Becsületsértést követtem el valóban, ha kölcsönadtam egy rokonnak 2 millió Ft- ot és írtam arról egy másik rokonnak a facebook- on, hogy fél éve hiteget, hogy megadja, sőt újabban agresszíven levágta a telefont?
Feljelentéssel fenyeget akinek kölcsönadtam, hogy mivel említettem másnak magánüzenetben, hogy ő tartozik ezért szerinte rontottam a hitelét.
Esze ágában sincs a pénzt megadni, nem veszi fel a telefont, csak ha titkos számról hívom, akkor pedig ordit, hogy hagyjam békén, ne zavarjam állandóan ezzel.
Sajnos megbiztam benne, mert annyira ígérte, hogy megadja a kölcsönt pár hónapon belül.
Papír nincs,tanúk vannak.
Nem roma.
bíróság.. hmm... és úgy mégis mit ér a bírósággal szerintetek??.. főleg ha még papír sincs (mert nyilván nincs, hiszen "rokon", akiben "megbízott"..)
évekig járkálhat tárgyalásokra, fizetheti a perköltséget, és ha egyszer talán végére ér az ügy és valami csoda folytán az ő javára döntenek, akkor jöhet a behajtás része a dolognak. A bírósági ítélet ugyanis sz.rt sem ér, az csak egy papír hogy neked jogod van.. Nem fogja tudni behajtani a pénzt, hacsak nem bíz meg egy kopasz, nagydarab úriemberekből álló céget ezzel.
A legjobb amit tehet, ha naponta kiposztolja a sztorit a facséra.
Komolyan írjam ki nyilvánosan?
Netán készítsek telefonfelvételt és azzal együtt?
Nem követtél el becsületsértést, de neked tenne szívességet, ha emiatt bírósághoz fordulnam, ugyanis akkor a bíróságon feketén-fehéren ő maga bizonyítaná, hogy tartozik neked.
Onnan kezdve pedig te pereled le még a gatyáját is, ha nem adja meg neked a tartozását.
Egyébként ismerős a történet.
Minket is az egyik rokonunk nyúlt le fél millió forinttal, nem jelentkezett, ha hívtuk, nem vette fel stb.
Tanúink vannak, perelhettem volna, de nem teszem meg.
Azóta kitagadtam őt is, az anyját is, aki azt merte mondani: ha nincs elég pénzem, adjam el a lakásomat.
Az ilyen proli söpredék.
Amúgy ha a másik rokonodnak írtad, hogy ez tartozik és nem fizet, sőt, pofátlankodik, nem hitelrontás.
Ő maga rontja a saját hitelét.
Készítsd telefonfelvételt, amikor legközelebb hívod. Tereld úgy a beszélgetést, hogy beismerje a tartozását.
Ne veszekedj vele, legyél kedves és higgadt, aki megegyezésre törekszik.
Például próbáld megbeszélni vele, hogy neked jó részletekben is a tartozása, be mivel szükséged van a pénzre, kéred, hogy ebbe legalább egyezzen bele.
Ezt mind vedd fel úgy, hogy tanúk is legyenek amikor a beszélgetést folytatod vele.
Fordulj ügyvédhez.
"rohadjon szét rákban és a születendő gyerekeik is legyenek degeneráltak és hasonlók ha nem fizet ki. na erre megijedt és visszaadta a pénzt."
No, ennek van kamu szaga...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!