Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Ha most első dühömben mindenki...

Ha most első dühömben mindenkit elküldök a jó édes. Az ugye jogos lesz?

Figyelt kérdés

Külföldön élünk a férjemmel, immár hetedik éve. Nagyon jól keresünk, rengeteg pénzt tudunk félretenni, igazából egy magyarországi ház ára rég a számlánkon van, de még gyűjtögetünk, hogy legyen némi kis alapunk váratlan helyzetekre, meg egyáltalán... szóval van mit a tejbe aprítani. Az én családom ezzel elég csúnyán visszaél, hol egyik, hol másik kér "kölcsön" amit aztán nem adnak vissza, mert most munkanélküliség, máskor betegség, megint máskor váratlan ezmegaz... jól van, belefér, nem teszem szóvá, de nem kis összegekről beszélünk, összesen már ötmillió körül járunk (forintban).

No, múltkor megkeresett egy régi ismerősöm, tudja hogy nagy állatbarát vagyok, ő meg önkénteskedik egy menhelyen, behoztak hozzájuk egy ôsszevert, törött lábú, rettenetes állapotban lévő kutyát, de mivel a menhely már többszázezerrel tartozik az állatorvosnak, ezért az új kutya kezelésére egész evyszerűen nincs pénz. Én leellenőriztem azért, hogy mennyire valós a történet, de minden igaz volt, ezért átutaltam 200€ pont ennyi kellett szegénynek. Ezt a kislányom elmesélte telefonon a nagyinak, erre most kaptam egy felháborodott e-mailt a testvéremtől, hogy de jó nekem, hogy amíg a családomnak rosszul megy a sora, addig én idegen korcsokra szórom a pénzem. Kérdésem tehát, hogy eljött-e az idő, hogy mindenkit kiosszak, de nagyon durván?!

2014. júl. 5. 14:42
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
Úgy tűnik igen. És egyúttal a bankot is zárd be.
2014. júl. 5. 14:46
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem kiosztani nem kell, de elmondhatod nekik, hogy segítettél eleget, köszönjék meg és ne számon kérjék, hogy te mire költöd a pénzt. Nem azért gürcöltök kint, hogy az ő életüket megold. Nem tudsz többet adni és kész. Egyébként én amikor szar.an voltam, megpróbáltam egyedül kimászni, pedig a testvérem ajánlott segítséget, neki semmi lett volna, de nem fogadtam el, nemhogy még számon kérjem bármiről is. Nekem az jön le, hogy ők úgy veszik, hogy te köteles vagy adni nekik.
2014. júl. 5. 14:48
 3/15 anonim ***** válasza:
28%

szard le oket. penzt meg nem kell adni senkinek.

amugy meg minek akartok visszamenni magyarorszagra? vegyetek ott lakast ahol vagytok, aztan szevasz.

2014. júl. 5. 14:49
 4/15 anonim ***** válasza:
16%
Már bocs, de te vagy a hülye! Senkinek nem szabadott volna semmit adni. Se a családtagoknak, se a kutya kezelésére...
2014. júl. 5. 14:52
 5/15 anonim ***** válasza:
92%
Hááát... Asszem, én jól kiosztanám őket első dühömben. De ez nem javaslat - csak én így reagálnék!
2014. júl. 5. 14:52
 6/15 anonim ***** válasza:
98%
Ti kerestétek meg a pénzt szal ti döntitek el h mire költitek.
2014. júl. 5. 14:57
 7/15 anonim ***** válasza:
14%

Nem kell hiresztelni, dicsekedni, hogy van mit apritani a tejben, ugy mint itt csinalod. Akkor nem "eloskodnI" rajtad a csalad.

Egyebkent, 5 millio het ev alatt nem annyira tul sok, foleg mivel meg dicsekedsz is.

2014. júl. 5. 15:03
 8/15 ladylatex válasza:
88%
én elküldenék mindenkit a p*csába, sőt kedvesen azt is megmondanám nekik, hogy ezentúl inkább költöm az összes pénzemet "idegen korcsokra", ők legalább hálásak és többet érnek mint egy ilyen család! (legalábbis ha én lennék a helyedben, biztosan így reagálnék)
2014. júl. 5. 15:07
 9/15 acelsziv ***** válasza:
100%
nem kell kiosztani. Elég csak szimplán közölni, hogy a banki kiutalások megszűnnek, egyúttal a már kiadott pénzt várjátok vissza de nagyon gyorsan.
2014. júl. 5. 15:32
 10/15 anonim ***** válasza:
100%
Én nem osztanék ki senkit, csak simán visszaírnék a testvéremnek, hogy mozduljon meg, keressen magának normális munkát, és gondoskodjon a saját soráról, ezennel részemről bezár a bazár, és kész.
2014. júl. 5. 16:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!