Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Terhes vagyok és felnőtt...

Terhes vagyok és felnőtt létemre nem merem elmondani az anyámnak, hogy erősítsem meg magam?

Figyelt kérdés
2013. okt. 11. 13:29
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos vannak olyan szülők, akik mindenbe beleszólnak, és "jobban tudnak mindent" mindenkinél. Hiába felnőtt a gyereke, házas, és külön élete van. És ennek próbál is hangot adni, ahogyan a kérdező anyukája is. Ismerős a helyzet, amikor semmi nem jó, mert nem vagy elég jó, mert nem így kellett volna, stb.

Kedves kérdező!

Én azt mondom neked, hogy átmész hozzá, és boldogan, mosolyogva közlöd vele a jóhírt. (Nyugodtan.) Ne lássa rajtad, hogy feszült vagy, vagy ideges, hogy hogyan mondd el, mert akkor valószínűleg arra fog jutni (alaptalanul), hogy hogy akarnál gyereket, ha még magad is aggódsz ezen?? Tehát, csak erősen, magabiztosan, boldogan, és ne foglalkozz azzal, hogy mit mondhat..akkor, ott, úgyis kiderül mit fog reagálni. Ha vitázik, veszekszik, akkor szépen felállsz, és megmondod neki, hogy nem kioktatásért jöttél, csupán szeretted volna, ha osztozik az örömödben, de ha erre sem képes, akkor nem vagy kiváncsi a drámájára. Majd eljössz. Hidd el, el fog gondolkozni, hogy talán változtatni kéne a viselkedésén..amúgy pedig semmi köze ahhoz, hogy mikor vállaltok gyermeket..

2013. okt. 11. 14:08
 12/22 anonim ***** válasza:
100%
Én úgy gondolom a felnőtt lét nem az életkorral, és nem is a házassággal és gyerekekkel jön el, hanem akkor, amikor leszakadunk a saját szüleinkről. Szerintem ez nálad nem történt meg érzelmileg. Ideje. Gondold végig, mit akarsz mondani és mondd. Ha pedig kritizál, akkor védd meg magad! Nem hiszem, hogy 28 évesen normális dolog félni bárkitől, a saját szüleink véleményétől meg pláne! Ha úgy érzed szakember segítsége kell ehhez, az sem ciki, nem ritka probléma ez manapság. De tudd, hogy tenned kell ellene! Mert így nem lehet élni. Örök gyerekként, akinek a szülei véleménye befolyásolja a hangulatát, életét! N29
2013. okt. 11. 14:23
 13/22 anonim ***** válasza:
100%

Megértelek.

Az én apám hasonló természet. Sőt még olyan kis kedveseket is kiejtett a száján, hogy erre a világra felelőtlenség gyereket szülni. Én is ideges vagyok, ha arra gondolok, mit fog reagálni, ha időszerű lesz. Abszolút független vagyok tőle egyébként én is. Gyerekként imádtam dajkálni, már akkor is veszekedett velem, hogy mért vállalok ingyen bébiszitterkedést, sőt sokszor meg is tiltotta. Nem tudta megérteni, hogy nekem az nem munka, hanem örömteli időtöltés.

Természetesen most, felnőtt fejjel fiatal anyuka szeretnék lenni. Nem kicsit parázok mégis tőle, hogy mi lesz a reakciója. Szóval abszolút meg tudlak érteni. Ha bejelentem, biztos ott lesz a párom is, előtte talán nem mond cifrákat. Az biztos, hogy otthagyom abban a szent minutumban, ha tesz valami negatív megjegyzést.

Egyébként meg több helyről is hallottam, hogy az ilyen nagyszülők lesznek idővel a legtündéribb mamák és papák. Majd meglátjuk! :)

2013. okt. 11. 14:28
 14/22 anonim ***** válasza:
100%
Nekem befolyásolja a hangulatomat a szüleim véleménye, és mindenkié, akik fontosak nekem. Valószínűleg 50 évesen is ez lesz. Az életemet nem, a világhoz való viszonyomat és terveimet, álmaimat nem tudja, de a hangulatomat igen. Szerintem ez így normális. Ha nem így lenne, érzéketlen, üres embernek érezném magam.
2013. okt. 11. 14:33
 15/22 anonim ***** válasza:
100%
Akkor ne mond el.
2013. okt. 11. 16:00
 16/22 anonim ***** válasza:
100%

Kezdésnek várj még vele. Ha nem túl szoros a kapcsolat vele, akkor simán meg lehet csinálni h. 3-4 hónaposan mondod el neki. Addig meg erőt lehet gyűjteni.

Ha a ti döntésetek az volt h. jöhet a gyerek, kinek mi köze hozzá? Még a saját anyád sem bírálhat érte! A ti gyereketek lesz, ti fogjátok felnevelni. Nem kell elszámolni az életeddel anyádnak.

Arra jó ha felkészülsz amit fog mondani. Mármint amire lehet számítani. Meg beszéld át a férjeddel a témát, mielőtt elmondod anyádnak -az könnyít. És már előre dolgozd fel h. nem fog neki örülni. Ha meg akarod magad védeni előtte, akkor gondold át h. a lehetséges kritikáira mit fogsz válaszolni. Készülj fel frappáns válaszokkal. Ez talán segít.

És tényleg ne mond el neki, amíg nem vagy erős arra h. elviseld a legnegatívabb beszólásokat.

2013. okt. 11. 20:41
 17/22 anonim válasza:
100%
Ha ennyire szorongsz kozolni szuleiddel, talan tenyleg jobb lenne varni, amig 3-4 honapos leszel. A baba fantasztikus kulomben, ha meglesz szerintem anyukadek is orulni fognak neki.Egyebkent meg ez a te babad es nem az ovek, szoval beleszolasuk sincs abszolut!
2013. okt. 13. 20:23
 18/22 anonim válasza:
100%
Az én szüleim is beleszóltak mindenbe hiába éltem külön. De már egyre ritkábban. Már 38 éves vagyok, talán már megszokják, hogy felnőtt vagyok. Ne emészd magad hogy mondod el! Ha úgy érzed könnyebb lenne sms-ben, vagy levélben közölni, akkor tedd meg úgy. De ha ilyen rossz a hozzáállása, nem is muszáj megmondanod neki, csak ha már nagyon látszik. Van is indok erre, ha később kérdezi, hogy miért nem mondtad előbb, mert sejtetted hogy fog reagálni.
2013. okt. 14. 09:39
 19/22 anonim válasza:
Ez a te életed. Ha anyádnak akarsz megfelelni, akkor már nem az. És tökéletesen úgy sem tudsz olyan lenni, amilyennek ő akar téged látni. Az ilyen anya (ember) gyakran a saját félelmeit vetíti ki, emiatt feszült, aggódó, agresszív stb. Ha látja rajtad a bizonytalanságot, akkor ezt erősíted benne,nem a segítséget váltja ki, ez ördögi kör. A negatív megjegyzésekre nem kell reagálni, nincs értelme, csak veszekedés lesz belőle. Minden mozdulatod, minden mondandód azt üzenje neki, hogy biztos vagy magadban. Sajnos tudomásul kell venni: nem ő az, akivel ezeket a dolgokat megbeszélheted. Ehhez kell egy barátnő a férjek sem nagyon alkalmasak rá.
2013. okt. 15. 10:08
 20/22 anonim ***** válasza:

Szia! Azért azt ne felejtsük el, hogy talán nem ok nélkül aggódik az édesanyád, hanem mert ő ismer téged a legjobban! Lehet, az ő szemében nem vagy önálló, ezt neked kell tudnod, mennyire szolgáltattál rá okot?! Szerintem előbb-utóbb megbarátkozik a helyzettel! De kérdés az, Te szeretnéd-e a babát? Készültetek rá? Érzelmileg vágysz rá?

Min. 20 év elköteleződés! Ha igen, akkor nincs az az isten, ami miatt félnél!

2013. okt. 22. 13:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!