Akkor most ő kicsoda nekem? (Bővebben lent! )
Sziasztok! Talán egy kicsit bonyolult kérdéssel fordulok hozzátok. :D
Van egy lány, akivel évfolyamtársak vagyunk és hmm..."ellenségek" is. Ez hosszú és bonyolult, nem is ez a lényeg.
Pár napja megtudtam, hogy rokonok vagyunk!
Az én déditatám és az ő déditatája édestestvérek voltak.
Na szóval a kérdésem: ő kicsoda nekem akkor most?
Valakik azt mondják másodunokatestvérek vagyunk. Valakik szerint harmadunokatestvérek. Akkor most ki is?
Tehát az én mamám (déditatám lánya) és az ő tatája (az ő déditatájának a fia) unokatestvérek. Idáig minden világos, innentől kezdve tovább nem tudom. :D
Másik kérdésem: ugye a dédijeink testvérek voltak. És akkor mi azzal a lánnyal mennyire vagyunk "közeli rokonok"? Vagy ezt már szinte nem is nézik rokonságnak?
Köszönöm a válaszokat előre is! :)
Harmadfokú unokatestvérek, de ezt már írták. Az már elég távoli rokon egyébként. (Genetikailag értem ezt a fogalmat mindig. Tök független attól, hogy mennyire tartjátok a kapcsolatot.)
Annak a hozzászólónak mondom, aki azt írta, hogy 2. unokatesók házasodhatnak: pontosítanék, mert az elsőfokú unokatesók házasságát sem tiltja a törvény. A genetikus persze gondolom, nem nagyon javasolja, de tiltva éppen nincsen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!