Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » A keresztszülőségnél egyfajta...

A keresztszülőségnél egyfajta rokonság jön létre a két család között, mennyire kell ezt komolyan venni?

Figyelt kérdés

A következő a probléma:

egyik tesómat keresztszülőnek kérték fel barátai.

Nekem erről az a véleményem, hogy egy ilyen elköteleződés rokoni kapcsolatokat is jelent, tehát illem azt diktálja, hogy a keresztszülő családja iránt is valamiféle érdeklődést mutatunk nem?

Attól parázok, hogy kihasználják a tesómat.

Ennek a párnak semmi dolgáról nem tudunk, nem is ismerjük őket, pedig nyitottak lennénk rájuk.

De ők semmilyen szinten nem nyitnak felénk.

A tesóm felkért keresztszülő már, ő (!) szervezi a pár esküvőjét is (szervezi a szállást, a dekorációt, a külföldi vendégek utaztatását, az italokat és még ki tudja mit), és a gyerek keresztelőjét is.

Én ezt túlzásnak érzem, hogy ennyire bent van egy dologban, és ez a pár ehhez képest a tesóm családja, tehát miirántunk annyira sem mutat érdeklődést, hogy megismerjenek bennünket.

Olyan visszatetszőnek érzem, hogy ő ilyen mély viszonyba akar velük kerülni, ehhez képest mi sem az esküvőre, sem a keresztelőre nem vagyunk hivatalosak.

Nem várom el persze, de ha én felkérek majd a gyerekem keresztszülőjének valakit, biztos hogy a családja is érdekelni fog, annál az egyszerű oknál fogva, hogy összetartoznak, és neki fontos, tehát nekem is az.

Valahogy nagyon furcsának tartom, hogy ez a pár a tesómra ennyire "rászállt" de a családjára még említés szinten sem kíváncsi.Szeretném megóvni attól, hogy kihasználják.

Szerintetek nem bűzlik itt valami?

Ki mit gondol az írottakról?

2014. máj. 9. 07:01
1 2 3 4 5
 41/41 anonim ***** válasza:
csak kibújt a szög a zsákból.. az a baj hogy ti ősrégi falusiak vagytok (nem, nem az a szokás mint régen a falun hogy a fél falut meghívják) ők meg városiak...
2014. máj. 15. 05:16
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!