Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Nem stimmel a vércsoportom!...

Nem stimmel a vércsoportom! Lehet, hogy nem ők a szüleim?

Figyelt kérdés
Olvastam, hogy kamaszkorban normális, ha megfordul az ember fejében, hogy talán a szülei nem is az igazi szülei. Nekem is megfordult párszor a fejembe, de elhesegettem a gondolatot, amíg biológia órán nem tanultunk a vércsoport öröklödésről. Apám elvileg A-s, anyám 0-s, de mikor eltörtem kiskoromban a lábam, én úgy emlékszem, hogy AB-s vércsoportot állapítottak meg. Hiába próbálom magam nyugtatgatni, hogy akkor rosszul emlékszem és A-s vagyok, valahogy mindig eszembe jut, hogy mi van, ha mégsem. Bár azt mondják, hogy külsőleg tisztára anyum vagyok, ennek mégsem hiszek teljesen, mert volt már olyan, aki azt mondta, hogy mennyire hasonlítok mostohaapámra (természetesen ő nem tudta, hogy nem vagyunk igazából rokonok). Hogyan tudhatnám megtudni a vércsoportom? Vagy jobb lenne, ha mégis elfelejteném az egészet?

2014. márc. 26. 04:48
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
69%
Ha kételyeid vannak van dns teszt az majd kimutatja hogy tényleg ök e a szüleid.
2014. márc. 26. 10:11
 12/20 anonim ***** válasza:
62%

Ez alapján nem lehetne anyád a vér szerinti anyád, de mint írod, nem tudod biztosan egyiket sem.

A másik, hogy pont mostanában volt hír (nem tudományos, hanem hírportálokon jelent meg, úgyhogy lehet, hogy teljesen hiteltelen), hogy a Mendel féle szabályok alól elég gyakoriak a kivételek.

2014. márc. 26. 11:02
 13/20 anonim ***** válasza:
87%
A talán, meg az azt hiszem, az nem biztos. Előbb tudd meg biztosra mindhármótokét, utána van miről beszélni.
2014. márc. 26. 11:46
 14/20 A kérdező kommentje:

Az anyum vércsoportja 100%-ig 0-s, apám régebben azt mondta, hogy A-s, de őt nem tudom megkérdezni. Igazáből az apu mindegyis lenne ebből a szempontból, mert mivel anyu vércsoportja alapján alapból nem lehetek AB-s (ahogy azt mások is írták már). Itt kezdődött a gond, mert így az anyámnál van a gond, pedig általában, azért az ember tudja, hogy ki szülte.

Anyutól már kérdeztem, hogy mi avércsoportom, és ő is azt mondta, hogy AB-s, majd mikor megkérdeztem, hogy biztos-e benne, akkor mondta hogy lehet, hogy A-s.

Az oltásikönyvben, meg a születésemkor kapott orvosi papírokan nincs benne, mert ott kezdtem a keresést.

2014. márc. 26. 12:15
 15/20 A kérdező kommentje:
#5 Nem is tudtam, hogy vannak ilyen otthoni tesztek, szerintem ráveszem anyut, hogy vegyen egyet.
2014. márc. 26. 12:28
 16/20 anonim ***** válasza:
96%
Nem bolygatnám ezt a helyedben. Szegény anyukád!
2014. márc. 26. 15:46
 17/20 anonim ***** válasza:
58%
Születési anyakönyvi kivonaton rajta kell lennie, vagy az oltási könyveden, érdemes ezeket megnézni mielőt pénz költenél tesztekre.
2014. márc. 26. 17:17
 18/20 anonim ***** válasza:
86%

megnéztem a születési anyakönyvimet 27 vagyok nincs rajta, a férjemén sincs, ő is 27.. ő most tudta meg véradáskor a vércsoportját, én is akkor tudtam meg 100%osan

oltási könyvemet sosem láttam..... de a férjemé itt van azon sincs rajta:O

elvileg rajta kellene?

2014. márc. 26. 17:42
 19/20 anonim ***** válasza:
84%

Kicsi az esélye, de előfordul "kivétel" a szokásos vércsoportöröklődés alól. Persze nem a genetika működik rosszul, csak vannak olyan faktorok, amiknek ritkán van szerepe... Ha anyukád és a te vércsoportod is az amire emlékeztek, akkor is lehetsz a vérszerinti lánya, csupán az úgynevezett bombay-jelenségről van szó:

[link]

2014. márc. 26. 23:14
 20/20 anonim ***** válasza:

Ezt sose tudtam megérteni. Miért számít ha nem a vér szerinti szüleid? Ha ők neveltek fel és jól érzed velük magad akkor mit számít a vér? :) Én is gondolkodtam már ilyenen, hogy mi van akkor ha engem csak örökbe fogadtak de rájöttem: ha kiderülne akkor csak még jobban szeretném a szüleim mert nem a saját gyerekük vagyok mégis felneveltek:)

Nem számít a vér!! 16/F

2014. ápr. 14. 19:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!