Ti kérnétek pénzt kölcsönbe?
Dehogy kérnék, főleg így, hogy nem létszükséglet.
A festést nyilván olcsón, saját kezűleg kell megoldani, ahogy mások már írták.
Pofátlan összeg, indokolatlanul. Én kaptam már rokontól többet is, nem kölcsönbe, hanem örökbe, de eszembe se jutott volna kérni, addig nyújtózkodom, amíg a takaróm ér.
# 8/16 !
Én nő vagyok. Akár hiszed, akár nem, megtanultam vakolni, festeni. Kifestettem az egész lakásomat és lemázoltam az ajtókat ablakokat. Ha nincs pénzed, van két kezed, a festéket apránként is meg lehet vásárolni. Szép, tiszta a lakásom. sok százezer forintot spóroltam. Sajnos csempézni nem tanultam meg, az már tényleg férfimunka.
De anno nagyanyáink minden tavasszal kimeszelték kívül-belül a házat. Csak mi tunyultunk el.
Hát rajta!:)
Biztos hogy nem kérnék. Nincs ilyen jó szokásom.
Nálunk is sok dolgot fel kéne újítani, de nem foglalkozunk vele, mert egyelőre arra gyűjtünk, hogy a számlákat ki tudjuk fizetni.
Nem, de nem is adnék és nem is adok senkinek sem.
Már megégettem magam "szerető" rokonnal, úgyhogy tudom, hogy mit beszélek.
Ha nekem kellene kenyérre, inkább kiülnék koldulni a templom lépcsőjére, de akkor sem kérnék rokontól. A gyereket peidg nem kell és nem is szabad LEKÖTNI!
Egyszer kértem kölcsön, meg is adtam. Összeszen 60E-t.
Én mentem a férjem kártyájával pénzt levenni, és bevásárolni.
Még kicsi volt a gyerek, babakocsiban ült.
Bevásárlás után nagy nehezen felpakoltam magunkat a helyijáratos buszra. Leszállásnál egy ismeretlen fiatalember segített.
A pénztárcám, minden iratom, és 60E eltűnt a zsebemből.
Nem kapták el a tettest.
Vonatra is kegyelemből engedett a kalauz, mert ott sírtam, hogy mi lesz most.
De nem létszükségletre sohasem kérnék.
Lehet igényelni fát (keresel egy erdőtulajt és fáért cserébe kimész erdőre dolgozni, vagy rőzseszedésre engedélyt kérsz)
Kölcsönpénzt lekötni pedig a szarból várat tipikus esete.
Annyit köss le a gyereknek amennyit meg tudsz spórolni.
Amit a rokon kapott azt nem tőled, hanem a mamádtól kapta. Ergo felég nem tartozik szívességgel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!