Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Ha most első dühömben mindenki...

Ha most első dühömben mindenkit elküldök a jó édes. Az ugye jogos lesz?

Figyelt kérdés

Külföldön élünk a férjemmel, immár hetedik éve. Nagyon jól keresünk, rengeteg pénzt tudunk félretenni, igazából egy magyarországi ház ára rég a számlánkon van, de még gyűjtögetünk, hogy legyen némi kis alapunk váratlan helyzetekre, meg egyáltalán... szóval van mit a tejbe aprítani. Az én családom ezzel elég csúnyán visszaél, hol egyik, hol másik kér "kölcsön" amit aztán nem adnak vissza, mert most munkanélküliség, máskor betegség, megint máskor váratlan ezmegaz... jól van, belefér, nem teszem szóvá, de nem kis összegekről beszélünk, összesen már ötmillió körül járunk (forintban).

No, múltkor megkeresett egy régi ismerősöm, tudja hogy nagy állatbarát vagyok, ő meg önkénteskedik egy menhelyen, behoztak hozzájuk egy ôsszevert, törött lábú, rettenetes állapotban lévő kutyát, de mivel a menhely már többszázezerrel tartozik az állatorvosnak, ezért az új kutya kezelésére egész evyszerűen nincs pénz. Én leellenőriztem azért, hogy mennyire valós a történet, de minden igaz volt, ezért átutaltam 200€ pont ennyi kellett szegénynek. Ezt a kislányom elmesélte telefonon a nagyinak, erre most kaptam egy felháborodott e-mailt a testvéremtől, hogy de jó nekem, hogy amíg a családomnak rosszul megy a sora, addig én idegen korcsokra szórom a pénzem. Kérdésem tehát, hogy eljött-e az idő, hogy mindenkit kiosszak, de nagyon durván?!

2014. júl. 5. 14:42
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
94%
Igaza van a 10-es válaszolónak: amíg kvázi eltartod őket, addig a kisujjukat nem fogják megmozdítani. Ezzel gyakorlatilag többet ártasz nekik, mint amennyit a rengeteg kölcsönnel használsz ( 5 millió forint basszus nagyon sok pénz kenyérre meg tejre!)
2014. júl. 5. 17:20
 12/15 anonim ***** válasza:
55%
Eddig sem lett volna szabad pénzelned őket, hiszen te is tudod, le is írtad: visszaélnek vele. Élősködők. Ők tudnak tenni a saját sorsukért, az összevert kutya nem, ott jó helyen van a pénz.
2014. júl. 5. 23:04
 13/15 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell kiosztani őket, csak befejezni az eltartásukat. Tanulj meg nemet mondani. Nem nehéz, csak gyakorolni kell.
2014. júl. 10. 07:42
 14/15 anonim ***** válasza:
82%

Ne legyél ingerült - bár jó okod van rá.... csak mond, hogy eddig kölcsön adtál, mert úgy kérték.

Szóval lassan ideje betartani a saját ígéretüket!

2014. júl. 10. 08:07
 15/15 anonim ***** válasza:
Mi ujsag veletek kerdezo?
2015. ápr. 29. 12:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!