Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Hova lehet fordulni ha az...

Hova lehet fordulni ha az egyik rokonom kezd meghülyülni és jó lenne visszafordítani ezt a folyamatot?

Figyelt kérdés

A szüleinek szeretnék segíteni. Teljesen kétségbe vannak esve, hogy a fiuk egy-két hónap alatt összeomlott.

Azelőtt sem volt teljesen százas, de idegennek nem hiszem, hogy feltűnt volna és teljesen kezelhető volt.

Viszont pár hónapja teljesen kifordult önmagából. Nem úgy érzékeli az őt körülvevő dolgokat, mint ahogy az van. Teljesen férlreértelmez szituációkat és nem lehet neki megmagyarázni, hogy az nem úgy volt. Ragaszkodik a saját verziójához. Paranoiás, azért csinálják az emberek úgy a dolgokat ahogy, hogy neki ártsanak. Mindenkit hibáztat bármi is történjen. Folyamatosan beszél és nem tudja abbahagyni. Állandóan bizonygat valamit de sokszor nem is témába vágóan. Nem tud aludni, túl van pörögve, néha aggresszív. Nem tud koncentrálni, nem érti az összefüggéseket. Kisebbségi komplexusa van.

Ilyen tünetekkel milyen intézethez lehet fordulni, hol tudnak segíteni neki?

2013. aug. 11. 23:23
 1/8 anonim ***** válasza:
Pszichiáterhez kell fordulni.
2013. aug. 11. 23:30
 2/8 A kérdező kommentje:

Ő biztosan nem menne el pszichiáterhez.

Vagy hogyan lehet egy pszichésen megterhelt embernek ilyet felhozni?

Valami olyasmire gondoltam, ahol esetleg terápiák vannak, ahol úgy érezheti, hogy az ő fejlődésére történnek a dolgok, pl, hogy jobban tudjon aludni vagy bármi más, de nem azért kell odamennie mert bekattant.

Nem tudom mik vannak, ezért írtam ki a kérdést.

2013. aug. 11. 23:57
 3/8 anonim ***** válasza:
Ezek, amiket leírtál egy elég súlyos betegség tünetei. A család kérjen segítséget a háziorvostól, aki remélhetőleg tudja majd kezelni a helyzetet.
2013. aug. 12. 06:56
 4/8 anonim ***** válasza:
Felnőttet is kezelhetnek akarata ellenére, ha veszélyes az állapota. Meg kell nézetni.
2013. aug. 12. 09:50
 5/8 A kérdező kommentje:

Kedves harmadik válaszoló,

milyen betegségre gondolsz?

Hogyan lehet elvinni valakit akarata ellenére az orvoshoz? Nem közveszélyes. Ő nem akar orvsohoz menni, ha ezt felvetnéd neki, kb körberöhögne, hogy neki nincs szüksége orvosra csak nem tudja magát kialudni, menjen az, aki mondja.

Ezért inkább olyasmi kéne, ahova ő maga szívesen elmenne, hogy úgy érezze ez neki jó lesz, ne pedig úgy érezze, hogy ő most betegként van valahol.

2013. aug. 12. 11:05
 6/8 anonim ***** válasza:
Te írtad, hogy paranoiásan viselkedik. Döntsd el normális vagy sem.
2013. aug. 12. 11:14
 7/8 anonim ***** válasza:
Pszichés beteg elég valószínűtlen, hogy önként jó érzéssel kikezelteti magából a betegséget. Főleg ha azt hiszi ártani akarnak neki. Ha beteg kezeltesd, ha nem akkor hagyd béjén.
2013. aug. 12. 11:15
 8/8 A kérdező kommentje:

Én nem tudom eldönteni, hogy beteg-e vagy sem.

Amennyit én látok az viszont egyértelműen a nem normális kategóriába esik. De én nem vagyok orvos.

Ezért kérdezek olyan intézeteket, alapítványt miegymást, ahol esély van rá, hogy besétálunk valamilyen problémával (nem mint pszichés beteg) és esegleg egy állapotfelméréssel kihoznak valamit, ami kezelésre szorul.

Szóval ilyen intézményekről szeretnék tudni, mert sejtelmem sincs merre induljunk. Interneten utána tudok nézni mindennek, de nem tudom mit nézzek.

2013. aug. 12. 12:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!