Aki anyukám unokatesója az nekem ki?
Figyelt kérdés
2013. nov. 4. 17:29
1/13 anonim válasza:
anyukád unokatesója
rokonod
szerencsére ennek már nincs külön elnevezés
nénikédnek nevezheted,de tulajdonképpen mindegy
3/13 anonim válasza:
2-eshez: Igen! És milyen szép.
:)
5/13 anonim válasza:
Ángyika eccerűjen közelebbről meg nem határozott, idősebb nőrokon. De ha neked nem az, akkó nekem az is jó. :-D
6/13 anonim válasza:
az ángyika az nem a vér szerinti rokon, hanem a vér szerinti rokon nagybácsi felesége.
a nagynéni a vér szerinti rokon, annak a férje a sógor, aki ugyanúgy nem vérszerinti, mint az ángyika.
Szóval, ha anyukád unokatestvére nő, akkor az nagynéni (és nem ángyika),
ha anyukád unokatestvére férfi, akkor az nagybácsi (annak a felesége az ángyika)
7/13 A Tengerész válasza:
Utsóra, szerintem a nagynénéd (nagybácsid)valamelyik szülőd édestestvére és nem az unokatestvére. (más kérdés, hogy a mai összevissza házasodunk és különféle gyerekeket csinálunk még idős korban is, gyakori az alanynál fiatalabb nagynéni, nagybácsi, ami elég röhejes) Szerintem az ángyika, vagy nem becézve az "ángyom, "ángyomasszony" jobb.
8/13 anonim válasza:
Tengerész
A te logikád alapján akkor a nagytatámat hívhatnám öcsémnek vagy öcsinek is, mert az sokkal jobban hangzik, meg kifejezi a bensőséges viszonyt.
Az ángy és a nagynéni nem tetszőlegesen felcserélhető megnevezés, a cukor az nem lesz sosem só...
9/13 metaxxa válasza:
Unoka-nagybácsi vagy unoka-nagynéni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!