Mit szolnbatok ha valaki ilyen galad modon kibeszelne a hatatok mogott?
Ma megtudtam,hogy a sogornom nagyon galad modon kibeszelt a hatam mogott.
Vissza hallotam egy kozos ismerosunktol,hogy a sogornom szerint en nem is szeretem a ferjemet,es hogy csak egesz nap othon ulok,mert most jeleneleg nem dolgozom 2 honapja,de mar tobb mint 1 honapja munkat keresek amugy.
Meg hogy en kihasznalom a testveret,mert most hetvegen vele tartattom meg a szulinapomat csalasi es barati korben,es hogy nekem nincen penzem ezt az egeszet finanszirozni,hanem a ferjem vesz meg mindent a szulinapomra.
Ti mit szolnatok ha veletek tortenne meg ilyesmi?
Amikor mindezt vissza hallotam,szinte a siras kornyekezet,es nagyon rosszul esett.
Áruld már el nekem. Miért vagy ideges? Miért nem tojsz a sógornőd fejére nagy ívben? Mit foglalkozol a pletykákkal?
Nem foglalkozz vele. Ha majd személyesen találkoztok, akkor nyugodtan lesmárolhatod, rámászhatsz a férjedre előtte, és utána mond a sógornődnek hogy
- na most gyorsan pletykáld el mindenkinek, hogy annyira odavagyok a férjemért hogy annyit se tudok várni hogy kettesben legyünk, és előtted rávetettem magam.. Jó kis szaftos pletyi.. eredj, ne hagyd ki.."
Hozd kellemetlen helyzetbe, és kussolni fog..
biztos ideges valamiért, neki is van baja.
Te meg dolgozz rajta, hogy függetlenítsd az érzéseidet másokétól!!:)
Nincs igaza! Dühében mondta ezeket, egy hét múlva tán már nem is gondolja így!
Esetleg mondd el neki, hogy megtudtad, és miért mondta ezeket, amikor nem igazak!
Én ha ilyen dühös lennék, biztosan megpróbálnám ezt vele!
Nézd, az a helyzet, hogy magadnak nincs sok önbizalmad, a sógornőd pedig túlságosan sokat nyom a latban nálad. Nyílván hasonlít valakire, aki gyerekként sokat nyomott a latban, pl. anyukádra vagy a nővéredre ezért veszed ennyire a szívedre az egész ocsmány pletykát.
A pletykák ellen sajnos nemigen tehetsz semmit. (Ha rágalmaz, az más kérdés. De az nem pletyka. Rágalmazás esetén könyörtelenül fel kell jelenteni a rendőrségen.)
Megnyugtatásul elmondom, hogy a harmadik fél ezt hogyan szokta látni: ha valakit annak háta mögött elhordanak mindennek egy harmadik félnek, akkor az általában eleinte meghallgatja, mert az emberi természet ilyen: kíváncsi.
Aztán szép fokozatosan (normál érzésű emberről beszélek) belül elkezd távolodni az egésztől. Elkezdi sajnálni azt, akit mindennek elhordanak, és elkezd megharagudni arra, aki ezt teszi. Aztán eljut addig a pontig is (lehet, hogy csak három nap múlva, de eljut), hogy "és vajon ez az ember mit mondhat RÓLAM másoknak a hátam mögött?"
És emiatt azt, aki sorozatosan így viselkedik, elkezdni kerülni. Magyarul a sógornőd lassan egyedül fog maradni az aljasságával.
Nem kell sírni, de ha akarsz, csak sírjál. Aljas a sógornőd, van ilyen, de az is aljas, aki visszapletykálta neked, mert azt akartak hogy fájjon. Aljas emberekkel nem kell tartani kapcsolatot, csak maximum felületes és muszájbóli viszonyt.
Értsd: a sógornőd lökd hátrébb az életedben és kevesebb találkozási pontot adj neki. Nem kell neki bizonyítani semmit, sem pedig a Világnak. Te úgy élsz, ahogyan akarsz, ő pedig úgy pletykál, ahogyan akar. Ilyen egyszerű. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!