Nem stimmel a vércsoportom! Lehet, hogy nem ők a szüleim?
Ez alapján nem lehetne anyád a vér szerinti anyád, de mint írod, nem tudod biztosan egyiket sem.
A másik, hogy pont mostanában volt hír (nem tudományos, hanem hírportálokon jelent meg, úgyhogy lehet, hogy teljesen hiteltelen), hogy a Mendel féle szabályok alól elég gyakoriak a kivételek.
Az anyum vércsoportja 100%-ig 0-s, apám régebben azt mondta, hogy A-s, de őt nem tudom megkérdezni. Igazáből az apu mindegyis lenne ebből a szempontból, mert mivel anyu vércsoportja alapján alapból nem lehetek AB-s (ahogy azt mások is írták már). Itt kezdődött a gond, mert így az anyámnál van a gond, pedig általában, azért az ember tudja, hogy ki szülte.
Anyutól már kérdeztem, hogy mi avércsoportom, és ő is azt mondta, hogy AB-s, majd mikor megkérdeztem, hogy biztos-e benne, akkor mondta hogy lehet, hogy A-s.
Az oltásikönyvben, meg a születésemkor kapott orvosi papírokan nincs benne, mert ott kezdtem a keresést.
megnéztem a születési anyakönyvimet 27 vagyok nincs rajta, a férjemén sincs, ő is 27.. ő most tudta meg véradáskor a vércsoportját, én is akkor tudtam meg 100%osan
oltási könyvemet sosem láttam..... de a férjemé itt van azon sincs rajta:O
elvileg rajta kellene?
Kicsi az esélye, de előfordul "kivétel" a szokásos vércsoportöröklődés alól. Persze nem a genetika működik rosszul, csak vannak olyan faktorok, amiknek ritkán van szerepe... Ha anyukád és a te vércsoportod is az amire emlékeztek, akkor is lehetsz a vérszerinti lánya, csupán az úgynevezett bombay-jelenségről van szó:
Ezt sose tudtam megérteni. Miért számít ha nem a vér szerinti szüleid? Ha ők neveltek fel és jól érzed velük magad akkor mit számít a vér? :) Én is gondolkodtam már ilyenen, hogy mi van akkor ha engem csak örökbe fogadtak de rájöttem: ha kiderülne akkor csak még jobban szeretném a szüleim mert nem a saját gyerekük vagyok mégis felneveltek:)
Nem számít a vér!! 16/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!