Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Mi a leghelyesebb, amit ebben...

Mi a leghelyesebb, amit ebben az esetben tehetek?

Figyelt kérdés
1 hónapja házasodtunk össze, és a férjem családja azóta "megőrült." Nem telik el úgy nap, hogy ne hívná fel a férjemet vagy az apja, vagy a tesója, vagy a nagymama, hogy mi van velünk, van-e pénzünk, mit eszünk, mit iszunk stb... Pedig már 4 éve együtt élünk...eddig nem érdekelte őket. Ezt még valahogy be is nyelném, de újabban folyton az anyagi helyzetünkben vájkálnak, rosszabbak mint az adóhivatal. Az még hagyján, hogy a férjem havi fizetéséről érdeklődnek, de újabban az enyémről is, meg hogy mennyi félretett pénzem van, mennyit fogok örökölni majd a szüleim után. Amikor a párom finoman szólt nekik, hogy ezt azért nem kéne, akkor teljesen fel voltak háborodva, hogy mi miért titkolózunk, meg egy családban nincsenek titkok. Én ezt nem érzem jogosnak, engem nem így neveltek a szüleim. Nekem soha nem kellett beszámolnom a keresetemről, soha nem vonták kérdőre, hogy mire költöm a pénzem. Mondtam a férjemnek, hogy állítsa le őket, engem nagyon zavar a vájkálásuk. A férjem persze mindig bólogat, de érdemben soha nem tesz semmit. Mit tehetnék? Vagy tényleg ki kellene teregetni, hogy mennyit keresek és mire költöm?
2014. jan. 6. 10:19
 1/9 anonim ***** válasza:

Én amikor hasonló szituba kerültem, amit nem akartam megmondtam, hogy legközelebb csak akkor tegye, ha én is megteszem nála..akkor volt nagy nézés, hápogás, és akkor megmondtam, hogy minket zavar, nem szokás, nem véletlenül nem teszem én sem

Gondolom te sem vájkálsz az ő pénzügyi helyzetükben...

Tehát: akkor kérdezzék meg újra, ha te is megteszed, addg nem válaszolsz ra..

Abba fogják hagyni..

Azt mindják egy családban nincs titok..

Igen nincs, de ők nem a szűk család..nincs is tutkod a férjed előtt iylen téren gondolom..

Vagy ők összeülnek az x edik unokatesóval is kitárgyalnu mennyit keresnek?

2014. jan. 6. 10:29
 2/9 anonim ***** válasza:

Valami pletykát biztos, hogy hallottak rólatok, hiszen ez nagyon furcsa, hogy 4 évig békén hagytak, most kezdtek el aggódni, ez független a házasságtól.

Nem kell itt napokig filózni meg a férjedet megbízni a feladattal, hogy rendezze le őket, nyíltan, őszintén, szemtől szembe kell megkérdezni, hogy mégis mi az oka ennek a hirtelen jött aggodalomnak, mert nem igazán érted.

2014. jan. 6. 10:39
 3/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.
2014. jan. 6. 12:34
 4/9 anonim ***** válasza:
Ha nincs titok, kérdezd meg, a férjed mire számíthat örökség gyanánt utánuk és mennyi a spórolt pénzük.. Biztos készségesen válaszolnak majd, ha nem, akkor mondd azt, hogy úgy tudtad nincs titok a családban.
2014. jan. 6. 12:50
 5/9 anonim ***** válasza:
Utolsóval részben értek egyet. Én nem a férjtől kérdezném meg, hanem egyenesen a szülőktől, hogy mennyit ér pl. a házuk, csak mert érdekel, hogy mennyit örököl majd a férjem. Biztos nézne nagyot, de kb. ugyanezt kérdezik veled kapcsolatban. A tesótól is megkérdezném, hogy mennyit vitt haza a múlt hónapban és mire költötte. Ha zavarban lenne, megmondanám neki, hogy de hát egy család vagyunk, nincsenek titkaink egymás előtt. Biztos, hogy nem fog részletesen beszámolni róla, úgyhogy utána finoman megkérném őt is és a szülőket is, hogy ne vájkáljanak olyan témákban, amikhez nincs közük. Az örökséghez egyébként nem hogy nekik, a férjnek sem lesz semmi köze, mert az nem része a közös vagyonnak.
2014. jan. 6. 13:38
 6/9 anonim ***** válasza:
én a kezükbe nyomnám a legutóbbi bérpapíromat, és a háztartási naplóm (vezetek) aktuális részét. majd megkérdezném a következő hónapit jó lesz-e ha postán küldöm. aztán elkérném az övékét is :D
2014. jan. 6. 14:30
 7/9 anonim ***** válasza:
Jól látod, hogy a viselkedésük nem normális. Igazából ezt a férjednek kellene megoldania, mielőtt még ti is ezen fogtok vitázni és megkeserítik a közös életeteket. Ha te lépsz, jól nem jöhetsz ki belőle. Meséld el a férjednek, hogy mitől tartasz és mondd meg neki, hogy nem azt kéred, hogy miattad távolodjon el a családjától vagy veszekedjen velük, hanem azt, hogy ne hagyja, hogy a kettőtök dolgába ilyen mélyen beleszóljanak. Tudom, hogy nehéz nyugodtnak maradni és dühítő a helyzet, de nem szabad, hogy a házasságotok lássa kárát. Nem tartozik rájuk a kereseted. Ha sokat faggatóznak próbáljátok semmitmondó válaszokkal lerázni őket. Pl: - Mennyi a félretett pénzetek. - Köszönjük, rendben vagyunk, nincs miért aggódni. Vagy: - Igyekszünk félretenni, spórolni.
2014. jan. 6. 16:00
 8/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a sok hasznos választ. A visszakérdezéses módszert kipróbáltam a sógorommal, úgy néz ki, hogy ez beválik! :)
2014. jan. 8. 09:31
 9/9 anonim ***** válasza:
Hihi!megnézném az arcukat, mikor visszakérdezel. Hajrá!
2014. jan. 8. 12:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!