Ti, hogy viselnétek ha megtudnátok, hogy az egyik felmenőtök a háború idején nyilas volt?
A nyilas párt alatt 16 felmenőd élhetett.
300.000 tagja volt a pártnak.
Vagyis matematikailag valószínűleg MINDENKINEK volt egy nyilas párttag a felnemői közt.
Na és akkor mi van ? :-)
"Ha őrököltél attól a felmenődtől, aki más embereknek ártott, akkor segítsd az áldozatokat, azok leszármazottjait, alapítványait, stb. ha anyagilag módod van rá."
39-es, ezt ugye csak viccből írtad? Szerinted, ha mondjuk a háborúban a nagyapám a fronton lelőtte pl. Szása nagyapját - mert épp egymással szembe keveredtek valahol a Don és a Kárpátok között - akkor nekem most rendszeres pénzadományt kellene küldenem Szásának? Azért ne menjük át kabaréba...
Őszintén szólva nem tudom, hogy viselném. Nem hagyna hidegen, szerintem okozna rossz érzéseket, ha ilyesmit tudnék meg valamelyik ősömről. De nyilván egy idő után túltenném magam rajta.
<SPOILER>
Van erről egy szép és érdekes ifjúsági regény, csíkos könyv, de komoly a téma: Dániel Annának a Hiányzik Szecső c. műve. A 70-es években játszódik. Kiderül a hősnőről, hogy a nagybátyja a háború alatt feladott egy zsidó fiút, akit aztán megöltek. Ennek a zsidó fiúnak volt egy öccse, ő megmenekült, felnőtt, családja lett, és neki a fiával jár együtt a hősnő, Szecső Irén. Az Irén teljesen kibukik, mikor megtudja ezt a történetet.
</SPOILER>
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!