Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Szerintetek lehet élni "család...

Szerintetek lehet élni "család" nélkül?

Figyelt kérdés
Nagyon rossz az édesanyámmal a kapcsolatom, sajnos az én hibám is egyben de az övé is. 3 testvérem közül 2-vel nem beszélek emiatt. Sajnos édesanyám mindent rám fog, hogy miattam adósodott el, hogy miattam vette fel a kölcsönöket, mert nekem kellett a pénz ( 18 éves korom előtt voltak ezek, 18-tól suli mellett dolgozom és eltartom magam). Az én hibám, hogy nem tudok vele szépen beszélni, nem vagyok rá büszke, de valamiért az éves során olyan harag és düh lett bennem iránta, hogy jobbnak találom hogy nem beszélünk egymással, nem találkozunk, mert úgyis csak egymásnak ártunk. Na mármost, ezzel a lépéssel valószínű hogy elvágom magam a családtól is ( apummal elváltak, vele pici korom óta nagyon ritkán beszélek). Van egy párom akivel az esküvőt tervezzük és saját családot. Így se olyan sokat beszéltem a testvéreimmel szüleimmel és az lenne a kérdésem, hogy szerintetek, lehet-e úgy élni, hogy nem tartom velük a kapcsolatot és csak a saját családomra koncentrálok majd?
2014. jan. 29. 12:11
 1/9 anonim ***** válasza:
én így élek, szüleim, nagyszüleim meghaltak, csak a párom és az ő családja van. Teljesen jól megvagyok.
2014. jan. 29. 12:17
 2/9 anonim ***** válasza:
Lehet, persze, de ha anyukád a hibás a viszonyok elmérgesedéséért, én azért nem mondanék le a testvéreimről. Lehet, hogy évek múlva, de helyrejöhet, és azok a kapcsolatok aranyat érnek.
2014. jan. 29. 12:20
 3/9 A kérdező kommentje:
Sajnos amiatt mellé állnak, mert tényleg csúnyán beszélek vele és ebből kifolyólag mindent elhisznek neki és én vagyok a rossz. Tegnap is amiatt mert segítek a pároméknál a kocsmában vagy disznóvágásban, tesóm írta (nem nekem), hogy milyen kétszínű vagyok meg hogy valahová tartozni kell, akkor inkább a gazdagékhoz. És mindig ez a rossz indulat jön, emiatt is gondolom, hogy jobb tényleg teljesen elszeparálódni.
2014. jan. 29. 12:54
 4/9 anonim ***** válasza:

Bonyolultabb és több rétegen nyugvó dolgok ezek.

Én mindenképpen arra törekednék, hogy kibékítsem édesanyámat.

A kisstílű viták nem írhatják felül az anyukám iránti szeretetemet.

Volt, hogy én is úgy éreztem, hogy igazságtalan volt velem az Édesanyám, de megpróbáltam megérteni az ő szempontjait is.

Békélj meg vele, szelídítsd meg a lelkedet iránta.

Hiszen neki köszönheted az életedet, és ahogy írod, még kölcsönt is vett fel az érdekedben.

Ne keress magadnak mentséget, inkább az Ő szempontjait is próbáld megérteni.

2014. jan. 29. 14:01
 5/9 A kérdező kommentje:
Kölcsönt vett fel, de nem így jön le hogy az érdekemben, hanem mindenkinek azt mondja, hogy miattam és engem hibáztat.
2014. jan. 29. 14:18
 6/9 anonim válasza:
tudod mindig két embert kell meghallgatni,vannak dolgok amit pihenntetni kell és időt hagyni neki és a későbbiek folyamán újra foglalkozni vele.Szerintem épitsd a te életedet ,de ne hagyd magára a családod ha kell segits őket ùgy hogy ne tudjàk......
2014. jan. 31. 10:25
 7/9 anonim ***** válasza:

Lehet, de ahhoz igen tehetségesnek, igfen erősnek vagy igen szorgalmasnak kell lenni. Valaminek, ami úgy leköt, hogy nem jut eszedbe az, hogy egyedül vagy. És még így is elég nehéz.

Találj egy jó társat - gyerek se kell, ha nem akarsz -, és úgy könnyebb.

2014. aug. 27. 10:15
 8/9 anonim ***** válasza:
lehet. sajnos gyakran elofordul, h a rokoni kapcsolat, amihez averseg alapjan koromszakadtaig ragaszkodnal valojaban nem epit, hanem rombol. elvesz az eletedbol ahelyett, h hozzatenne. ne akard mindenkepp megjavitani, de megszakitani sem kell. tervezd a sajat eleted, tarts egy kis tavolsagot a rokonaidtol. az altalaban meg jot is szokott tenni a viszonynal
2014. aug. 27. 10:17
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Igen hasznosak voltak! :)
2014. szept. 5. 20:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!