Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Mit tennétek, ha egy közeli...

Mit tennétek, ha egy közeli rokonotok lenézne a végzettségetek miatt, és megalázna társaságban?

Figyelt kérdés

Nagy családi grillparti volt a szüleimnél. Valahogyan az árvízhelyzetre terelődött a szó, kifejezetten arról, hogy miért van lehetőség ártérben épitkezni.

Én, kis naivan értetlenkedtem, hogy egyáltalán miért építkeznek ártérben, hiszen tudható hogy veszélyeztetett terület. Mert más egy lábon álló hétvégi kunyhó, mint egy komplett épület, amibe ha víz beömlik, milliós károkat okoz.

Na erre keresztanyám rám nézett és annyit mondott: Fogd be a pofád, mert nem értesz hozzá. Te csak egy hülye, tudatlan szakmunkás vagy.

(Pontosan így. Az agyamba égett.)

Eléggé pikírten reagáltam: -Nem értem miért ne alkthatnék valamiről véleményt. Lehet, hogy nem vagyok mérnök, mint te, de eddig a pontig nem is azért tiszteltelek. Amit tanultam, ahhoz értek. Amúgy úgy látom, tanulmányaim gyümölcsét te is élvezed, hiszen nagyon ízlett az E300-zal dúsított kukoricás kenyér, amit sütöttem.

-Te adalékot raksz a kenyérbe?! Fúj, azok mind mérgek!

- Akkor te is mérgezed a lányod, méghozzá C vitaminnal. Ugyanis az E300 az aszkorbinsav, hétköznapi nevén C vitamin. Azzok ki is a tudatlan?

(azt hiszem vége a naaagy barátságnak.Hozzáteszem, iszonyat ideges vagyok azóta is. Hogy jön bárki ahhoz, hogy lenézze a másikat a végzettsége miatt? Ismeretleneknél is tűrhetetlen, de egy közeli rokonnál felfoghatatlan)

2013. jún. 26. 15:50
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%
Én biztos nem állnék vele többet szóba!
2013. jún. 26. 16:06
 12/20 anonim ***** válasza:
79%

Kedves Kérdező!

A védőnőhallgató vagyok, köszönöm szépen, amit írtál! :) Ez egy kicsit lelket önt belém, hogy igenis van értelme csinálni, mert tudunk segíteni!

Sok boldogságot a kicsihez, és ne törődj a bunkó beszólással, mert nagyon jó szakmát választottál magadnak és értékesebb vagy sokkal, mint ez a szűk látókörű "mérnök"! :)

2013. jún. 26. 16:09
 13/20 anonim ***** válasza:
72%
Én agyonvertem volna.
2013. jún. 26. 16:16
 14/20 A kérdező kommentje:
Szerintem ha ütök (négy gyerek előtt) akkor csak az igazában erősítem meg. Nem mondom, hogy nem képzeltem el...
2013. jún. 26. 16:19
 15/20 anonim ***** válasza:
90%
Jól mondtad neki, a hülye, tudatlan szakmunkások nélkül nem lenne mit a pofájába tömnie az értelmiségnek!!! Csak ezt el szokták felejteni!
2013. jún. 26. 16:20
 16/20 anonim ***** válasza:
100%

Engem a védőnő nagynéném annak ellenére néz le, hogy fogorvos vagyok. Ő természetesen ahhoz is jobban ért és ki is oktat fogorvosi dolgokban.

Én tisztelem azért amit csinál, mert igenis fontos feladatot lát el, de jólesne egy kis tisztelet az én irányomba is és ha nem mindig úgy nézne rám mint a kis butuska unokahúg aki gyerekként voltam.

Én úgy kezelem a helyzetet, hogy mivel nem akarom megbántani anyukámra való tekintettel, megpróbálom elmagyarázni azt amit esetlegesen rosszul gondol (ez általában nem szokott összejönni, a tényeket tőlem nem fogadja el), ha továbbra is mondja a magáét, elengedem a fülem mellett.

2013. jún. 26. 16:30
 17/20 anonim ***** válasza:
100%
Én semmit nem szólnék, az jobban zavarná.
2013. jún. 26. 17:20
 18/20 anonim ***** válasza:
100%
Irigyellek,amiért ilyen frappánsan tudtál válaszolni és nem hagytad magad :)).Jól megmondtad neki,szerintem hagyd nyugodtan,hadd főjön a levében,megérdemli....
2013. jún. 26. 19:13
 19/20 anonim ***** válasza:
100%
Velem mindig ezt csinálja az egyik rokonom, csak nálunk fordítva van. Azért piszkál engem, mert egyetemre járok, ő meg szakmunkás és ha ő véletlenül jobban tud valamit, akkor jön az, hogy jaj, hogy lehetek ilyen hülye, pedig egyetemre járok. Ma is ezt hallgattam, de engem már annyira nem érdekel, hogy egyik fülemen be, másikon ki. Ilyenkor visszaoltok, vagy elmegyek.
2013. jún. 26. 21:19
 20/20 anonim ***** válasza:
Ne emészd magad rajta, nem érdemes. Nekem egyik volt oszt.társam pék/cukrász, és bizony ha találkozunk, mindig kérdezek tőle, hogy ezt vagy azt hogyan kell csinálnia, hogy olyan finom legyen, mint az övé. Keresztanyád meg elmehet a sóhivatalba. De gondolom, amiket sütsz péksütiket, ha van rá lehetősége tömi magába.
2013. júl. 12. 06:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!