Ha nagyapám a haszonélvező, és velünk egy házban élő nagybátyámnak 6% tulajdonrésze van, akkor is kitehet bárkit a lakásból?
Nagyapám házában élünk, ő a haszonélvező és a ház 75%-a is az övé. Özvegy már (sajnos). Egy háztartásban él velünk a munkanélküli fia. Másfél éve lakunk itt, ez idő alatt egyszer sem fizetett rezsit. Mivel munkája csak ritkán van, így egy idő után felhagytam a könyörgéssel, mi fizetünk mindent a párommal. Nagyapám nyugdíjából a jelzálog hitelt vonják ami elég szép összeg, így ami kevéske összeg marad a nyugdíjból, abból vesszük a gyógyszert (a közgyógyát elvették) és fizetjük a gáz számlát.
A lényeg,h most a nagybátyám a fejébe vette,h kitesz minket a házból, mert "ő a tulajdonos és ő a főnök a házban". Én tudom,h nem tud mit kezdeni velünk de már marhára bosszant a dolog.
És igen.. mehetnénk albérletbe, de több okból sem megyünk. A többi testvér (anyámon kívül) nem törődik az apjukkal, nem látogatják, stb.. meg sajnálom itt hagyni beteg nagyapámat, most volt egy komoly műtétje, majdnem amputálták a lábát, szerencsére sikerült megmenteni a lábát. Párom nem soká kimegy külföldre dolgozni, épp azért,h anyagilag jobb legyen mert az itthoni fizetése nem sokat ér. Az lenne a kérdésem,h mivel tudnám egy kicsit letörni a szarvát a nagyszájú nagybátyámnak.
Jól mondták előttem, nagyapa a főnök. De ha nagybácsi nem bír magával, akkor én egy kis fenyegetőzéshez folyamodnék:
Elé raknám az összes számlát, csekket, fizetni valót, gyógyszerről, élelmiszerről összegyűjtött számlát és közölném vele, hogy amennyiben ezt az összeget egyedül is ki tudja csengetni, hogy saját magának, meg a nagyapának pontosan ugyanazt az életszínvonalat biztosítani tudja, amit most te és a párod fizetéséből élvez, akkor természetesen pakoltok és már itt sem vagytok :)
Ha ez sem használ lehet ezt példákkal is illusztrálni. NEm főzni csak annyit, amennyi nektek elég (meg persze a nagyapának), nem mosni rá, kizárni azokból a lakrészekből, ami nem az övé (pl a nagyapa TV-je elől), elzárni azokat az élelmiszereket előle, amit nem ő vett, lejjebb venni a fűtést...stb. És erősen kiállni amellett, hogy majd akkor ugasson ezek miatt, ha fizet is értük, pont úgy ahogy ti. Ennyi :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!