai. Néha szoktam mondani hogy levegőt is szoktam venni, anélkül, hogy mondanák...
engem néha idegesít, néha nem. Attól függ,mennyire vagyok toleráns állapotban...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!