Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Milyen lehetőségem van, ha...

Milyen lehetőségem van, ha kizártak a lakásból, ahol eddig laktam állandó lakcímen és a cuccaimat szeretném visszakapni?

Figyelt kérdés

Csak a cuccaimat akarom elhozni, ez minden. De nem enged fel a tulaj! Kulcsomat is elvette, időm sem volt elpakolni (dolgoztam). Gyógyszereim, ruhák zöme, tisztálkodószereim, könyveim a tanuláshoz mind ott maradtak.

Milyen lehetőségeim vannak?

2013. dec. 13. 00:30
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

Mindenemet elvette, kulcsom sincs, ha be tudnék jutni, nem tettem volna fel a kérdést.

Igen, tény, h kevésbé békés, de hátha hamarabb ajtót nyit ha rendőri jelenlét is van és beenged.

Szabályosan kidobott. Szerencsére párom szüleihez el tudtam jönni, dehát nagy hirtelen mégis mennyi cuccot tudtam volna összeszedni? :(

2013. dec. 13. 09:32
 12/16 anonim ***** válasza:
100%
Jogod van feltöretni a zárat. Ha nem akarsz lökdösődést, vigyél rendőröket is.
2013. dec. 13. 13:19
 13/16 anonim ***** válasza:
Aki írta, hogy az állandó lakcímére joga van bemenni, az hatalmasat téved! A saját ingatlanába van joga bemenni, vagy abba, amin haszonélvezete van. Az állandó lakcím nem ad tulajdonjoghoz hasonló jogokat, a tulajdonos bármikor kijelentetheti, stb.
2013. dec. 13. 13:51
 14/16 anonim ***** válasza:
Oda van joga bemenni, ahol ténylegesen lakik. Aki onnan kizárja, az birtokháborítást követ el. Való igaz, hogy a bejelentett lakcím ebből a szempontból mindegy. A tulajdonos azonban nem bármikor jelentheti ki a lakót (lakcímfiktiválásnak hívják egyébként), hanem csak akkor, miután az elköltözött.
2013. dec. 13. 14:16
 15/16 A kérdező kommentje:

Én is úgy tudom, hogy semmire sem jogosít fel az állandó lakcím.

Viszont MÉG NEM költöztem el, ugyanis a cucaim 80%-a ott van! És úgy gondolja, hogy nem mehetek fel oda összeszedni. A cuccaim már csak van jogom, a cipők, ruhák, hajvasaló. De felőlem kivasalhatja a haját, úgyis kopasz.

2013. dec. 13. 14:21
 16/16 anonim ***** válasza:
Akkor marad az első variáció. Először felhívod, hogy ha nem engedi összeszedni a cuccaid, akkor rendőri kísérettel mész. Ha azt mondja, hogy hívj csak rendőrt, akkor bemész a kapitányságra és szépen, tárgyilagosan előadod, hogy te csak össze szeretnéd szedni a cuccaidat, de nem enged be, meg félsz attól, hogy ha egyedül mennél, bántana. Adnak melléd két kis járőrfiút és kész, összepakolhatsz.
2013. dec. 13. 16:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!