Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Miért van az, hogy a család...

Miért van az, hogy a család csak akkor fontos, ha a haveroknak kell valami? (többi lent. )

Figyelt kérdés

15 éve költöztem el a szülővárosomból, ahol mind ott laknak ma is a rokonaim, keresztszüleim, unokatesóim.

kb két hete megszerveztem magamnak egy szülinapi bulit, amibe meghívtam az ott élő rokonaimat, és a mostani barátaimat is.

a buli még nem zajlott le, viszont tegnap összevesztem az egyik rokonommal, mert a héten kitalálta, hogy legyen nálam egy buli, ahová a haverjait meghívná. mondtam neki, hogy majd egyeztetünk. ma megtudtam, hogy 100%-ig biztos, hogy nem lehet ezen a héten semmi.

amikor ezt megmondtam, megsértődött.

nem értem, hogy amikor valamire elsőre igent válaszolok, akkor jófej vagyok, ha meg hezitálok (egyéb okok miatt) és végül nem a válasz, akkor pedig én vagyok a világ leguncsibb embere.

úgy érzem, hogy csak akkor vagyok fontos, ha kell valami.

nagyon hiányoznak, és még ők haragszanak meg, ha nem ugrok egyből mindenre. Jogosan dühös rám, mert hitegettem? pedig nem hitegettem, csak annyit mondtam, hogy majd kiderül. de nem lett a vége, és most haragszik.

gyűlölök veszekedni.

szerintetek nekem vagy neki van igaza?

2014. jún. 25. 21:35
 1/4 anonim ***** válasza:

Lehet úgy kellett volna tálalnod a dolgot hogy jó okés most nem megy de mondjuk 2 hét múlva meg okés lenne.Szóval lehet most úgy érezte hogy ezt te teherként viselnéd el őket.

Lehet csak félreértettétek egymást.

De amúgy az is jogos hogy hezitáltál és nemet mondtál,amúgy meg ha annyira bulit akarnak rendezni azt miért nem náluk rendezik ahova téged hívnának?Mások lakását könnyebb szétszedni meg ott takarítani sem kell.

2014. jún. 25. 22:05
 2/4 anonim ***** válasza:

Mivel gyűlölsz veszekedni, és úgy látszik, nemet is nehezen tudsz mondani, a kedves retyerutyád megszokta, hogy te egy nagy balek vagy (lehet hogy valójában nem, de ők annak tartanak és úgy is vseilekdnek veled szemben) és bármikor bármit meg tudnak veled csinálni. Túl sokat hezitálsz, től sokat agyalsz, től érzékenyen veszed azt, amit nem szabad érzékenyen venni. Csak ezért, mert te jó ember vagy és érzékeny, a rokonaid még lehetnek önzőek és taplók. Ne magadból indulj ki! Azt lásd, hogy van, aki nem érdemel annyi figyelmet, amennyit te rá szánnál.

És igen, csakis akkor kellesz, amikor nekik úgy tartja úri kedvük. És azért, mert önzőek. Ez ellen az a legjobb megoldás, hogy a rossz családtagok és rossz rokonok helyett jó barátokat választasz. Mert őket nem kapod, hanem TE választod.

És ne legyen egy csepp lelkiismeret-furdalásod sem a rokonok miatt! Meg kell húzni a saját határaidat, megmondani pontosan, hogy mikor érsz rá, akkor adni, amikor tudsz adni és rá is érsz, és ha úgy találod, hogy még mindig ők akarnak téged ugráltatni, akkor IGNORÁLNI kell őket tudni, és ami a fő: mindezt bűntudat nélkül!

Azt rúgja le az ember magáról, aki önző és csak élősködik rajta, és azért, mert önző és csak élősködni akar rajta, tehát megérdemli, hogy lerúgják, azaz ő a hibás - értsd innentől kezdve minden bűntudatod hamis.

2014. jún. 25. 22:24
 3/4 anonim ***** válasza:
Az nem esik le hogy nagyon nagy kérés másnál tartani a bulit? Miért nem otthon tartja?
2014. jún. 25. 22:52
 4/4 A kérdező kommentje:

kösziii a válaszokat. :)

az, hogy itt akartak bulizni, azért volt, mert régen találkoztunk, vagyis régen voltunk így együtt velük.

és akartak egy kis jó hangulatot, meg azért is, mert ahol laknak, mindenért szólnak a szomszédok, rendőrök járkálnak fel-alá, és hiába múltak el 18 évesek, leállítják a bulit.

amúgy meg lett oldva a dolog, végülis sikerült mostanra tenni az időpontot, így ma lesz.

a kupival nem lesz gond, mert az udvar hatalmas, nyár van, és a szomszédok is elnézik itt, ha kicsit hangoskodunk, elvégre ők is szoktak néha, akkor mi miért ne? :)

igen, lehet sokmindent túlságosan tovább agyalok, de nem vagyok balek, vagyis nem érzem magam annak.

szoktak lenni kisebb összezörrenések, de hál' istennek, nem tart sokáig.

az, hogy sokmindent elnézek, vagyis olyat, amit lehet, meg, hogy sokszor befolyásolható vagyok, az már egy más tészta, és ebben igazat is adok, hogy sokat hezitálok.

de megoldódott, ma megtartjuk a bulit, nem leszünk sokan, szóval hangosak sem leszünk.

köszönöm a válaszokat mégegyszer. :)

2014. jún. 28. 16:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!